Geleneksel Ofis Anlayışı Değişiyor: Türkiye’deki Şirketlerin %2,91’i eOfis’te Kuruluyor

Dijitalleşmenin hayatın her alanına yayılması ve gün geçtikçe popüler hale gelen uzaktan ya da hibrit çalışma modelleri hazır ve sanal ofislere olan talebi artırdı. Elbette ofislerin kira ve ofis içinde ihtiyaç duyulan araç gereçlerin maliyetinin her geçen gün yükselmesi de geleneksel ofis anlayışından uzaklaşılmasında oldukça etkili. Bununla beraber ortak ofislerin sunduğu network avantajları sayesinde yeni iş birlikleri oluşturarak işlerin büyütülmesi özellikle girişimciler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Bu ihtiyacın ve potansiyelin farkında olan eOfis, 2010 yılından beri müşterilerine hazır ofis, sanal ofis ve ortak ofis hizmetleri sunuyor. Girişimcilerden serbest meslek çalışanlarına, kobilerden kurumsal firmalara kadar hayalleri ve beklentileri olan, büyük ya da küçük tüm şirketlere profesyonel ofis hizmetleri sunarak onların işlerine odaklanmasını ve başarıya ulaşmasını destekliyor.

Türkiye’de kurulan şirketlerin %2,91’i, sektörlerine ilk adımı atmak için eOfis’i tercih ediyor. eOfis’in 55 farklı noktada, A+ plaza ve lokasyonlarda bulunan, toplamda 30.000 m2’nin üzerinde ofis alanı, 6.000’in üzerinde sanal ve 800’ün üzerinde hazır ofis hizmetleri sayesinde şirketler %80’e varan maliyet tasarrufu sağlıyor.

Özellikle pandeminin çalışma dinamiklerinin değişimini hızlandırdığı bilinen bir gerçek. Pandemi öncesinde sadece ABD’de nüfusun 3,4’ünü temsil eden 7 milyon kişi uzaktan çalışırken pandemiden sonra uzaktan çalışan kişi sayısı %44 arttı. 2024 yılına kadar ortak ofislerin sayısının da 40.000’i geçmesi bekleniyor.

Ortak ofislerin geleceği bu kadar hızlı değişirken eOfis Türkiye genelinde 13 şehrin 55 noktasında, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına yönelik olarak saatlik, günlük, haftalık ya da aylık olmak üzere farklı kiralama modelleri sunuyor.

Sektöre yönelik yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar ortak bir ofiste çalışmaya başladıktan sonra profesyonel ağları bir hayli genişliyor. eOfis üyesi 10.000’in üzerindeki profesyonel şirket ve girişimci aynı network’ü paylaşarak, yeni iş birlikleri kurma ve işlerini büyütme fırsatı yakalıyor.

Tüm eOfis üyeleri farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler tarafından düzenlenen etkinliklerden haberdar olabiliyor, eğitimlere ve çalışma atölyelerine katılarak hem kendini geliştiriyor hem de ortak ilgi alanlarına sahip insanlarla bir araya gelerek sosyalleşebiliyor.

Neredeyse sektör fark etmeksizin denenmeye başlanan ve kısa sürede kabul gören uzaktan çalışma, yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre çalışanların %48’i tarafından daha üretken bulunuyor. Aynı araştırmaya katılanların %57’si ise gelecekte uzaktan çalışacağını dile getiriyor. Sanal ofisler ise uzaktan çalışmanın yarattığı bazı boşlukları doldurmada mükemmel çözümler sunuyor. Örneğin sanal ofis hizmetleri şirketinize ait bir adres kullanmanıza imkan sağlıyor.

eOfis’in sanal ofis kapsamında müşterilerine sunduğu hizmetler ise yasal bir iş yeri adresinden telefon hattına, şirketinizin ismi ile telefon cevaplamadan kargo ve faks takibine kadar pek çok noktada ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

eOfis Kurumsal İletişim Yöneticisi Melis Ataç ; ‘’Hazır ve ortak ofis sektörü ticari gayrimenkulde en hızlı büyüyen sektörlerden biri. 2030 yılına kadar pazarın %30’unu hazır ve ortak ofislerin oluşturması bekleniyor. İş dünyasının ortak çalışma avantajlarını keşfetmesiyle birlikte büyüme beklenenin çok ötesinde de gerçekleşebilir. Ofislerin şirketler için giderek yükselen maliyetlerinden kurtulmak ve hem çalışanlarına hem de müşterilerine farklı lokasyonlarda bir araya gelme fırsatı sunmak isteyenler tercihlerini ortak ofislerden yana yapıyor.

Söz konusu tercih olduğunda, sektörün en çok tercih edileni olan eOfis, en yaygın lokasyon ağına sahip olması, tüm lokasyonların kolay ulaşılabilir ve A+ plazalarda yer alması gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Modern ofis çözümleri, teknolojik altyapısı, hizmetlerindeki kalite ve fiyat politikası, üyelerine sunduğu 10.000+ şirketli güçlü profesyonel network’ü ile müşterilerimize en iyi sunma konusunda taviz vermiyoruz.

Gelecekte çalışma yöntemleri değiştikçe ortak ofis sektörünün de bu değişime ayak uydurabilmesi bekleniyor. Örneğin bugün ortak ofislerde çalışanların %65’ini 40 yaşın altındaki çalışanlar oluşturuyor. Özgür ruhlu gençlerin iş hayatında da daha fazla özgür olmak istemeleri şirketleri çalışanlarını tek bir mekanla sınırlandırma alışkanlığını tekrar düşünmeye yöneltecek gibi görünüyor.

Ortak ofis kullananların %55’i hala ilk başladıkları ortak ofiste çalışmaya devam ediyor. Bu da sektörde daha rekabetçi bir ortama dolayısıyla da her geçen gün hizmet kalitesi yükselen bir sektöre zemin oluşturuyor. Bu durum kuşkusuz, çalışma hayatının dinamiklerini, sektörlerin gelişimini ve teknolojinin değişimini takip şirketler her zaman bir adım önde olacak anlamına geliyor.’’ ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var