Gerçekçilikte Boyut Atlatan Kingdom Come Deliverance’ta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Mekanik

Kingdom Come Deliverance, çok fazla gerçeklik takıntısı olan bir oyun. Oyun içerisinde yaptığınız seçimler, kullandığınız iksirler, görev çeşitleri, savaş mekanikleri veya en basitinden diyalog şeması bile bu kadar mı gerçekçi olur ya! İşte karşınızda Kingdom Come Deliverance’ta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Mekanik.

1. Ana görevlerden ilerlemek çok önemli.

Oyun içerisinde yer alan görev skalası oldukça geniş. Ancak ana görevlerin kaçırılmaması karakterinizin gelişmesi açısından oldukça önemli. Bir saniye, kaçırmak derken? Evet, oyunun bazı ana görevlerini kaçırma ihtimaliniz var. Gerçekçilik demiştik biz başta...

2. Birden fazla düşman ile kapışırken dikkatli olun.

Oyunun dövüş mekanikleri fazlasıyla gerçekçi tasarlanmış. Öyle alayım elime kılıcı, 1-2 adam keseyim mantığı burada ne yazık ki işlemiyor. Blok yapmak, doğru mevkiden saldırmak gibi stratejik hamleler yapmanız gerekiyor. İki veya daha fazla düşmanla başa çıkmak ise oyunun ilk 15-20 saati biraz zor olabiliyor. Bu yüzden mümkün olduğunca kalabalık savaşlardan uzak durmanız gerek.

3. Görevleri yarıda bırakmak sizi dalga konusu yapıyor!

Bu maddemiz genellikle yan görevler için geçerli oluyor. Aldığınız ve halihazırda yaptığınız yan görevleri bir anda yarıda kesmek ve başka bir şeye odaklanmak, görevi veren kişiyle aranızda kötü bir ilişki kurulmasına yol açıyor. Aynı zamanda eğer bu görev bir dövüş sekansı içeriyorsa ve siz bundan kaçtıysanız, bir tavernada insanların sizinle dalga geçtiğini görebilirsiniz.

4. Zehirlenmemeye dikkat edin, toparlaması bir hayli zor.

Zehirlenmek oyunun en can sıkıcı noktalarından birisi. Buna sebep olan en temel şey bozuk yemek yemektir. Veya birinin sizi zehirlemiş olması gerekiyor! Zehirlendikten sonra elbette bir panzehire ihtiyacınız var ancak biz dedik, oyun çok gerçekçi. Panzehiri yapmak için önce bir şifacıya gitmeniz, ardından gerekli malzemeleri bularak büyük bir kazan içerisinde bu iksiri kaynatmanız gerekiyor. Veya şanslıysanız herhangi bir sandığın içinde de bulabilirsiniz.

5. Zırhınızı ve kalkanınızı sağlam tutun, yoksa dibi boylarsınız.

Zırh ve kalkanınız oyundaki en iyi can yoldaşınız olacak. Bu yüzden bu ikiliye özen göstermeniz gerekiyor. Kırık parçalardan oluşan bir zırh setini kuşanmanız kesinlikle öldüğünüz anlamına geliyor. Kırık setlerinizi tamir etmek size oyunda kalıcı bir güç sunacaktır. Oyun mekanikleri bakımından güçlü bir zırh setine sahip olmak sizi maça 1-0 önde başlatır.

6. Hırsızlık yapmamaya özen gösterin, sonunuz hapiste bitmesin.

Oyun içerisinde başka insanların sandıklarından veya evlerinden eşyalarını çalabiliyorsunuz. Aynı Skyrim mantığındaki gibi eylem esnasında yakalanırsanız vay halinize, tüm köy artık size düşman! Ancak yakalanmazsanız sorun yok, demeyin...Bazen bekçiler üzerinizde arama yapmak isteyebiliyor. Eğer bu aramalardan birinde çalıntı bir eşya üzerinizde çıkarsa hoop, yine tüm köy size düşman. Bu yüzden oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

7. Vücudunuzun ihtiyaçlarını ihmal etmeyin.

Sağlık ve enerji gibi barlara dikkat etmeniz çok önemli. Ayrıca karakter acıktığı zaman mideden gurultular gelmeye başlıyor, hemen çantanızdan bir yiyecek yemenizi tavsiye ederim. Çok fazla aç kalmak baygınlığa neden olabiliyor. Bunun dışında dövüş kısımlarında da en önemli şeylerden birisi elbette enerji. Düşük bir enerji ile ne saldırı yapabilirsiniz ne blok.

İlginizi Çekebilir

2022'de Çıkış Yapmış Birbirinden İyi 10 Dövüş Oyununu Sizler İçin Derledik
Kemerleri Bağlayın: İşte 2022'nin En Sevilen Yarış Oyunları
İstedikten Sonra İmkansız Yoktur: Boynundan Aşağısı Tutmadığı Halde En Ünlü E-Sporculardan Biri Olan Adam

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!