Gerçek Bir Yalan Dedektörüne Dönüşmek İsteyenleri Böyle Alalım! Yalanı Şıp Diye Anlama Yöntemleri

Bazen sadece inanmak istediğimiz için inandığımız yalanların doğrusunu öğrenmek büyük bir hayal kırıklığı yaşatır. Bazı yalanları anlamak çok basit olsa da profesyonel yalancılar pek de az değil! Yapılan araştırmalara göre insanların %60’ı sohbet esnasında yalan söylüyor. Fakat biraz dikkat ederseniz bu yalanları yakalamak zor değil. İşte yalanları ortaya çıkaran hareketler…

Yalan söyleyen kişiler ellerini yüzlerinden ayırmazlar!

İnsanlar yalan söylerken genelde ellerini ağızlarına götürürler ve ağızlarını kapamaya çalışırlar. Tıpkı ağzı kapamaya çalışma dürtüsü gibi, yalan söyleyen kişiler elleri ile dudağa veya buruna dokunma gereksinimi hisseder.

Yüz ifadeleri mutlaka ele verir!

Yalan söyleyen kişilerin göz bebekleri büyür, burun delikleri sık açıp kapanır, alnı buruşur, göz temasından kaçınır. Tabii ki bu listedeki her şeyi karşınızdaki kişi ile iletişim kapsamında ele almalısınız. Aksi halde her yüzüne dokunan ya da göz bebekleri büyüyen kişi yalan söylüyor diyemeyiz!

Vücut dili de bir hayli önemli!

Araştırmalara göre bazen gözler bile yalan söylüyor fakat ayaklar söylemiyor. Yalan söyleyen kişiler genelde ayaklarını sallarlar veya kapıya doğru yöneltirler. Elini kolunu nereye koyacağını bilememek, sürekli kıpraşmak gibi beden işaretlerine de dikkat!

Yalan söyleyen kişiler aşırı detay verir!

Yalan söyleyen kişiler her zamankinden daha çok konuşmak ve genelde konuyla ilgili detay vermek isterler. Fakat aynı zamanda hikâyeyi kendi kafalarında netleştirmek için aynı şeyleri tekrar edip dururlar.

Az konuşun ama çok dinleyin!

Konu ile ilgili temel ve basit sorular sorun. Bırakın, karşınızdaki kişi kendini anlatsın. Eğer yalan söylüyorsa zaten bir süre sonra detayların içinde boğulacaktır. Fakat siz sürekli soru sorarsanız düşünmesi için fırsat vermiş olursunuz!

Konuyu değiştirmeye çalışırlar!

Siz dinlemeye başladığınız zaman karşı taraftaki insan kendi yalanının içinden çıkamadığı için konuyu değiştirmeye çalışır. Buna izin vermeyin!

Doğrulayabileceğiniz detaylar arayın!

Eğer karşınızdaki kişi bir kafeye gittiğini söylüyorsa ona orada ne yediğini, tadının/içeriğinin nasıl olduğunu ya da oraya hangi yollardan gittiğini sorun. Bunları sorarken sorgulama yapar gibi değil de rahat bir tavır takınmak yalanları daha kolay anlamanızı sağlayacak!

Hislerinize güvenin!

Yalanı anlamak istiyorsanız hislerinize güvenin. Eğer durduk yere karşınızdaki kişinin size yalan söylediğini hissediyorsanız karşı taraf ne söylerse söylesin içinize sinmeyecek. Doğruluğuna inanana kadar sormaktan vazgeçmeyin. Yoksa bu şüphe sizi daima besler!

Tarifiyle Bile Ağızları Sulandıran 4 Muhteşem Makarna Sosu

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!