Gerilim Filmiyken Müzikal Olan Var! Devam Filmlerinde Konunun Çok Farklı Yerlere Gittiği Yapımlar

Sevdiğimiz filmlerin devam filminin geleceğini duymak bizleri hep heyecanlandırıyor! Devam filmleri yarım kalan hikayeleri tamamlamak ve sevdiğimiz oyuncuları tekrardan bir arada görmek için harika bir şans. Ancak bazı devam filmleri var ki, ilk filmin devamı olmasına rağmen oldukça bağımsız! Tür ve konunun epey değişime uğradığı devam filmleri ile bilinen yapımları sizler için sıraladık. 👇

10. 10 Cloverfield Lane (2016)

Çoğu devam filmi, ilk filmi gölgede bırakması ile bilinir ancak 10 Cloverfield Lane filmi için bu durum tam tersi. Bir canavar bilimkurgu gerilim filmi olan Cloverfield yapımının devamı olan bu film, tüm heyecan ve gerilimi düşürdü. 

Bir araba kazasının ardından kendini bir yeraltı sığınağında bulan genç kadın, dışarıdaki dünyanın saldırı altında olduğunu öğreniyor. Ana üç karakterin arasındaki güvensizlik ve yaşananlar, bu filmi daha çok bir psikolojik gerilim filmi haline getiriyor.

9. Joker: Folie à Deux (2024)

İlk filmi bu kadar başarılı olan bir filmin devam filminde türünü tamamen değiştirmesi oldukça nadir bir durum fakat Joker sayesinde bunu da görmüş olduk! Joker (2019) filmi bir psikolojik gerilim filmiyken, devam filmi olan Joker: Folie à Deux müzikal drama filmi olacağı kesinleşti. Sonuçları merakla bekliyoruz...

8. Rambo: First Blood Part II (1985)

Aksiyon filmi denilince akıllara gelen Rambo filmi bizlere hep ölçülü aksiyon sundu. Film aynı zamanda bir kitap uyarlaması olduğu için dramatik sekanslara ve savaş gazilerinin psikolojisine de değiniyordu.

Ancak Rambo: First Blood Part II tamamen saf aksiyondan ibaret! Artık aksiyon bu seri ile özdeşleşmiş olsa da, karakter gelişimi ve dramatik etkilerden yoksun.

7. The Texas Chainsaw Massacre Part 2 (1986)

Korku komedi filmlerinin en korkunçlarından biri olan The Texas Chainsaw Massacre filmi hala en korkunç korku filmleri listesinde yerini koruyor.

Ancak bu filmde ise önceki filmde izlediğimiz korku ve gerilimin tonu komedi kısmına kıyasla daha azdı. Daha önce korku ağır basarken, bu yapımda komedi ağır basıyor!

6. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The First Avenger filminde aksiyon, savaş ve bilim kurgu elementler, harmanlanırken, Captain America: The Winter Soldier devam filmi olmasına rağmen tamamen daha farklı bir hikayeye sahip. Kaptan Amerika bu filmde geçmişini terk ediyor ve geleceğini inşası için adım atıyor.

5. The Chronicles of Riddick (2004)

David Twohy'nin düşük bütçeli bilimkurgu gerilim filmi Pitch Black hepimizi etkilemişti. Devam filmi olan The Chronicles of Riddick bilimkurgu türünde kalmaya devam etse de, aksiyona geçen türü maalesef izleyicilerin onayını almadı.

4. Terminator 2: Judgement Day (1991)

Bir diğer düşük bütçeli aksiyon ve bilimkurgu filmi olan Terminator 2: Judgement Day, bir devam filmi olmasına rağmen önceki yapıma kıyasla konu bakımından daha zengin ve aksiyon dolu bir yapım oldu. 

Sinema tarihinin en güçlü kadın rollerinden birini üstlenen Linda Hamilton ile film, önceki filmden daha fazla ilgi görmeyi de başardı.

3. Thor: Ragnarok (2017)

Thor filminin başarılı ve unutulmaz aksiyon ve maceralarla dolu filminin ardından bu filmde bir diğer nadir görülen enteresan tür değişikliği yaşandı. Taika Waititi'nin yönetmenliğini yaptığı Thor: Ragnarok filmi daha çok komedi ögeleri ile dolu. Thor'un sadece filminin türü değişmedi; Thor karakterinin tüm kişiliği de değişti. Güçlü ve tehlikeli olan Thor, şimdi ise bir sitcom karakterinden farksız!

2. Army of Darkness (1992)

Sam Raşmi'nin Evil Dead film üçlemesi olan bu filmlerin her birinin türü bir öncekinden epey farklı. Ancak ilk iki filmin korku filmi olmasına rağmen, Army of Darkness bir korku filmi olmaması ile bu üçlünün arasında absürt duruyor!

Bu film daha çok fantezi-macera türünde ve kesinlikle film üçlemesine bu sebepten ötürü uymayan bir son oldu...

1. Aliens (1986)

Yaratık filminin devam filmi olan Aliens gelmiş geçmiş en heyecan verici aksiyon filmlerinden biri olarak biliniyor. İki filmde de bilim kurgu ve korku ögeleri baskın ancak Aliens filminde aksiyon oranı zirvelere çıkıyor. Tarihin en ikonik aksiyon kahraman filmlerinden biri olan Aliens, bu değişikliği başarılı bir şekilde yaptı.

İlginizi çekebilir 👇

Kabuslarınızın Tuzu Biberi Olup Tüylerinizi Diken Diken Edecek Birbirinden Ürpertici 15 Korku Filmi
"Blonde" Filminin Yıldızı Ana De Armas Canlandırdığı Marilyn Monroe Karakterine Dönüşebilmek İçin Neler Yaptı?
Film ve Diziler Tarafından Ünlü Yapılan, Karakterlerle Bütünleşmiş İkonik İçecekler

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi