Getir'de İşler Pek Yolunda Değil: 2 bin 500 Çalışanı İşten Çıkarma Kararı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde hizmet veren Türk hızlı ticaret platformu Getir, 2 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor.

Getir, Mart 2022’de 11,8 milyar dolarlık bir değerlemeye sahipti. İşten çıkarma kararı, şirketin bu yılın başlarında Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya bölümlerini kapatmasının ardından geldi.

Getir'den yapılan basın açıklamasında, işten çıkarmaların şirketin operasyonel verimliliğini artırmak adına yapıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Getir ekosisteminde, kuryeler, depo görevlileri ve ofis çalışanları dahil olmak üzere 5 ülkede yaklaşık 23 bin çalışan bulunuyor. Ancak, üzülerek aldığımız kararla, ekibimizi küçülterek operasyonlarımızı sürdürdüğümüz pazarlarda yaklaşık 2 bin 500 çalışanımızla yollarımızı ayırıyoruz. Bu zor kararı, süreçten etkilenen tüm çalışanlarımız için, Getir’in iyi ve adil olma ilkesine sadık kalarak, en doğru şekilde ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına tam uyum içinde uygulayacağız.'

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Getir’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Nazım Salur, Temmuz ayında tüm çalışanların katıldığı bir toplantıda, tek kârlı birimlerinin Türkiye pazarı olduğunu söyledi.

Şirket şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’de faaliyetlerine devam ediyor.

Bu içerik de ilginizi çekebilir ⬇️

Alışveriş Konusunda Büyük Bir Çağ Başlatan 'Getir' Uygulaması Silikon Vadisi'nden 38 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.08.2023

Keşke daldan dala atlamadan doğru stratejiyle hareket etseydiniz de bu duruma gelmeseydiniz. Üzücü ama merdiven basamakları teker teker çıkmak içindir, koşarak çıkarsanız düşersiniz.

22.08.2023

Yani yatırımcı değilim, hiç bir start-up'ın parçası olmadım ama bu kadar agresif bir büyümenin bir yerde patlayacağını ben bile anladım, muhtemelen Getir'de farkındaydı ama risk almak istediler. Tek kârlı pazar Türkiye ise kendilerine bir takvim hazırlamış ve diğer ülkelerden de sırayla çıkacaklardır muhtemelen. Tam nasıl başladı / nasıl bitti olayı ama kötü bitti.

Pasif Kullanıcı
22.08.2023

kendileri batırdı (çalışanların bazıları da sıkıntılı). şikayetlerin haddi hesabı yok...

TÜM YORUMLARI OKU (15)