Gerekli Şartlar Belli Oldu: '300 Koyun Projesi'nde Başvurular Başladı

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklerin en önemlisi olan 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' projesiyle ilgili yetiştiricilere satılacak 300 başa kadar küçükbaş hayvan için başvurular başladı.

AA'da yer alan habere göre, TİGEM, koyun sayısının artmamasının et üretimini olumsuz etkilemesinden dolayı Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık Projesi'yle sözleşmeli üretim modeli geliştirildi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan 'Kendi İşinin Patronu Ol' Projesi: Köyüne Dönene 300 Koyun ve Maaş

Atıl kalan mera alanları değerlendirilecek

Bu modelle köylerde, atıl kalan mera alanlarını üretime kazandırmak, koyun barınaklarının tam kapasite kullanımını sağlanmak, ülkede koyun varlığını artırmak, kırsalda koyunculuk yapan insanları sosyal güvenceye kavuşturmak amaçlandı.

Başvurular internet üzerinden

TİGEM, proje kapsamında Ziraat Bankası aracılığıyla sözleşme imzalayacağı yetiştiricilere 300 başa kadar küçükbaş hayvanı ücreti karşılığında satacak.Söz konusu hayvanların alımı için başvurular, TİGEM'in internet sitesinden alınmaya başlandı.

7 Soruda Son Günlerin En Merak Edilen Konusu '300 Koyun Projesi'

Peki üretici seçim kriterleri neler?

Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek.

Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak.

Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak.

Üreticilerin bu hayvanlar için yaptıracağı TARSİM sigortası da ücretsiz olacak ve Bakanlık tarafından desteklenecek.

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvanın verileceği projeyle 500 bin baş anaç küçükbaş hayvan temin edilmesi planlanıyor.

Projeyle 8. yılın sonunda dişi sayısının toplam 5 milyon başa ulaşması ve yaklaşık 3 milyon 250 bin baş erkek kesimiyle 52 bin 300 ton et üretimi hedefleniyor.

Ayrıca Proje için başvuran üreticiler değerlendirilirken; 'Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretebilirliği, hayvan varlığı, cinsiyet ve yaşı, hayvan barınağına sahip olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor olması' kriterleri göz önünde bulundurulacak.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
21.02.2018

kimse adam gibi okumuyor herhalde, oyle onune gelen herkese vermiyolar, oncelikle 300 koyunun parasini senden teminat olarak aliyolar sonra cesitli giderler filan dusuldukten sonra sana geri veriyorlar ki; nerden bulucan 300 koyun parasini? hadi buldun senden birde arazi, ahır, vesaire istiyor eger yanlis anladiysam duzeltin, yani anlicaniz bu proje de zenginler icin bosuna kimse heveslenmesin

24.02.2018

Çok iyi bir proje

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ