Gençler Hırvatistan'a Direnemedi

FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, yarı finalde Hırvatistan'a 91-56 mağlup oldu.

Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada, mücadeleye iyi başlayan Hırvatistan, Arapovic ile pota altından üst üste bulduğu sayılarla Türkiye karşısında ilk 5 dakikayı 11-6 önde geçti. Milliler, kalan dakikalarda rakibi karşısında iyi savunma yapamayınca Hırvatistan karşısında ilk periyodu 22-12 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Türkiye, 6-0'lık seriyle başlamasına rağmen savunmada yetersiz kaldı. Hızlı hücumlarda Zubac ve Arapovic ile sayılar bulmaya devam eden Hırvatistan, aradaki farkı daha da açarak ilk yarıyı 44-28 önde kapattı.

Farkın açılması nedeniyle morali bozulan ve çok fazla top kaybı yapan Türkiye karşısında üçüncü periyotta oyunun kontrolünü tamamen ele alan Hırvatistan, Slavica ile bulduğu sayılarla son çeyreğe 72-45 önde girdi.

Son periyotta oyun disiplininden kopan Türkiye karşısında dış atışlarla sayılar bulan Hırvatistan, rahat bir oyununun ardından mücadeleyi 91-56 kazanarak finale yükseldi.

Türkiye, yarı finalde ev sahibi Yunanistan ile ABD arasındaki mücadeleyi kaybedecek takımla yarın TSİ 18.15'te üçüncülük maçına çıkacak.

Lig Tv

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'