Gerekçe Kıyafet: Mersin'de Çocukların 23 Nisan Gösterisi Yarıda Kesildi

Mersin'de bir ilkokuldaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında kız öğrencilerin kıyafetlerini uygun bulmayan okul yönetimi gösteriyi yarıda kesti. 

Olay, Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda yaşandı.

DHA'da yer alan habere göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile diğer ilgililerin izlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında 3’ncü sınıf öğrencileri dans gösterilerini sunmak üzere sahneye çıktı. Kısa süre sonra Okul Müdürü Zülfikar Tekin, kürsüdeki görevlinin yanına giderek bir şeyler söyledi. Bu konuşmanın ardından da bir anda müzik kesildi.

Gözyaşları içerisinde sahneden ayrılan çocukları aileleri teselli etmeye çalıştı.

Çocukların kıyafetleri nedeni ile gösterinin yarıda kesildiğini öğrenen veliler duruma tepki gösterdi.

'Elbiseler uygun değildi'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ise gösterinin yarıda kesilmesi talebinin bazı vatandaşlar ve muhtarlardan geldiğini ileri sürerek, “O yaşta çocuklara ve eğitim ortamına uygun elbiseler değildi” dedi.

'Çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş'

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, yaşananların çok çarpıcı olduğunu ifade ederek, “3’ncü sınıf öğrencilerinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3’ncü Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumda” diye konuştu.

Kimi tepki gösterdi, kimi hak verdi: Miniklerin yarıda kesilen 23 Nisan gösterisi sosyal medyanın gündeminde 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
24.04.2018

Bir kere bunun 23 Nisan günü ile ne ilgisi var? Ufacık çocuklara dansöz kıyafeti giydirilip bu şekilde dans ettirilmesi doğru mu?

25.04.2018

hocam doğru değil ama o çocukların hevesini kırmakta en yanlış olanı. burda en büyük hata okul idaresinindir. sen bostan korkuluğu musun orda nasıl gösteriler yapılacak nasıl bilemezsin de yapılırken yarıda kesersin. o makamda bulunmaları her türlü hatalıdır. şimdi o çocuklarda ukde ömür boyu kalacak.

24.04.2018

Müdürünki de densizlik o çocuklara oryamtal dans yaptıranda densizlik. Milli bayramda arapça şarkı ile oryantal dans. Daha milli bayram kutlayamıyoruz. Düne kadar sıra olup statlarda dikiliyorduk, şimdide arapça şarkıyla oryantal yapıyoruz. Müdür beyin kafada başka yerde.

24.04.2018

Çocukta müstehcenlik arayan zihinlere kahrolsun!

TÜM YORUMLARI OKU (75)