Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Macera Filmi

10. Inception / Başlangıç – 2010 (IMDB Puanı: 8.8)

Gerçek mi yoksa rüya mı? Belkide geriye kalan hayatınızı bu soruyu sorgulayarak geçireceksiniz. Yönetmen Christopher Nolan’ın ustalık yapıtı olan Inception, Leonardo Di Caprio’nun tüm zamanların en iyi performanslarından biriyle taçlandırılıyor.

9. Star Wars / Yıldız Savaşları – 1977 (IMDB Puanı: 8.7)

George Lucas’ın efsanevi filmi Star Wars’ın günümüzde bir çok insan tarafından “din” gibi görülmesi yadsınamaz bir gerçek. Seyredenlerin tekrar tekrar seyrettiği, seyretmeyenlerin üzüleceği, macera dolu büyük bir başyapıt.

8. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği – 2001 (IMDB Puanı: 8.8)

Tolkien’in yarattığı efsanevi dünya’da geçen, günümüz fantastik film ve oyunlarına rehberlik eden bu üçlemenin ilk filminde Hobbit Frodo Baggins’in, yüzük kardeşliği ile birlikte macerasına çıkışına ve gelecek olan diğer maceralardaki karakterleri ve olayları en büyüleyici şekilde yönetmen Peter Jackson’ın elinde harmanlamasına tanıklık ettiğimiz tüm zamanların en iyi filmlerinden.

7. Indiana Jones & The Raiders of the Lost Ark / Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları – 1981 (IMDB Puanı: 8.6)

Tüm zamanların en iyi macera ve aksiyon filmlerinden olan Indiana Jones serisini başlatan 1977 yapımı bu filmde kahramanımız Indiana Jones Nepal’den, Kahire’ye uzanan yolculuğu sırasında 10 Emirin sırrını çözmeye çalışırken, hitler Almanya’sının nazi ajanları tarafından engellenmeye çalışılmakta. Yönetmen koltuğunda büyük usta Steven Spielberg’in oturduğu, başrolünde Indiana Jones’a hayat veren usta oyuncu Harrison Ford’un yer aldığu muhteşem bir tat, muhteşem bir lezzet.

6. The Matrix – 1999 (IMDB Puanı: 8.7)

Matrix üçlemesinin ilk filmi olan The Matrix ile zekamızın sınırlarının zorlandığını sonuna kadar hissedeceğiz. Wachowski kardeşler tarafından senaryosu yazılan ve yönetilen The Matrix, bir çok sinema izleyicisi için tüm zamanların en iyi filmlerinden. Başarılı bir yazılımcının sıradan hayatının korkung gerçekler ve olağandışı bir sinema dili ile anlatılmasının sonucu ortaya çıkan, mavi ve kırmızı hap deyimlerini hayatımıza sokan gerçek bir başyapıt.

5. The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli – 1994 (IMDB Puanı: 9.3)

Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın başrollerini paylaştığı belki de tüm zamanların en iyi filmlerinden olan The Shawshank Redemption, genç ve başarılı bir bankacının karısı ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan Shawshank hapishanesine gönderilmesini ve oradaki sıradışı bir mahkum ile kurduğu büyük dostluk bağlarını anlatıyor. Defalarca seyredilmiş olsa bile günün birinde yeniden seyretmek isteyeceğiniz olağanüstü bir yapım.

4. Terminator 2: Judgment Day / Terminatör 2: Mahşer Günü – 1991 (IMDB Puanı: 8.5)

Usta yönetmen James Cameron tarafından yazılıp yönetilen efsanevi üçlemenin ikinci filminde John Connor’un hayatını sona erdirmek için gelecekten gönderilen üstün özellikli robot ile, yine gelecekten, John Connor’un kendisi tarafından, kendini koruması için gönderilen daha ilkel bir robotun savaşına tanık olacağız. Yayınlandığı dönem de büyük yankı uyandıran, kullandığı teknoloji ile halen kendisine hayran bırakan Terminator serisinin bizce en başarılı filmi.

3. Reservoir Dogs / Rezervuar Köpekleri – 1992 (IMDB Puanı: 8.4)

Yedi yabancı adam, büyük bir soygun. Birbirlerinin adını bile bilmeyen bu yabancıların haklarında bildikleri tek şey kendilerine verilen renk adları. Quentin Tarantino’nun kült olarak kabul edilen, içerdiği diyaloglar ile damağınızda eşsiz ve unutulmaz bir tat bırakacak sıradışı bir film.

2. Back to the Future / Geleceğe Dönüş – 1985 (IMDB Puanı: 8.5)

Özel televizyonların yeni kurulduğu dönemde Parliament Sinema Kulübü’nün bir Pazar gecesi yayınladığı bu filmin benim üzerimde bıraktığı etki anlatılamayacak kadar büyük. Zaman içerisinde yolculuk yapmak başlı başına mükemmel bir fikir olsa da Robert Zemeckis ve Bob Gale ikilisi tarafından, Steven Spielberg’in de desteği ile gerçeğe dönüşen bu yolculuğu tarif etmesi güç. Eğer halen bu muhteşem üçlemeyi seyretmediyseniz bu güzel Pazar gününü bir fırsat olarak kabul edin, eğer daha önce defalarca izlediyseniz zaten yapmanız gerekeni biliyorsunuz.

1. Se7en / Yedi – 1995 (IMDB Puanı: 8.7)

Dünya’yı 7 büyük günahtan arındırmak isteyen bir seri katil (Kevin Spacey), cinayet masasından iki dedektif (Brad Pitt ve Morgan Freeman). Yönetmen koltuğunda büyük usta David Fincher’ın yer aldığı bu başyapıtı izlerken kanınızın donduğunu hissedecek, sizi bekleyen büyük sürpriz karşısında soğukkanlılığınızı koruyamayacaksınız.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
29.01.2015

Bu liste biraz alakasız olmuş sanki. Şunu tavsiye ederim. http://hayro.la/en-iyi-macera-filmleri/

Pasif Kullanıcı
23.02.2016

Hay amk ota boka şu esaretin bedeli'ni koymasanız olmaz. Tamam güzel film, imdb'de de bir numarada ama kardeşim bu kadar da yüceltmeyin. macera filmi diyorsunuz, terminatör demişsin, matrix demişsin, arada esaretin bedeli.

04.05.2015

matrix dışında tüm filmlere katılıyor, altına imzamı atıyorum. (:

TÜM YORUMLARI OKU (6)