Gerçek Hayattan Esinlenen Öyküleriyle İlk Saniyede Sizi Ekrana Bağlayacak 24 Başarılı Dizi

Kendinize ayırdığınız vakti değerlendirmenin en iyi yollarından biri de şüphesiz dizi izlemek. Bazen saatlerce hangi diziye başlasam diye düşünüp işin içinden çıkamadığınız günler olur. Değerli vaktinizi dizi aramak için heba etmenize gerek yok! Bu liste sizi derinden etkileyecek ve konusunu tamamen gerçek hayattan alan dizilerden oluşuyor. Bir çırpıda bitirebileceğiniz ve etkisinden kolay kolay kurtulamayacağınız bu diziler arasından seçim yapmakta biraz zorlanabilirsiniz.

1. The Act

2019 yılında yayınlanan The Act, annesinin baskıcı tutumu yüzünden özgürlüğünü doyasıya yaşayamayan bir kızın gerçek hayattan uyarlanan hikayesini oldukça çarpıcı bir şekilde ekranlara getiriyor. Konu itibariyle basit bir dizi gibi görünse de izlerken hayretler içinde kalacak, olayların gerçekten yaşanmış olacağına inanmak istemeyeceksiniz.

2. Band of Brothers

2. Dünya Savaşı'ndaki Easy bölüğünün yaşadığı süreçleri bize aktaran Band of Brothers'ın neredeyse her bölümü adeta bir film kalitesinde. Savaşan askerlerin yaşadıklarını ve savaş atmosferini başarıyla aktaran bu dizimiz, savaş konulu dizileri sevenler için biçilmiş kaftan.

3. Alias Grace

2017 yılı Netflix yapımı olan bu dizimiz, 1800'lü yıllarda işlenen bir cinayeti konu alıyor. Gerçek hikayelerden esinlenerek yazılmış Margaret Atwood'un ödüllü romanından uyarlanan Alias Grace, diyalogları ve psikolojik analizleri ile sizleri ekrana bağlayacak!

4. Unorthodox

Tutucu bir cemaatin üyesi olan bir kadının özgürlüğünü arama hikayesini anlatan Netfilx yapımı bu dizi sadece 4 bölüm! Bir oturuşta, soluksuz izleyebileceğiniz Unorthodox, oyunculukları ve gerçek hikayesiyle başka toplumların gelenek göreneklerini sarsıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

5. American Crime Story

Amerikan tarihindeki en ünlü suçları konu edinen American Crime Story her sezon farklı karakterleri ele alıyor. Muhteşem kadrosuyla ekranlarınızı süsleyecek olan bu dizi; Oj. Simpson davasından, ünlü modacı Versace cinayetine kadar Amerika basınını oldukça meşgul etmiş olaylarla temposunu hiç düşürmeden ekranlarda yerini alıyor.

6. Escape at Dannemora

Aynı hapishanede kalan iki mahkumun kusursuz kaçış planlarını anlatan Escape at Dannemora 7 bölümlük mini bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Konunun gerçek hayattan uyarlandığını bilmek gerilimin dozunu arttıracak!

7. Glow

Rengarenk kıyafetleri ve tüm ihtişamıyla 80'li yılları ekranınıza yansıtan Glow, tam dozunda draması ve ön plana çıkan eğlenceli diyaloglarıyla hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir Netflix dizisi. Güreşçilerin arasına katılmak isteyen bir kadının gerçek hikayesiyle başlayan bu serüven güreşe ilgi duymayan birini bile ekrana kilitleyecek bir yapım.

8. Unbelievable

8 bölümlük mini dizi Unbelievable, tecavüze uğrayan bir kızın dava sürecini ekranlara getiriyor. Gerçek hayattan alınan hikayesiyle koltuğunuzda adeta diken üzerinde oturuyormuş hissi veren bu dizi, sarsıcı olay örgüsüyle sizi ekranlara kilitleyecek!

9. Gentleman Jack

19. yüzyılda varlıklı bir kadın olan Anne Lister'in günlüklerinden yola çıkılarak hazırlanan bu dizi dram ve biyografi sevenler için muhteşem bir yapım. 19. yüzyılın tarihi atmosferini başarılı bir şekilde ekranlara getiren Gentleman Jack, Anne Lister'in hayatına dair detayları sizlere sunuyor.

10. When They See Us

Beş gencin işlemedikleri bir suç yüzünden hapse girmesini konu alan bu diziyi izlerken sinirden midenize kramplar girdiğini hissedebilirsiniz. Müthiş oyunculuklarla harmanlanan bu hikayenin gerçek bir hayat öyküsü olması ekran karşısında izlerken size çaresizlik duygusunu derinden hissettirecek.

11. Fosse/Verdon

Bolca dans ve müziğin sizlere eşlik edeceği Fosse/Verdon dizisi, Broadway efsanelerinden Gwen Verdon ve Bob Fosse'un hayat hikayelerini ekranlara taşıyor. Birbirlerine duydukları aşkı ve başarı merdivenlerini tırmanırken yaşadıkları olayları ekranlarınıza sunuyor.

12. Narcos

Uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın aksiyon dolu hayatını konu alan Narcos dizisi 3 sezonuyla dizi boşluğunuzu giderecek türden bir yapım. Hiç düşmeyen temposuyla etkisinden kolayca çıkamayacağınız Narcos dizisindeki olayların gerçekten yaşanmış olması, izlerken sizi hayretlere düşürebilir.

13. Little America

Amerika'daki göçmenlerin hayatlarını sizlere sunan Little America, her bölüm farklı bir hikayeyi ele alıyor. Epic Magazine tarafından yayınlanan hikayeleri ekrana taşıyan 2020 yapımı bu dizinin kalbinize dokunduğunu hissedeceksiniz.

14. Chernobyl

HBO'nun mini dizisi Chernobyl, tarihin en büyük felaketlerinden biri olan Çernobil kazasını tüyler ürpertici bir şekilde ekranlarınıza getiriyor. Diziyi izlerken hissedeceğiniz karanlık atmosfer ile adeta nefes alırken radyasyon soluyormuş hissi peşinizi bırakmayacak.

15. White House Farm

6 bölümlük mini dizimiz White House Farm, çiftlik evinde öldürülen 5 kişinin cinayet soruşturmasını ele alıyor.

16. Dirty John

Her sezon farklı bir hikayeyi konu edinen Dirty John, saplantılı tutkuların ne derece korkutucu olabileceğini gözler önüne seriyor. Yaşanan olayların gerçek olması da sizi bir hayli derinden etkileyecek!

17. Mindhunter

Ajan Ford ve ortağı Bill seri katillerle yaptıkları röportajlarla, onları cinayete sürükleyen psikolojik nedenleri araştırmaya başlar. 70'li yılların havasını koltuğunuzdan bile sizlere hissettiren Mindhunter'da röportaj yapılan seri katillerin oldukça tanınan isimler olduğunu da belirtelim.

18. Genius

Her sezon farklı bir dehanın hayatını konu alan Genius, ilk sezonunda Albert Einstein'ı konuk ediyor. Tarihte iz bırakan isimlerin yaşadıkları dönemde çektiği sıkıntıları, başarı merdivenlerini adım adım tırmanışlarını muhteşem olay örgüsüyle ve kurgusuyla yansıtan dizi, izlemeniz gereken önemli yapımlardan biri.

19. A Confession

Kaybolan bir genç kızı arayan bir dedektifin kızı bulmak uğruna sarf ettiği çabaları, yaşadıkları zorlukları gözler önüne seren bu dizi sizlere adalet kavramını sorgulatabilir.

20. Our Boys

Yakın tarihte yaşanan İsrail-Gazze çatışmasının iç yüzünü sarsıcı bir şekilde ekranlara getiren Our Boys dizisi, konuyu büyük bir ustalıkla işleyerek sizlerle buluşuyor.

21. Orange is the New Black

Konforlu hayatının geçmişte işlediği bir suç yüzünden sona ermesiyle kendini hapishanede bulan Piper'in hikayesini anlatan Orange is the New Black, sizleri hapishanelerin farklı yaşayışlarıyla buluşturuyor. Diziyi izlerken mutlaka bir karakterde kendinizden bir parça bulacaksınız.

22. Waco

1993 yılında gerçek bir olaydan ekranlara aktarılan Waco, isminden de anlaşılacağı üzere Texas'taki Waco kuşatmasını nefes kesecek sahnelerle ekranlarınıza getiriyor.

23. Trust

Ünlü petrol zengini Paul Getty'nin torunu tarafınan kaçırılmasıyla gelişen olayları ekranlarınıza aktarıyor.

24. The Crown

Dizi Kraliçe II. Elizabeth'in hayat hikayesini görkemli bir şekilde karşımıza çıkarıyor. II. Elizabeth'in adım adım yükselişi ve bu uğurda yaşadığı zorlukları muhteşem bir kadro ve olay örgüsüyle bizlere aktaran The Crown, Buckingham Sarayı'nın kapılarını sizlere aralıyor.

Parlatıcı ve Kolonyayı Hazırlayın! Halı ve Koltuklardaki Zorlu Lekelerle Anladıkları Dilden Konuşuyoruz
Sürekli Kırılan ve Soyulan Tırnaklardan Bıktıysanız Bu Bakım Önerileri Tam Size Göre
Günlük Hayatın Stresine Karşı Sinir Sisteminizi Destekleyecek 9 Farklı Besin/Çay Önerisi

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü