Savaş nedeniyle Ukrayna'da bu yıl ekim olmazsa önümüzdeki yıl da sorun yaşanacağını belirten Büyükhelvacıgil, devletin önlem alması gerektiğini, ayçiçeği ve türevleri aspir, kanola ve soya üretiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Büyükhelvacıgil, ürün ihtiyacının Balkan ülkelerinden karşılanabileceğini ifade ederek, ''Balkan ülkelerinde ürün var. Moldova, Bulgaristan ve Romanya'da biraz ürün var. Oralarda da bizimle eş değer miktarda ürün üretiyorlar. Onların nüfus yapıları bize göre daha az. Devletimizin güçlü ve güzel ilişkileri var. Çünkü serbest piyasaya çıktığınızda satıcılar çekiniyor ve uzak duruyor. Sanki devletimizin bu arada devreye girip çok rahat ürün tedarik edebileceğini umuyorum. Ona yapacak kudrete sahibiz'' dedi.
Ürün tedariki sorunu yaşanmaya devam ederse stokçuların piyasaya çıkabileceğini ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Mal bulamazsanız, ister istemez stokçular olacaktır, o bir gerçek. Ama mühim olan biz güzel bir ülkeyiz, güzel insanlarımız var. Buna fırsat vermezler diye düşünüyorum'' diye konuştu.
neden dışa bağımlıyız? ülkemizde Ekim yapılacak onca tarım alanı varken artık buğday,ayçiçeği vs vs yapabiliriz abi, biraz tarıma maddi yatırımlar yapılsın,çiftçiye envanter ve sermaye sağlansa zor birsey değil. biz hep kendimizi turizme odaklamışız.
Ulan arkadaş sadece Trakyadaki ayçiçek tarlaları kimlere yeterdi ne yaptınız o tarım alanlarını o zaman sesiniz çıkmadı şimdi gemiler limandaymış İnşallah gelmez o gemiler de görürüz bakalım.................................
tohum gelmiyor diye marketteki 5 litrelik yağa 1 haftada 30 lira zam geldi. ama gitmeyen yaş meyve sebzede 1 lira indirim yok bırakın bu ayakları. bir yazı okumustum internette afrikada kabile reyisi sikilse bizde enflasyon artıyor. onun sebebi bu malları satan yavsakların bas bas fiyatları kabileyi siktiler diye yaygara kopartması yas meyve ve sebze tüketiminin çok büyük bir kısmını bizden alan rusyaya mal gidiyor da onlardan bize birsey gelmiyor iyi uykular türkiye iyi uykular