Gerçekten Bir Bilgisayarda Simüle Ediliyor Olabilir miyiz?

İnsan olarak duyularımız dünyanın sadece bir bölümünü yorumlamamıza elverişli. Bu yüzden doğanın gerçek yüzünü anlayabilmemiz için kavramlara ve araçlara ihtiyaç duyuyoruz. Teknolojik gelişmeler sayesinde farkında olmadığımız birçok şeyi öğreniyoruz. Mesela gelecekte evreni simüle etmek gibi. Peki bunun daha önce yapılmadığını nereden biliyoruz?

Bilinci gerçekten simüle etmek mümkün mü?

Teknolojik ilerleme yakın bir tarihte duracak mı?

Gelişmiş uygarlıklar kendilerini yok ediyorlar mı?

Gelişmiş medeniyetler simülasyonu çalıştırmak istiyor mu?

Simüle edilmiş medeniyetler var mı?

Eğer gerçekten bir bilgisayarda simüle ediliyorsak, umarız fişi kimse çekmez!

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
24.09.2017

quantum dunyasinda bu evrenin simulasyon olabilcegine dair kuvvetli isaretler var. oncelikle enerji seviyeleri kesintisiz degil, tipki bir simulasyonun pikselleri gibi parcali, zira quantum denmesinin nedenide bu, enerji quanta denen parcali seviyler halinde. keza bir simulasyon yapiyorsaniz sonsuz cozunurlukde olamaz, buna islemci gucu yetmez. bu yuzden simulasyon pixellere ayrilmis olur. bu bizim dunyamizda quanta denen enerji seviyelerine tekabul ediyor.

24.09.2017

quantum dunyasindan simulasyon evrene baska bir isarette bir deneyin sonucunun gozlenip gozlenmemesine gore farklilik gostermesi. gozlem yapildiginda atom alti parcacik sanki izlendigini biliyormuscasina farkli sonuc veriyor. bunun simulasyonla iliskisi, bir simulasyonda islemci gucunden tasarruf icin gozlenmeyen yerleri render etmezsiniz, sadece sayisal deger olarak saklarsiniz, ne zaman kullanici o noktayi gozlemler o zaman render edip goruntu olusturursunuz. atom alti parcaciklarin gozlemlendiginde farkli sonuclar vermesi buna baglaniyor.

24.09.2017

Bu içeriği imam hatipliler izlemesin sakın, beyin yanar, intihara bile sebep olabilir, ben şuan yaz tatillerimi kuran kurslarına giderek harcadığım için bile dövünüyor üzülüyor, kendi kendime dövünüyorum, imam hatipe gidip hayatını heba eden delirebilir bile, şaka yapmıyorum. İmam Hatip lisesi öğrencileri ve mezunları bu içeriği dikkatlice düşünmesin bu içerik insan düşündüğünde can yakar. Benim canım yandı, kendimi Metrixten çıkmış gibi hissediyorum.

24.09.2017

Ufuk açıcı.

TÜM YORUMLARI OKU (27)