Genç Bir Kıza Mektup: Keşke 15'imden Önce Farkına Varsaydım Dediğimiz 15 Gerçek

Zaman akıp gidiyor. Şimdi 15 yaşına dönme şansınız olsaydı neleri farklı yapardınız?

1. Bu zamanlardaki ilişkilerini dert etmeye değmez!

Hayat koca bir maraton ve inan pek çok ilişkin olacak. Genç yaşında dert edindiğin ilişkilerin ileride yalnızca gülünç birer anıya dönüşecek. 

Yaşın ilerledikçe zaten sağlıklı ilişkiler kuracaksın. Henüz erken.

2. Lise bittikten sonra kimse popüler olup olmadığını umursamayacak.

Basit bir gençlik hezeyanı bu. O zamanlar iyi ya da mükemmel bir şey gibi görünebilir ama hayatının geri kalanında yaptıklarında akıllarda yer edineceksin. Lisedeki popülaritenle değil.

3. Notlar ve okul başarısı önemli.

Bu zamanlarda sana çok önemli gelmeyecek, notun ve okul başarısının her şey olmadığını düşüneceksin ama bu gerçekten önemli. Notlarını yüksek tut!

4. İlgi alanların seni sen yapacak olan şeyler. Onlardan asla utanma!

Topluluğun genelinin aksine kendine özgü bir beğeni ya da hobi geliştirdin diye kendinden asla utanma. Voleybol değil de futbol mu oynamak istiyorsun, oyna gitsin. Makyaj yapmıyor ama bilgisayar programcılığına mı ilgi duyuyorsun, asla peşini bırakma. 

Hayatın böyle oluşacak.

5. En yakın arkadaşlıkların sona erebilir. Üzülme.

Lise döneminde çok yakın olduğun birisiyle ilerleyen yıllarda isteyerek ya da istemeyerek bağlarını koparabilirsin. İnsanlar değişir. Üzülme.

6. Utanç verici anılarını kimse hatırlamayacak.

Okulunda utanç verici bir şey mi yaşadın? Unut gitsin. Bunları herkes yaşıyor. İnsan kendi anısını bile unutuyor. Seninkiler de hatırlanmayacak. Emin olabilirsin.

7. Sınıfta ya da okulda sorunlar yaşıyorsan, öğretmenlerinle konuş.

Öğretmenlerinin tamamı duygusuz ve anlayışsız canlılar değil. Seni anlayacağını düşündüğün bir öğretmeninle yaşadığın problemleri paylaş. Seni anlayacak ve sana yol gösterecektir.

8. Bir an önce yüksek öğretimin için araştırmalara başla.

Erken olduğunu söyleyenlere aldırma. Yüksek öğretimin hayatının geri kalanını şekillendirecek olan süreci oluşturuyor. Ne zaman istersen o zaman araştırmaya başla. Senin için en uygun olan şeyi zamanla bul. Onu elde etmek için çabala.

9. Çalışmak istediğin alanla ilgili girişimler yap.

Sahibi olmak istediğin mesleğin erbablarıyla konuş, tavsiyeler dinle, iş ortamlarına gir. Bunlar sana bir şey kaybettirmeyeceği gibi, kafandaki konseptlerin netleşmesine katkıda bulunacaktır.

10. Düzenli bir hayatın olsun.

Gün içinde yapacaklarını düzene koymak ve bu rutine alışmak sana sonradan kazanamayacağın bir artı katar. Sabah spor yapacağını, öğleden sonra ders çalışacağını, akşam da kendin için zaman ayıracağını kendi kendine söyle ve buna uygun davran. İleride çok faydasını göreceksin.

11. Sosyalleş ve kendine zaman ayır.

Hayat yalnızca sana özel olan şeylerden ve planlardan ibaret değil. Seni anlayabilecek insanlarla bir araya gel, arkadaşlıklar kur, ortak bir şeyler yapmaya çalış.

12. Hobilerini paylaşan insanlarla bir araya gel.

Hobilerini paylaşan insanlarla bir araya gelmen, hem alanında kendini geliştirmeni, hem de seninle benzer zevklere sahip insanlarla tanışıp güçlü ilişkiler kurmanı sağlayacaktır.

13. Yeni insanlarla tanış.

Hayat yalnızca çevrenden ve mevcut arkadaşlarından ibaret değil. Tesadüf eseri tanışmışlıklardan bile ne hikayeler, ne ilişkiler çıktığını bilemezsin. Biri ilgini cezbediyorsa yanına git, onunla diyalog kur. Bir şey kaybetmezsin. Ama kazacağın çok şey olabilir.

14. Kötü alışkanlıklardan uzak dur.

En çok verilen tavsiye bu olmuş. Kötü alışkanlıklar, sana anlık bir hazdan başka bir fayda sağlamaz. Uzak durmaya çalış.

15. Seni ne mutlu ediyorsa, onu yap.

Aşırı kaçmadığın ve çok uç şeyler yaşamadığın sürece, yaptığın ve mutlu hissettiğin şeyler senin için faydalıdır. Sezgilerin önemli. Tercihlerinde aklın ve sezgilerin sana eşlik etsin. Çünkü ancak seni mutlu yapan şeylerle iç içeyken mutlu olabilirsin.

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?