Gerekçe Sosyal Medya Paylaşımları: Yönetmen Mustafa Altıoklar Hakkında Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı çıkardı. Başsavcılık kararı Altıoklar'ın Twitter'da yaptığı paylaşımları incelemesinin ardından aldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altıoklar'ın, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma törenlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımları inceledi.

Altıoklar'ın paylaşımlarına sosyal medyada da farklı tepkiler gelmişti.

Başsavcılık, incelemesinin ardından Altıoklar hakkında gözaltı kararı aldı. Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın ise, Almanya'da olduğu öğrenildi.

Altıoklar: 'Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik, karar beni şaşırtmadı'

BirGün'de yer alan habere göre hakkında gözaltı kararı alınan yönetmen Mustafa Altıoklar, Almanya'da konuşarak 'Toteliter rejim Türkiye’de bugün gerçekleşiyor' dedi.

Almanya’da bulunan Altıoklar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği karar ile ilgili olarak şunları söyledi: 'Eleştiriye kapalı bir toplum haline geldik. Herkesin aynı düşündüğü tek tip bir toplum yapısı isteniyor. Yıllardan beri uyardığımız bir totaliter rejim bugün Türkiye’de gerçekleşiyor. Hukukun askıya alındığı bir toplumda gözaltı kararı beni şaşırtmadı. Tek tip elbiseler giydirilmek isteniyor. Bütün bunlar kötüye gidişatın bir işareti. Oysa Türkiye’nin yarısından fazlası bu hükümeti istemiyor. Kırk milyon insana bu tek tip kıyafetler nasıl giydirilecek? Umarım Türkiye bu süreci kazasız belasız en kısa sürede atlatır.'

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
16.07.2017

Her ay birsürü şehit veriyoruz .30 ağustos 29 ekim 23 nisan 19 mayıs yani bizim varoluş sebeplerimiz doğru düzgün anılmıyor, kendilerinin başımıza getirip sahte darbe yaptığı sonrada masum hiçbirseyden haberi olmayan mehmetçikleri dövüyolar şehit ediyorlar ,fetoyla araları iyiyken bile dalga geçen insanları fetocu diye tutukluyolar ve 15 temmuzu demokrasi günü ilan edip kutluyorlar yani kısaca kendileri yazıp kendileri oynuyorlar.Adam da gerçekleri yazmış diye suçlu oluyor.Bu ülke için canını feda edenlerin kemikleri sızlıyordur yazık...

Pasif Kullanıcı
16.07.2017

Hiçbir şeyden haberi olmayan mehmetçik mi ? O mehmetçik dediğin hainler boğaziçi köprüsünde insanlara ateş açtı. Ankara'da halka ateş açmayı reddeden askerler ile o şerefsizleri bir tutamazsın.

16.07.2017

Ne Cumhurbaşkanıymış arkadaş. Demokrasi havariliği yüzünden sevsek de sevmesek de bu ülkenin seçtiği kişi olduğu için saygı duymak zorundaymışız. "Peki Cumhurbaşkanı sevmedikleri kesimlere saygı duyuyor mu?" diye sorarlar adama. "Bu ülkenin tüm vatandaşlarını kucaklayan bir politikası var mı?" diye de eklerler... Atsız'ın çok doğru bir tespiti vardır Demokrasi ile ilgili. Der ki; "Demokrasinin en büyük kusuru ise istidat, zeka ve kalite yerine kalabalığı koymasıdır."

16.07.2017

Şimdi, kendi çıkarları için akpye oy veren kesim büyük çoğunluğu oluşturuyor diye saygı duyulması gerektiği kadar saçma birşey yok ellam. Saygı denilen mefhum bir zorunluluk değildir. Saygınlık kazanılır. Bunu elindeki erkle değil, yaptığın icraatlerle elde edersin. Geçmişten günümüze hep ne kadar da çok hain var diye dert yanıyoruz lakin değil Tayyip dahil hiçbir siyasetçi konunun çözümü istememekte. Çünkü ekmekleri kesilecekler de ondan. Velhasıl kelam terörle, hainle mücadele etmek kolaydır. Zor olan terörün, hainin çoğalma nedenlerine çözüm bulmaktır.

Eleştiri ülkenin Cumhurbaşkanına manyak diye hakaret etmek değildir.Allah biliyor günahım kadar sevmem adamı.Ama istesek de istemesek de o bu ülkenin cumhurbaşkanı.Şahsına saygınız yoksa makamına saygınız olsun.Saygı göstermeden,beklemek çok kolay!

Pasif Kullanıcı
16.07.2017

ya bu adam parti başkanı değil mi parti başkanına manyak demek eleştiri olmalı..

TÜM YORUMLARI OKU (62)