Gelişimine Önem Veren Gençler İçin bp Türkiye’nin Hazırladığı Gençlik Projesi: Gelişim, Seninle

Üniversite hayatımız boyunca birçoğumuz kendimizi geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek, daha çok araştırma yapmak ve hayatımıza yeni bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. İşte sizleri buna imkan verecek bir proje ile tanıştıralım: Gelişim, Seninle! 

bp Türkiye'nin hazırladığı sosyal sorumluluk projesi Gelişim, Seninle kendini geliştirmek isteyen gençlere harika fırsatlar sunuyor. Gelin Gelişim, Seninle’nin detaylarını birlikte inceleyelim...

Gelişim, Seninle nedir?

Gelişim,Seninle, ülkemizin gençlerinin çağımızın gerekliliklerine uygun bilgi ve becerileri kazanmalarına destek olmak amacıyla bp Türkiye tarafından 2019’da başlatılan bir Gençlik Projesidir.

Peki Gelişim, Seninle’de neler mi var?

Öncelikle bir tıkla kendini geliştirebileceğin ve birçok içeriğe ulaşabileceğin Gelişim, Seninle Dijital Gençlik Portalı var. gelisimseninle.com üzerinden, ilgini çekebilecek ve merkezinde dijital okuryazarlık, yaşam boyu öğrenme, inovatif ve eleştirel düşünme, etkili iletişim gibi 21. yüzyıl becerileri arasında sayılan bilgiler, haberler, videolar, infografikler, konuk yazarlardan paylaşımlar gibi birçok içeriğe ulaşabilirsin. 

Bu portalda gençlerin gelişimlerine destek olacak çalışma yaşamına hazırlık, aktif yaşam, eğitim, workshop, semineri kültürel etkinlik duyuruları gibi çok çeşitli konularda faydalı içeriklere erişim ve e-öğrenme fırsatları bulunuyor. Ayrıca dil bariyerine takılmadan kendilerini geliştirebilmeleri için yabancı dillerde yayınlanan bilgileri, makaleleri de Türkçe’ye çevirip yayınlıyorlar.  

Gelişim, Seninle’de herkese açık bu gençlik portalının yanı sıra üniversite kulüplerine yönelik kapasite geliştirme eğitimleri ve sosyal proje uygulamaları da bulunuyor. 

Bu eğitimler öğrenci kulüp ve topluluklarının kapasitelerini geliştirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Online olarak gerçekleştirilen ve bp çalışanlarından oluşan gönüllü eğitmenler tarafından aktarılan bu eğitimler tüm Türkiye’deki tüm üniversite kulüp ve toplulukları başvurabiliyor. 

Eğitimler 5 modülden oluşuyor: 

  • Liderlik ve Yönetişim

  • Üye Kazanımı ve Yönetimi, 

  • Etkinlik ve Proje Yönetimi, 

  • İletişim ve Kaynak Geliştirme 

  • Sürdürülebilir Yaşam

Gelişim Seninle Eğitimleri’ni katılan kulüpler ayrıca Sosyal Projeler programına katılım hakkı kazanıyor. Eğitimlere katılan üniversite kulüp ve toplulukları edindikleri bilgileri bir projede uygulama fırsatı da yakalıyor. Eğitim sonrası Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na paralel olarak sosyal fayda üretecek projeler tasarlayıp bp Türkiye’nin hibe desteği ile hayata geçirebiliyor.

Gelişim Seninle Eğitimleri'nin yeni dönem başvuruları başladı!

İlk dönemi Mart – Nisan – Mayıs 2021 tarihlerinde yapılan Gelişim Seninle Eğitimleri’ne başvurular tekrar açıldı. İlk dönem eğitimlerine Türkiye'nin 7 bölgesinden, 25 ilinden, 42 üniversite kulübü ve 252 öğrenci katıldı. Eğitimlerini tamamlayan 9 kulüp Sosyal Projeler'e katılmaya hak kazandı. Kazanan kulüpler uygulama ve hibe desteği ile projelerine başladılar bile!

İkinci dönem başvuruları ise 20 Ekim - 5 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci dönem eğitimlerine toplam 58 kulüp seçilecek. İlk eğitim ise 20-21 Kasım tarihlerinde başlayacak.

bp Türkiye gönüllüleri eğitim boyunca öğrencilere deneyimlerini aktaracak ayrıca proje tasarlama ve yürütme süreçlerinde onlara destek olacaklar.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'