Gericilerin İstanbul Sözleşmesi Sonrasında Hedef Aldığı CEDAW ve Lanzarotte Anlaşması Nedir?

Bakalım sırada kimler haklarından olacak?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye gece kararnamesiyle imzacı olduğu Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığını ilan etmişti.

Karar bir kesim tarafından büyük tepki çekerken hükümete yakın kesim ise kadınları koruma amaçlı bu sözleşmenin kaldırılmasını coşkuyla karşıladı.

Özellikle hükümet destekçilerinin yaptığı provokatif söylemler pek çok kadını dehşete düşürdü.

Bu gelişmeler üzerine Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bir teşekkür yazısı yayımladı.

Link🔗

Bu teşekkür adı altında yazılmış köşe yazısının satır aralarında ise başka sözleşmeler de vardı.

Peki Siyasal İslamcı çevrenin yeni hedefi CEDAW Antlaşması ve Lanzarote Sözleşmeleri neler?

CEDAW; orijinal adıyla Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination Against Women, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi'dir.

CEDAW 1979 yılında Birleşmiş Milletler üyesi 185 ülke tarafından kabul edilmiştir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler bünyesinde yer alan sekiz temel insan hakları sözleşmesinden biridir.

Lanzarote Sözleşmesi ise yine hassas bir konuyla ilgili: Çocuklar!

Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması olarak da bilinen Lanzarote Sözleşmesi

Çocukların cinsel şiddetten korunmasına

adanan ilk bölgesel anlaşma olan sözleşme; 2007 yılında Lanzarote, İspanya’da kabul edilmiş,

2010 yılında yürürlüğe girmiştir ve tüm Avrupa Konseyi Üye Devletleri tarafından

imzalanmıştır. Türkiye de imzacı ülkeler arasında.

Sözleşmenin amacı şöyle.

Diğer başlıklar ise çocuk istismarının önlenmesi ve farklılık oluşturmak.

Ve bu sözleşmeler İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin verdiği cesaretle hedef haline geldi!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR

bahane oğlum bunların ki. istanbul sözleşmesi eşcinselliği meşrulaştırıyor diye zırladılar. ki adım gibi eminim bir tanesi bile okumamıştır onu. şimdi de kadını, çocuğu koruyan 6284 ve diğer anlaşma, kanunlara dadanmaya başlamışlar. cımbızla bir cümle kelime seçip mağduriyet yaratıyorlar. ben size böyle tiplerin ne istediklerini söyleyeyim: "karıma, çocuğuma küfretmek canım isterse dövmek istiyorum. devlet karışmasın. karım kalkıp beni şikayet edemesin. karım benden boşanamasın. boşanırsak 3 çocuğumuz da olsa nafaka filan vermek istemiyorum. karım, çocuğum benim malımdır, dayak ta yese, yüzü gözü de morarsa susacak." bu zihniyetlere hasssiktir oradan diyorum. devlet ceza kesmede yetersiz olsa bile. ki elbet bu devran da dönecek merak etmeyin. sizin gibi dayakçı piçleri sosyal medyadan linçler işinizden ederiz, sokakta dayak yer, dışarı çıkamayacak hale gelirsiniz. sizi kadın döven, tacizci, tecavüzcü orospu çocukları.

26.03.2021

İstanbul sözleşmesine karşı olan birinin twiti vardı, "İstanbul'daki kadınların canı can da Elazığ'dakinin değil mi, İstanbul sözleşmesine karşıyım!" gibilerinden. Gerçekten cehalet kadar yıkıcı bir silah yok...

23.03.2021

Kitabı okuyan kimse bana İslam kadını korur falan demesin. . İslam inancında aslolan erkektir. . Bunların istediği hem kadınları yine aşağı mertebeye koyabilmek, hem de rahatlıkla çocuk gelinler edinebilmek. . Pislik herifler. .

06.04.2021

Yanlız bişi dicem de İslam'da aslolan erkek olabilir,tamam ama kadın da erkek kadar güçlüdür.Yıllarca hor görülmeseydik biz de pekala daha güçlü olduğumuzu gösterebilirdik tamam mı😡😡

23.03.2021

''Biz önümüze geleni sikicez buna karşı olan bütün sözleşmeleri yasaları kaldırın!! diye anırıyorlar. Sonrada idam gelsin diyorlar be amına koduklarım siz önüne geleni sikmekte serbest olacaksınız da idamı kime uygulayacaksınız muhaliflere mi !

27.03.2021

tabiki hedefleri akp içindekiler harici tüm insanlar

TÜM YORUMLARI OKU (11)