Kendisinin ebeveynlere ve gençlere borsa hesabı açıp, temettü ve büyüme hisselerini biriktirmeleri için teşvik edici birçok çalışma yaptığını anlatan Turşucu, 'Birçok aileden mesajlar alıyorum. Çocuğunun eğitim masrafı için hisse biriktirmeye başlayan ve 3-4 yılı geride bırakmış aileler 'iyi ki başlamışız.' diye teşekkür ediyor. Aynı şekilde gençlerin de küçük küçük adımlarla borsa yatırımcılığına başladığına dair geri dönüşler alıyorum. Bunlar çok güzel gelişmeler.' dedi.
Turşucu, borsanın bir oyun yeri veya çok parayla girilen bir mecra olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
'Borsa kısa vadede zengin olabilme yeri de değil. Biz son yıllarda yaptığımız çalışmalarla bu algıları yıkmaya başladık. Borsada günlük bir kahve parası kadar miktarla bile birikim yapıldığını, bu birikimlerin 15-20 yıl sonra inanılmaz bir büyüklüğe ulaştığını ve bundan da temettü geliri alındığını anlatıyoruz. Kısacası varlığınıza dokunmadan bir nakit akışı sağlayabildiğinizi anlatıyoruz. Bu fikir giderek yayılıyor.
Gençler arasında şunu da görüyorum; hemen para artsın ve zengin olayım istiyorlar. Mesleki olarak da kısa sürede bir yere gelmek istiyoruz ama bu işler sabır ve çalışmak gerektiriyor. Biz temettü yatırımını gençlere bugün rahat etsinler diye değil, 50'li yaşlara geldiklerinde daha özgür bir yaşam kursunlar diye öneriyoruz.
Sadece temettü birikimi yaparak hayata devam edeceklerini düşünenler de var... Hayır, siz yine gideceksiniz, üniversitenizi kazanacaksınız, elinize işinizi alacaksınız. İş hayatındaki o zorlukları yaşayacaksınız ama bu birikimi de gelecek için küçük adımlarla yapacaksınız. Finansal özgürlük, yan gelip yatmak değildir. Bu birikim size ilerleyen yaşlarda para için çalışma psikolojisinden çıkmayı ve kendi sevdiğiniz işi yapma özgürlüğünü elde etmeyi sağlayacak.'