Gelmiş Geçmiş En İyi 13 RPG Oyunu

Metacritic sitesinin verdiği MetaScore verilerine göre gelmiş geçmiş en iyi 13 RPG oyununu sizler için derledik.

1. Diablo

Tristram kasabası. Şimdi sadece bir avuç kurtulan yaşıyor. Oradaki catherdal, eski bir manastırın kalıntılarının üzerine inşa edilmiş ve şimdi terk edilmiş salonlarında ürkütücü ışıklar ve sesler yankılanıyor. Belki de cevap, unutulmuş bir geçmişin kalıntılarında yatıyor... Diablo sizi karanlık bir gotik fantezi dünyasına davet ediyor. Cesur bir savaşçı, kurnaz bir haydut veya gizemli büyücü olarak oynayın. Labirentin derinliklerine inerken silahları, zırhları ve büyülü hazineleri keşfedecek ve karakterinizin becerilerini ve yeteneklerini geliştireceksiniz.

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Kılıçlara hükmedin ve güçlü bir canavar avcısı düşmanlarınızın hiçbirini sağ koymayın. Devasa bir açık dünyada canavaları katledin ve kararlarınız ile tüm toplulukların kaderlerini tayin edin.

3. The Elder Scrolls IV: Oblivion

Bir suikaste kurban giden Tamriel imparatorundan sonra ortada boş duran bir taht kaldı. Tahtın kayıp varisini bulmak ve tüm Tamriel'i yok etmekle tehdit eden tehlikeli komployu çözmek sizin insiyatifinizde.

4. Chrono Cross

Tek bir hikaye boyunca yer alan birden fazla senaryo ve birçok farklı sonla her tekrar oynamanızda farklı bir macerayla karşılaşabilirsiniz

5. Legend of Grimrock

Oyuncu, ölüm cezasına çarptırılmış ve işlediği yada işlememiş olabileceği aşağılık suçlar nedeniyle gözlerden uzak Grimrock Dağı'na sürülen bir mahkumdur. Oyuncunun görevi, bir takım oluşturmak ve seviye seviye dağdan aşağı inerek kaçmaktır. Yolculuk sırasında oyuncu gizemli bulmacalar, ölümcül tuzaklar, eski mezarlar ve uzun süredir yok olan parçalanmış medeniyetlerin geride bıraktığı korkunç canavarlarla karşılaşır.

6. Final Fantasy IX

Oyuncular, komşu ülke Lindblum'un hilenin bir parçası olarak Alexandria Prensesi Garnet Til Alexandros XVII'yi kaçıran haydut Zidane Tribal'ı takip etmektedir ve Garnet'e ve savaşı başlatan annesi Kraliçe Brahne'yi devralma arayışı üzerine büyüyen karaktere katılır. Oyun, oyuncu Brahne'nin iki dünyayı kapsayan Zidane ile gizemli bir geçmişi paylaşan Kuja adlı bir tehdidin piyonu olduğunu öğrendiğinde değiştirir.

7. Persona 5 Royal

Joker maskesini tak ve Phantom Thieves of Hearts'a katıl. Modern toplumun zincirlerinden kurtulun ve yozlaşmışların zihinlerine sızmak ve onların yollarını değiştirmelerini sağlamak için büyük soygunlar düzenleyin! Shujin Academy'de yeni bir dönem ile, metaverse ve günlük yaşamınızda yeteneklerinizi güçlendirmeye hazırlanın. Aramızdaki en tecrübeli Hayalet Hırsızlar için bile Persona 5 Royal, geleneklere meydan okumak, içindeki gücü keşfetmek ve adalet için savaşmak için yeni bir meydan okumadır. Maskeyi tak. Gerçeğinizi ortaya çıkarın.

8. Divinity: Original Sin II - Definitive Edition

Ödüllü RPG'nin merakla beklenen devamı, partinizi toplayın ve derin, taktiksel savaşta ustalaşın. 3 arkadaşınıza katılın ancak yalnızca birinizin Tanrı olabileceğini sakın unutmayın.

9. Baldur’s Gate II: Shadows of Amn

'Baldur's Gate' ile başlayan hikayenin destansı bir devamı olan bu RPG, Unutulmuş Diyarlar'ın Amn adı verilen detaylı ve zengin bir bölgesi olan Kılıç Sahili'nin güney kesiminde geçiyor. Yan görevlerle birlikte 200-300 saatinizi eğlenerek geçirebilirsiniz.

10. The World Ends With You

Neku adında bir çocuk kalabalık bir kavşakta uyanır, yalnız ve oraya nasıl gittiğinden habersizdir. Garip bir mesaj alıyor: 'Bu görevi temizle...'' Bununla birlikte, Neku onu birbiri ardına bilmeceyle döşenmiş sokaklarda koşturmaya gönderen bir ölüm kalım oyununa enjekte edilir... Azrail'in Oyunu nedir? Neku neden bir Oyuncu ve niçin oynuyor? 7 gün boyunca hayatta kalırsa Oyun gerçekten bitecek mi? Başka bir gizem her zaman köşede.

BONUS

İlk 3 sıraya geçmeden önce listemizde yer almasalar da anmadan geçmek istemediğimiz bazı oyunlar; Star Wars: Knights of the Old Republic, Fallout 3, World of Warcraft, Bloodborne, Undartale, Demon Souls, Mount and Blade ve niceleri...

11. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim'in yeni oyun motoru, yuvarlanan bulutlar, engebeli dağlar, hareketli şehirler, yemyeşil tarlalar ve antik zindanlarla eksiksiz bir sanal dünyaya hayat veriyor. Yüzlerce silah, büyü ve yetenek arasından seçim yapın. Yeni karakter sistemi, istediğiniz şekilde oynamanıza ve eylemlerinizle kendinizi tanımlamanıza olanak tanıyor. Hiç görmediğiniz kadar eski ejderhalarla savaşın. Dragonborn olarak sırlarını öğrenin ve güçlerini kendiniz için kullanın.

12. Mass Effect 2

Saren'in, kötü Geth askerleri ordusu yenildi ve galaktik sahnede izlerini bırakmak için hâlâ mücadele eden insanlar şimdi daha da büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.

13. Disco Elysium - The Final Cut

Yeni görevlerde siyasi hayallerinizin peşinden gidin, şehrin yerlileri ile tanışın ve sorgulayın. Yolunu çizmen için tam bir yetkiye sahip bir dedektifsin. Cinayetleri ortaya çıkarın veya rüşvet alın. Bir kahraman olun ya da bir insanın mutlak felaketi olun.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Işın Kılıçlarını Konuşturma Zamanı! Metacritic Verilerine Göre En İyi 15 Star Wars Oyunu
Gelmiş Geçmiş En İyi 13 Strateji Oyunu

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
23.04.2021

Mass Effect, aşgım

23.04.2021

Ultima Online neden yok? İlk Mmorpg oyunudur kendisi. Bu listede yer bulamamasına üzüldüm.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ