Genç Kadınlar İçin Günlük Detayları Çok Daha Kolay ve Kaliteli Hale Getirecek Küçük Tavsiyeler

Hepimizin hayat boyu deneye yanıla öğrendiği bazı gerçekler var. Bu küçük tüyolar gerçekten çok faydalı olabiliyor. Bu ipuçlarını herkesin bildiğini düşünebilirsiniz; ancak genç nesil de tıpkı kendilerinden öncekiler gibi deneme yanılma yöntemine başvuruyor. TikTok'ta kadınların birbirlerine yardımcı olmak için verdikleri tavsiyelerden en işe yarayanları derledik.

1. "Eğer reglinizin sona erdiğini düşünüyorsanız sona ermemiştir."

Her kadının regl süresi farklı; kiminin 3 gün, kiminin 7 gün sürüyor. Ancak herkeste aynı olan bir şey var ki, eğer reglinizin bittiğini düşünüyorsanız muhtemelen bitmemiştir. Genelde regl bittikten bir gün sonra küçük bir kanama daha olur. Bu yüzden işi riske atmayıp pede hemen veda etmemek, günlük ped kullanmak iyi olur.

2. "Eyeliner'ı pahalı, rimeli ucuz alın."

Çoğu kadın makyajda bütçesini ayarlayamıyor, markaya veya o anki ihtiyaca göre anlık alışveriş yapıyor. Oysa bütçeyi ürüne göre yapmak daha sağlıklı. En ucuz marka rimellerden bile efsane ürünler çıkabiliyor. Rimelde pahalı markalara gitmeye gerek yok. Eyeliner biraz daha kaliteli olmalı. Onda da ucuz ama güzel marka bulabiliyorsanız en güzeli.

3. "Aynı şekilde nemlendiriciniz pahalı, fondöteniniz ucuz olsun."

Pek çok insan fondötenin iyi ve pahalı bir markadan olması gerektiğini düşünür. Eğer bütçeniz kısıtlıysa paranızı fondötene değil, iyi bir nemlendirici kreme ayırın. Cildiniz güzel olunca ucuz fondöten de güzel duracaktır. Kapatıcı da fondötenden önemli, mümkünse o da kaliteli ve daha pahalı olmalı.

4. "Kot pantolonunuz pahalı, üstleriniz ucuz olsun."

Kalitesiz kot pantolonlar gerçekten tüm kombinin kalitesini düşürebiliyor. Kaliteli ve pahalı görünen kombinler için kot pantolonun dikişi, duruşu önemli. Ucuz ve kaliteli bulabiliyorsanız ne güzel; ama üst giyimde ucuza yönelmek veya biraz daha az alışveriş yaparak daha pahalı bir pantolon almak çok mantıklı.

5. "Kış aylarında da aynısı dış giyim için geçerli."

Kış aylarında özellikle mont ve bota yatırım yapmak, diğer giysileri çok da önemsememek gerek.

6. "Göz pınarlarına sürülen azıcık aydınlatıcı her şeyi değiştirir."

En etkili ve basit makyaj hilelerinden biri olsa gerek. Sadece kapatıcı, rimel, ruj üçlüsüyle yapılan en basit makyajda bile göz pınarlarını atlamayın. Parlak bir far veya aydınlatıcı kullanabileceğiniz gibi sadece beyaz bir kalem de sürebilirsiniz.

7. "Kulak arkasına sıkacağınız parfüm tüm gün sizinle kalır."

Aslında damarlara yakın bölgeler; boyun, kulak arkası, bilekler parfümün tende kalıcılığını artırır ve etrafınıza yayılmasını sağlar. Kulağınıza direkt parfümü sıkmayın tabii, parmaklarınızla da aktarabilirsiniz.

8. "Pedinizin açılırken çıkardığı sesten rahatsızsanız önceden açıp geri kapatabilirsiniz.

Pedler açılırken çok ses çıkarıyor ve bazen bu sesi tüm dünyaya duyurmak istemiyorsunuz. Çantanıza koymadan önce pedi açıp geri kapatırsanız bu ses çıkmayacaktır.

9. "Eyeliner korkuyu hisseder, korkak davranmayın."

Bu çok iyi bilinen bir gerçek. Her ne kadar hızlı eyeliner sürmek için pratik yapmak şart olsa da, korkak olmamak önemli. Tek harekette çizgiyi çekmek zor değil. Korkak davranmamak için yanınızda pamuklu çubukları hazırda bekletin ki bir hata olursa hemen silebilirsiniz.

10. "Kaş ve kirpiklerinize Hint yağı kullanın."

Her gece yatmadan önce bir pamuklu çubukla kirpik diplerine, kaş tarağıyla kaşlarınıza Hint yağı sürün ve bir ay içinde sonucu görün. İnanın pahalı serumlara hiç gerek yok, önemli olan düzenli kullanım.

11. "Düzenli cilt bakımına üşeniyorsanız büyük boy bir tonik/misel su ve bol disk pamuk edinin."

Oldukça uzun süre gideceği için ekonomik olan bu yöntemle cildinizi sık sık silerek temiz tutabilirsiniz. Yüzünüzü yıkamaya üşendiğinizde veya makyajınızı temizledikten sonra tüm kalıntılardan arındığınızdan emin olmak için en iyi yöntem.

12. "Vücudunuzda normal olmayan bir şeyler hissedince, küçük bir problem bile olsa ihmal etmeyin."

Basit bir saç dökülmesi sandığınız şey, saçlarınızın yarısını kaybetmenize yol açabilir. Şişkinlik veya kilo sandığınız şey belki de kist veya insülin direncinden kaynaklıdır. Bunu hepimiz yapıyoruz ama sorunları küçükken çözmenin çok daha kolay olduğunu unutmayın.

13. "Saçlarınıza özenli davranın. Büyük bir değişiklik yapmadan önce iyi düşünün."

Saç bir kadının en önemli aksesuarlarından biri ve saç ne kadar iyiyse o kadar sağlıklı, iyi görünüyorsunuz. Genç yaşlarda hoyratça davrandığımız saçlarımız istediğimiz zaman yeniden sağlığına kavuşur sanıyoruz ama bu o kadar da kolay değil. Saçları yıpratmadan önce çok iyi düşünmek lazım.

14. "Kese ve kuru fırçalamanın etkisini keşfedin."

Düzenli yapmaya başlayınca zaten vazgeçemeyeceksiniz. Güzel ve sıkı bir cilt için mutlaka denemelisiniz.

15. "Makyajınızı yaptıktan sonra mutlaka farklı ışıklarda ve telefon kamerasında kontrol edin."

Genellikle yapay ışıkta makyaj yapılıyor ve sonrasında doğal ışığa çıkılıyor. Makyaj sonrası yapılacak hızlı bir farklı ışık kontrolü istenmeyen görüntüleri engeller. Aynı şekilde özellikle saçlarınız için bir aynayla arkanıza bakmanız da iyi olur.

16. "Toka ve yüzüklerinizi ucuz alın. Nasılsa kaybolacaklar."

Ucuz bir şeyi kaybetmek o kadar da üzmüyor sonuçta. 

Sizin böyle önerileriniz var mı? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

3-5 Bin Lira Olmadan da Şıklık Mümkün! Kıyafetlerinizi Pahalı Gösterecek 14 İpucu
Gardırobunuzu Düzenlemekle Kalmayıp Mükemmel Hale Getirmenize Yardımcı Olacak 14 İpucu
Doğru Uyguladığınızda Sizi Çok Daha Çekici Gösterecek Makyaj İpuçları
Sizi Her Zaman Mükemmel Gösterecek 12 Yaz Modası İpucu
Okula Giden Genç Kızların Çok İşine Yarayacak 13 Makyaj Tüyosu

Popüler İçerikler

Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?