Gerekçe Korona: Volkswagen Türkiye'ye Yapacağı Fabrika Yatırımını Durdurdu

Volkswagen, Türkiye'de kurmayı planladığı ve 4 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrikanın inşa çalışmalarını durdurdu. Manisa'da kurulması beklenen fabrika inşaatının durdurulmasının nedeni ise korona krizi gösterildi.

Dünya gazetesinden Mehmet Kaya'nın edindiği bilgiye göre, Volkswagen küresel korona salgını nedeniyle uluslararası yatırımlarında ertelemeye gitti.

Türkiye yatırımları da durduruldu

Volkswagen kurumsal iletişim yetkilileri durdurulan yatırımlar hakkında Türkiye'ye bilgi verdiklerini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

'Salgın nedeniyle düşen talep sonrası Volkswagen bütün yatırımlarını durdurdu. Türkiye de buna dahil. Geleceğe yönelik olarak şu anda bir şey söylenemiyor. Türkiye'ye olan yatırım kararı durdurulmuştur.'

Bir milyar euroluk yatırım planlanıyor

Yaklaşık bir milyar euroluk yatırımla Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyordu. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan fabrikanın 2022'de üretime geçmesi bekleniyordu. Söz konusu fabrikada, VW Passat ve Skoda Superb modellerinin üretilmesi öngörülmüştü.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında şirket kurulmuştu

Sermayesi 943.5 Milyon TL: Volkswagen Manisa Merkezli Türkiye Şirketini Kurdu

Daha öncede projenin askıya alındığı iddia edilmişti

Volkswagen'ın yeni fabrikasını Manisa'da kurma konusunda kararını açıklaması, Türkiye'nin Ekim ayında Suriye'nin kuzeydoğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın Alman kamuoyunda yarattığı tepkiler nedeniyle ertelendiği iddia edilmişti. 

Ancak şirketten bu konuda resmi bir açıklama şimdiye kadar yapılmadı.

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
01.07.2020

corona bir neden tabiyki ama zaten cok istekli degillerdi. verdigin onca tavize tesvike ragmen ulkende kuvvetli araba yan sanayisinin hali hazirda bulunmasina ragmen yeni bir ureticiyi ulkeye cekemiyorsun. ekonomin surekli kan kaybediyor. neden? cunku artik istikrarli bir ulke degilsin, ordaki burdaki savaslara karisiyorsun, hukuk sistemin bagimsiz adil calismiyor, yarin hukumetin keyfi bir uygulamasina maruz kalinmayacagi belli degil. yabanci olsun yerli olsun yatirimci istikrarin oldugu, onunu gorebildigin ve en onemlisi mal guvencesinin adil rekabetin saglanabildigi, kanunlarin herkese esit isledigi yerleri ister. yabanci yatirimci gelmiyor kaciyor, yerli yatirimcida yarin bir bakan yakininin kendi is alanina cokup cokmeyecegini, basina bir kayyum atanip atanmiyacagini bilmediginden yatirim yapmakdan korkuyor. bu iktidar, bu hukuk sistemi duzelmedikce ulke olarak daha cok kan kaybedecegiz.

Pasif Kullanıcı
01.07.2020

Rekabet Kurulunca, Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Bu yeni bir haber adamlar gelirmi buraya, kendileri calip kendileri oynuyor akp’nin kuduruk itleri, akillari sira bu firmalardan ceza adi altinda para toplayacak ki gerecekler cok sacma ulkede ki var olan yatirimcilari da kaybedecek ahmaklar.

01.07.2020

Bir gün terör örgütü ilan edilip fabrikalarına el konmasın diyedir o.

Pasif Kullanıcı
01.07.2020

Gelmeyin abi ciddi söylüyorum.Ülkemi seven biri olarak söylüyorum.Başında internetin fişini çekmekten bahseden bir adam olan ülkeye yatırım yapmayın.Biz hak etmiyoruz.İran halkı gibi Kuzey Kore halkı gibi en temel özgürlüklerimizden yoksun yaşamayı hak ediyoruz...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ