Gerdek Gecesi Sahnesiyle İzleyenleri Çığrından Çıkaran Kırmızı Oda Dizisi Herkesin Gündemine Oturdu

Bu ülkede Kumru gibi çok kadın var. Namus bu değil beyler!

Hepimizi ekrana kitleyen Kırmızı Oda'nın son bölümü bu sefer bir Türkiye gerçeği ile bizleri yüzleştirdi.

Daha önceki bölümlerden tanıdığımız Kumru, çocukken cinsel istismara maruz kalmış bir karakter. Onun yaşadıkları, bu ülkenin gerçeğine hiç de uzak değil...

İstismara uğrayan Kumru, köydeki babaannesinin yanına gönderiliyor ve hasta babaannesinin ısrarıyla köyden bir adamla evlendiriliyor.

Kumru, yaşadığı o korkunç travmadan sonra Şenol ile gerdek odasına girince olanlar oluyor. Eşinin bakire olmadığını öğrenen Şenol "Kiminle kırıştırdın ha?" diyerek tekme tokat dövüyor Kumru'yu.

Kumru'nun hikayesi, bu ülkedeki çoğu kadının hikayesiyle aynı. Bir kadının neler yaşadığını, acılarını, yaralarını hiç düşünmeyen adamlar tarafından "namus" sorgusu yapılıyor her gün. Namus bu değil!

Sosyal medya kullanıcıları da Kumru'nun gerdek gecesi yaşadıkları hakkında yazmadan duramadılar...

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
Antalya'daki Teleferik Faciasında Mahsur Kalan Bir Vatandaşın Çektiği Görüntüler Ortaya Çıktı
YORUMLAR
27.02.2021

O erkekleri yetiştiren kadınlar, masum kadınlarımızın katilleri bir nevi. Aman oğlum mutfağa girme, aman oğlum temizlik yapma, aman oğlum sen erkeksin çayını ablan/kız kardeşin/ ben koyarız. Aslan oğlum, paşa oğlum. Böyle yetiştirmeyin lütfen artık görmeyelim şöyle şeyleri bitsin bunlar artık!!!

Pasif Kullanıcı
28.02.2021

Duygusal ensesttir bu. Ve toplumda baba ensesti kadar konuşulmaz. Yamyamlık gibi kilit bir tabudur. Şöyle gelişir; kendi hayatı hakkında söz sahibi olmayan kişi adamla evlendirilir. Erkek allahın belası çıkar. Kadın kocasından nefret eder ancak erkek doğurmak ona aile içinde bir başarı ve konum getirir. Bununla kalmaz kocasından nefret ettiği için kendi çocuğunu kendine küçük bir koca gibi yetiştirir. Duygusal bir kaynak yaratır. Kocasında görmek istediklerini çocuğa yükler. Ve çocuğun gelecekteki karısı kaynanasının metresi gibi olur. Kıskançlıkları ve eziyetleri bundandır. Ensest sadece cinsellik içermez. Kendi çocuğunu bu şekilde şekillendirmek ve köleleştirmek de ensesttir. Tabi çözmeye çok uzak olduğumuz bir konu bu. Önce komşunun 'kıyafetleriyle herkesi günaha sokan' kızını düzeltmek daha acil görevimiz.

27.02.2021

Bozuk olduğunu anladı ne ya??

27.02.2021

bölümde geçen replik. izlerseniz göreceksiniz

27.02.2021

Ağlaya ağlaya izledim. Bazen erkekler olmasa dünya daha yaşanılır bir yer olur muydu acaba diye düşünmeden edemiyorum. Savaşları bunlar çıkarıyor. Hapishanelerde en çok erkekler var. Bütün bu savaşları suçları ne uğruna yapıyorlar? Topraklara ve kadınlara sahip olmak için. Dünyayı kadınlar yönetseydi "ayy şekerim haftaya İtalya'da tiramisu yiyelim" modunda falan olurdu herhalde herkes. Kimse kimseye tecavüz etmez dövmez öldürmez dünya harikalar diyarı gibi şeker pembe olurdu belki.

27.02.2021

Kadınlar Ülkesi adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.

TÜM YORUMLARI OKU (27)