Yaklaşık 300 milyon yıl önce Dünya üzerindeki karaların tamamı bir kıtada bulunuyordu. Jura çağında Pangea iki kıtaya bölündü ve bu iki kıta kendi içinde bölünmeye devam etti. Journal of Geophysical Research'teki bir makaleye dayanarak Gondvana (bugünkü Afrika, Güney Amerika, Antarktika, Hindistan ve Avustralya) ilk önce Lavrasya'dan (Avrasya ve Kuzey Amerika) ayrıldı. Bundan 150 milyon yıl sonra Gondvana bölünmeye başladı. Hindistan Antarktika'dan koptu, Güney Amerika ve Afrika ayrıldı. 60 milyon yıl önce de Kuzey Amerika Avrasya'dan ayrıldı. Araştırmacılara göre 250 milyon yıl sonra kıtalar tekrar bir bütün haline gelecek: Yeni Pangea.
Güzel içerik. "Demet Akalın ne yedi , kıvanç ne zaman osurdu ?" gibi saçma içeriklerden ziyade böyle şeyler görmek isteriz.
Temmuzda Antartikada yaz olmaz. Çünkü orası güney yarım kürede temmuzda güney yarım küre kış mevsimini yaşar.Dünyanın eksen eğikliği durumundan dolayı :D (Antartika da bildiğimiz sıcak yaz olmaz o ayrı sadece küçük ısı değişimleri olur :)
#7 Bizim gibi bir bu kadar da yerin altında var sözü tam da bu duruma işaret ediyor 😄😄