Genç Olsanız Bile Koronavirüs Sonrası Bağışıklık Sisteminizden Dolayı Hayatınızı Kaybedebilirsiniz

Hepimizin korkulu rüyası haline gelen koronavirüs karşısında vücut, bakteri veya virüsle ilk olarak karşılaştığında bağışıklık sistemi güçlenir ve savaşmaya başlar.

Genellikle bağışıklık sisteminin tepkisi ne kadar yoğun olursa, bu hastalığı yenme ihtimaliniz de bir o kadar yüksektir. Bu yüzden de çocuklarda ve gençlerde koronavirüsün daha az etkili olduğu düşünülüyor. Birmingham Alabama Üniversitesi'ndeki bağışıklık sistemi hücrelerinin salgıladığı protein grubundan olan sitokinler üstünde uzman olan Dr. Randy Cron, çoğu insan ve çoğu enfeksiyon için bu şekilde olduğunu söylüyor.

Dr. Cron'un birlikte çalıştığı takıma göre; bazı durumlarda, yaklaşık olarak ciddi bir enfeksiyonla karşılaşanların %15'inde iyileşme sonrasında bile bağışıklık sistemi savaşmaya devam ediyor.

Bu da, vücutta savaşılacak virüs olmadığı için akciğer veya karaciğer gibi iç organlara saldırılmasına sebep oluyor ve ölümle sonuçlanabiliyor.

Nytimes'a göre; insanlara zarar veren şey, virüsten ziyade vücutlarından kaynaklanıyor.

Aşırı derecede sitokin; her yaş grubunu etkileyebiliyor ve hatta bazı bilim insanları 1918 salgını, SARS, MERS, H1N1 gibi hastalıklardaki genç ölümlerini bu şekilde açıklıyor. Böylece sitokin, koronavirüs olan bir gencin neden solunum güçlüğü çektiği konusunda ufak bir ipucu veriyor.

Çin ve İtalya'dan gelen raporlara göre de genç ölümlerinin sebebi de bu sorundan oluşuyor.

Uzmanlar tedavi yöntemlerini araştırırken, bir yandan da bazı insanların bağışıklık sistemlerinin neden bu tehlikeye girdiği konusunda daha fazla bilgi edinmeye çalışıyorlar ve bazı genetik faktörlerin bu duruma sebep olabileceğini düşünüyorlar.

Olgu üzerinde; sistemik inflamatuar yanıt sendromu, sitokin salım sendromu, makrofaj aktivasyon sendromu, hemofagositik lenfohistiyositoz gibi birçok çeşitli varyasyonlar bulunuyor.

Genel olarak, bağışıklık sisteminde oluşan bir herhangi bir dalgalanma organların ölümcül olarak etkilenmesine sebep olabilir ve uzmanlara göre birçok doktor, bu durumu ve nasıl tedavi edileceğini bilmiyor.

Sitokin dalgalanması olan bir hastada; hızlı kalp atışı, yüksek ateş ve alçak kan basıcı gözlemlenebilir. Doktorlar, durumu ne kadar erken fark ederse hastanın hayatta kalma oranı da o kadar yüksek olur.

Durumun nasıl anlaşılacağının cevabı ise, yüksek protein seviyesini saptayan ferritin testi...

Dr. Cron, bu konuda 'Vücudunuzun enfesiyona karşı verdiği tepki sizi öldürüyorsa, bunu tedavi etmeniz gerekiyor' diyor.

Gustave Roussy Kanser Merkezindeki Dr. Fabrice André, virüse verilen tepkilerin kişiden kişiye değiştiğini aktarıyor.

Siz, bazı gençlerin bu konuda umursamaz davranması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
YORUMLAR
02.04.2020

Çinlilerin amk

02.04.2020

yav bu olay düşük olasılıklarla meydana geliyor, milleti korkutmayn skcem. Bir de anlamsız alternatif tıp olmaya çalışan alternatif tariflerle bağışıklığı güçlendirip uzaya uçacağınızı sanmayın. Sen; karanfil, böğürtlen, tarçın, sirke, sarımsak, kelle paça da içsen bunların bağışıklığını milyarlarca kat güçlendireceğini sanma. İyi olur tabii ki ama bunları tükettin diye kurtulma şansın neredeyse hiç artmıyor.

02.04.2020

1000/1 olasılık dediğimiz otoimminun anlatılmış, güya gençlere göz dagı vermis virüse yakalanmayın, bakın sonu kötü olur diye :D Sigara alkol kullanmıyorsanız ve yaşınız 25 in altındaysa, bu virüsün sizi öldürmesi 10000/1 orandır. Hiç dert etmeyin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ