Genital Bölge Hijyeni İle İlgili Pek Çok Kadının Farkında Bile Olmadan Yaptığı 12 Hata

Genital bölge, vücutta temizliğe en çok ihtiyaç duyan ve aynı zamanda temizliği en zor olan bölge. Pek çok kadının anatomi gereği zorlandığı ve çoğu zaman kulaktan dolma bilgilerle ya da kendi mantığına göre şekillendirdiği kişisel bakım hatalarını derledik.

1. Duşta genital bölgeyi vücudun geri kalanıyla birlikte yıkamak.

Genital bölgeyi vücudun geri kalanıyla birlikte yıkayıp aynı lifi kullanmak o bölgedeki bakterileri tüm vücudunuza taşıyabilir. Doğru olan ilk olarak bu bölgenin temizliğiyle başlamak, durulandıktan sonra normal şekilde duş almaktır.

2. Bölgenin temizliğinde sabun veya duş jeli kullanmak.

Vajinanın salgıladığı sıvılar ile kendi temizliğini kendi yaptığı bir gerçek. Ancak elbette bu bölgenin genel olarak temizlenmesi gerekiyor. Bölgenin pH oranı cildin pH oranından farklı olduğu için sabun doğal yapıyı bozacak, bu da tahrişe ve mantar gibi enfeksiyonlara davetiye çıkaracaktır. Bölgenin pH oranına uygun intim ürünler kullanılmalı.

3. Vajinayı yıkamak.

Genital bölgeyi dıştan yıkamak evet, ancak vajina hiçbir ürünle, hatta suyla bile emas etmemeli. Vajinanın içi kendi kendini düzenli olarak temizler.

4. Regl döneminde yıkanmamak.

Nasılsa bu dönem bitince iyi bir duş alacağını düşünüp bu dönemde banyoyu sürekli erteleyen pek çok kadın var. Bu dönemde temizlik yapılmazsa bakteriler ürer ve bölgede istenmeyen, hastalıklara açık bir ortam oluşur.

5. Pedi sık sık değiştirmemek.

Regl döneminde kullanılan pedlerin sık değiştirilmesi gerektiğini herkes bilse de, belli bir seviyeden önce değiştirilmesi çok nadir. Hatta bazen unutulup, üşenilip çok daha uzun süre bekletilebiliyor. Pedin emdiği kan bakteri üretmeye başlıyor ve kirli ped cildi tahriş ediyor. Hijyenik pedlerin birkaç saatte bir değiştirilmesi şart.

6. Yanlış epilasyon yöntemleri uygulamak.

Jilet, tüy dökücü krem, ağda, epilatör... Neredeyse tüm epilasyon yöntemleri bu bölgede sorunlu olabiliyor. Ciltte tahriş ve kesik yaratmayacak, nazik bir yöntem uygulamak gerek ve bu yöntem kişiden kişiye değişiyor.

7. Sadece belli bölgelerdeki tüyleri almak.

Genital bölgede, anüse yakın tüylere dışkı kalıntıları yapışabilir ve bu kirli ortam tüm bölgeyi tehdit eder. Temizlik tüm bölgeyi kapsamalı.

8. Tuvalet sonrası gelişigüzel temizlenmek.

Genital bölge temizliğinin önden arkaya doğru hareketlerle temizienmesi gerektiği biliniyor ama bazen dikkate alınmıyor. Çeşitli rahatsızlıklarla uğraşmamak için bu kuralı hiç atlamamak gerek.

9. Külotları diğer çamaşırlarla birlikte yıkamak.

Bir araştırmada iç çamaşırlarıyla yıkanan kıyafetlere Koli Basili gibi bakterilerin yapıştığı ve sıcak suyun ya da deterjanın bu bakteriyi tam olarak öldürmediği ortaya çıkmıştı. Çamaşırların ayrı veya elde yıkanması hijyen açısından önemli.

10. Çamaşırları sert kimyasallar içeren deterjanlarla yıkamak.

Doğru yıkanmayan veya durulanmayan çamaşırlar alerji ve tahrişe sebep olabilir. Bebek kıyafetleri için üretilen deterjanlar, saf sabunlar kullanabilirsiniz. İyi durulanmadan da emin olmak gerek. Eskiden çamaşırlar daha hijyenik olması için ütülenirdi, hijyen şüpheniz varsa arada bir temiz çamaşırlarınıza bu yöntemi de uygulayabilirsiniz.

11. Kokulu ürünler kullanmak.

Genital bölge için parfümlü pedler, tuvalet kağıtları kullanmak; ya da direkt parfüm veya deodorant kullanmak son derece yanlış bu bölgenin güzel kokmasının yolu temizlikten geçiyor.

12. Çok dar ve terleten kumaştan çamaşırlar giymek ve sık değiştirmemek.

Bu tür çamaşırlar görünüm olarak iyi hissettiriyor olabilir ama nemli bir ortama sebep oldukları için mantara davet çıkarıyorlar. Sadece çamaşır da değil, aşırı derecede dar pantolon ve taytlar da benzer etkiye sahip. Giyildikleri durumlarda birkaç saat sonra değiştirilmeleri gerekiyor.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
26.07.2020

11. Ayrıca beslenme alışkanlıklarının da kokuyu etkilediğini okumuştum daha önce. Daha sağlıklı beslenmek daha güzel bir koku oluşturuyormuş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ