Gerekçe 'Sigaraya Özendirme': Sagopa Kajmer'in 'Toz Taneleri' Klibine RTÜK İncelemesi

Sagopa Kajmer mahlaslı rapçi Yunus Özyavuz, Toz Taneleri adlı klibinde sigaraya özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Savcılık, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar vererek, dosyayı RTÜK'e gönderdi. 

Soruşturma, bir vatandaşın ihbarı üzerine başlatıldı

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Sagopa Kajmer mahlaslı Yunus Özyavuz, Toz Taneleri klibinde sigaraya özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. 

Bir vatandaşın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada savcılık, soruşturmaya gerek olmadığı kararını vererek, dosyayı RTÜK'e gönderdi.

Sagopa Kajmer, klibin Youtube denetiminden geçtiğini belirterek suçlamaları reddetti

Sagopa Kajmer, savcılık ifadesinde Youtube ile anlaşmalı çalıştıklarını, onların denetiminden geçen kliplerin yayınlandığını ve suç işlemediklerini belirterek hakkındaki suçlamayı reddetti.

Klibi RTÜK inceleyecek

Başsavcılık tarafından verilen kararda, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde 'Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi ya da internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya reklam amacıyla tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaktır.' denilerek açıkça tütün ürünlerinin kullanımının yasaklandığı belirtildi.

Kararda, şunlar kaydedildi:

'Aynı kanunun ilgili bir başka maddesinde ise yasağın görsel yayın yoluyla ihlal edilmesi halinde, yasağa aykırı yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşa ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde 1'inden 3'üne kadar idari para cezası verilir. İdari para cezası miktarı, 10 bin liradan az olamaz. Bu cezaya karar vermeye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilidir.

Kasım ayında Youtube'da yayınlanan Toz Taneleri klibi, 16 milyondan fazla izlendi.

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
YORUMLAR
18.01.2020

izlemeyin kardeşim ozaman alla alla..

Pasif Kullanıcı
18.01.2020

dirilişte kafa kesmek serbest ama

piyasada cinselliği uyandıran içerisinde sex e dair birsürü kelime barındıran şarkı var, alkolik manyaklar var uyuşturucuya özendirenler var ama sen tut delikanlıyı ifadeye çağır, yersen

TÜM YORUMLARI OKU (8)