Geri Ödemesiz 250 Bin Lira Destek İmkanı! KOSGEB Başvuruları Hangi Tarihler Arasında ve Şartlar Neler?

KOSGEB, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı adı altında pek çok iş alanı için destek imkanı sunuyor. Turizm Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı tarafından uygulanan bu programda, Anadolu'nun kadim mesleklerinin yaşatılması amaçlanıyor. Koşulları sağlayanlara ise 250 bin liraya kadar destek yardımı yapılacak. Peki KOSGEB başvuruları başladı mı? Şartları neler? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte KOSGEB hakkında merak edilenlerin hepsi.

KOSGEB Başvuruları Ne Zaman?

KOSGEB, birçok mesleğe yönelik işletme, kuruluş, makine, teçhizat, tanıtım, pazarlama gibi alanlarda geri ödemesiz destek verecek. KOSGEB başvuruları ise 1 Eylül- 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular, KOSGEB'in resmi internet sitesinden online olarak yapılacak.

KOSGEB Başvurusu İçin Tıklayınız..

KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir?

Kadim mesleklerin sürdürülebilmesi için verilecek destek paketinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor. KOSGEB başvuru şartları ise şunlar;

  • En az 2 yıllık ön lisans mezunu olmak veya teknik meslek lisesi mezunu olmak.

  • Başvurudan önceki aylarda Mikro ve Küçük İşletmeler de ( MKİ) çalışmamış olmak.

  • Yabancı uyruklu personel çalıştırmamak.

  • 1981 doğumlu sonrası olmak.

  • Başvurudan önceki aylardan itibaren son 3 yıl içinde toplam SGK 4A prim günü sayısının 180 günü geçmemesi olması gereklidir.

KOSGEB Ödemeleri Ne Kadar?

KOSGEB, işletme sahibinin personellerine mesleklerini aktarabilmesi için 150 bin lira, makine ve diğer teçhizat maliyetleri içinde en fazla 50 bin lira destek imkanı sunacak. Ancak bu destekten yararlanabilmek için alınacak makinelerin en fazla 3 yaşında olması gerekecek. Eğer yerli malı makine alınırsa %15 oranında ilave destek uygulanacak.

Tanıtım ve pazarlama için ise web tasarımı, reklam, tanıtım içinde 45 bin liraya kadar destek verilecek. Şartları sağlayanlara toplamda geri ödemesiz 250 bin lira destek paketi uygulanacak.

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
01.09.2022

Ne biçim şartlar yahu bunlar? Teşvik mi ediyorsunuz illallah mı ettiriyorsunuz? Bir destek olacaksınız, istiyorsunuz ki allah belamızı vermiş olsun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ