Genco Erkal, 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten İfadeye Çağrıldı

Usta tiyatrocu Genco Erkal, Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

Türk tiyatrosunun duayen ismi Genco Erkal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

BirGün'ün edindiği bilgiye göre Cumhuriyet Savcılığı, sanatçı Genco Erkal'ı, 2016 yılından bu yana yaptığı bazı Twitter paylaşımlarını gerekçe göstererek 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifadeye çağrıldı.

Usta sanatçı, Twitter hesabından pazartesi günü ifade vermeye gideceğini duyurdu 👇

9 bin 554 kişi hakaret suçlamasıyla ceza

Eylül ayında açıklanan Adalet Bakanlığı 2019 yılı verilerine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk seçildiği 2014'te 40, 2015'te 238, 2016'da 884, 2017'de 2 bin 99, 2018'de 2 bin 462 kişi hakaretten mahkûm edilirken 2019'da bu sayı 3 bin 831 oldu.

Böylelikle Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 9 bin 554 kişi hakaret suçlamasıyla cezalandırıldı. Yargılananlardan hapisle cezalandırılanların sayısı da önceki yıllara göre artış gösterdi.

2019 yılı rakamlarıyla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlaması kapsamında hapis cezasıyla cezalandırılanların sayısı 2 bin 663 oldu.

TCK'nın 299. maddesine göre 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işleyenlere bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Suçun alenen işlenmesi durumunda ise ceza altıda bir oranında artıyor:

BirGün ve Bianet

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Erkan Oğur İlk Kez Konuştu: 'Sanırım Bu Benim Hatamdı'
Merkez Bankası Başkanı'ndan 128 Milyar Dolar Açıklaması
56 Bin TL Maaş: AA Genel Müdürlüğünden Alınan Şenol Kazancı, Turkcell'in Yönetimine Girdi

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
16.04.2021

Ya saçmalamayın artık 80 yaşında adama yaptığınıza bakın..ondan sonra toplumun bir kısmı niye bizden nefret ediyor diye soruyorsunuz..ederler tabi bu yapılacak iş mi şimdi ?

16.04.2021

Biri partili Cumhurbaşkanına hakaretin sınırları söylesin lütfen. Genco Erkal salgına rağmen kongre yapılmasını kınamış. Küfür yok, aşağılama yok. Yapılanlar hakkında hiç bir şey söylemeye hakkımız yok mu halk olarak? Bu mu yani sınırımız? Toplumun bir kesiminin vicdanı kötürüm kalmış susuyorlar, hak veriyorlar olana bitene. Adalet bir gün herkese lazım olur. Lazım olduğunda da iş işten geçmiş olur.

16.04.2021

Aslında insanlar aşı olurken ifadelerini de peşinen verebilir. 2. ek bir iş olmaz savcılara.

TÜM YORUMLARI OKU (12)