Yüksek kira fiyatlarına alternatif bir çözüm bulmak isteyen Austin Wells bu duruma son derece ilginç bir çözüm bulmuş. Olayın detayları için sizi aşağıya alalım...👇
Yüksek kira fiyatlarına alternatif bir çözüm bulmak isteyen Austin Wells bu duruma son derece ilginç bir çözüm bulmuş. Olayın detayları için sizi aşağıya alalım...👇
Uzaktan çalışan 28 yaşındaki Austin, 12 yıllık kiralama için 300 bin dolar ödeyerek bir yolcu gemisinde 237 metrekarelik bir daire satın almış. Austin'in bunu yapmasının nedeni ise oldukça şaşırtıcı: kira ödemekten daha ucuza gelmesi!
12 yılın aylık kirası 2 bin 100'e denk geliyor ve kabaca bu da çoğu San Diego kiralamasıyla aynı. Hatta her şey dahil yaşam tarzı için ayda fazladan 2 bin 100 dolar ödemesi bile gerekiyor. Bu da ayda toplam 4 bin 200 dolar ediyor. Yani Austin'in yaptığı oldukça mantıklı aslında.
Şu anda Hırvatistan'da inşa edilen yolcu gemisi, yolcuların zahmetsizce dünyayı dolaşmasını sağlayacak.
547 dairenin bulunduğu gemide Austin'inki en mütevazi olan daire. Ömür boyu daire kiralamak isteyenler içinse ücret 1 milyar dolardan başlıyor.
Ayrıca 24 saat açık spor salonu ve spa, üç yüzme havuzu, okul, kütüphane, banka ve ofis alanlarının da bulunacağı biliniyor.
Wells, büyük gemilerin onu her zaman büyülendiğini, onları 'bir mühendislik ve ekonomi harikası' olarak tanımladığını ve bunu deneyimlemekten heyecan duyduğunu söylüyor.
Bu esnada geminin sakinleri diledikleri gibi yanaşılan ülkeleri gezebilecek. Austin bu şekilde hem standart bir işe sahip olup hem de bir yandan dünyayı gezmenin muhtemelen bir ilk olduğunu da ekliyor.
Çok imrendim :(
Ömür boyu kira 1 milyar dolardan başlıyor denmiş, tahminim orası 1 milyon olacak. 12 yıl 300 bin dolarsa, ömür boyu nasıl miyar dolar oluyor? :)
Harika! Ama umarım daha önce bir gemi seyahatine çıkmış bir gençtir. Ben denediğimde anlamıştım ki bana göre değilmiş uzun gemi yolculuğu ki benimki 2 haftalık bir turdu yalnızca. Bu tür büyük kararlardan önce kısa bir tecrübe edinmek sonra karar vermek daha iyi. Ayrıca gemideki sağlık hizmetleri nasıl acaba ne kadar kapsamlı, bu yaştan sonra aklıma direkt bu soru geldi, ne hüzünlü... Kendisine mutluluk ve bol maceralar dilerim.