Gelecekte Böyle Seyahat Edeceğiz

Santosuosso, “Eğer insan herşeye sahipse, o durumda zaman en gerçek lükstür” diyor. Zamana gerçekten ihtiyaç var, çünkü Santosuosso’nun gemisi çok yavaş yol alıyor. Akıntının etkisiyle ilerliyor. Bu şekilde yapılacak bir seyahatin de aylarca sürmesi olası.

Yeni Gemi Yolculukları

İtalyan mühendis Gianluca Santosuosso, “Günümüzde büyük gemilerle dünya turları hızlı, gürültülü ve çevreyi kirleten bir özellikte” diyor. Torino doğumlu mühendis bu durumu değiştirmek istiyor. Onun parça otel konsepti yavaş tempoda ve doğal kaynakları koruyarak denizlere uzanıyor.

Farklı Lüksler

Santosuosso, “Eğer insan herşeye sahipse, o durumda zaman en gerçek lükstür” diyor. Zamana gerçekten ihtiyaç var, çünkü Santosuosso’nun gemisi çok yavaş yol alıyor. Akıntının etkisiyle ilerliyor. Bu şekilde yapılacak bir seyahatin de aylarca sürmesi olası.

İklim Dostu Seyahatler

Otel yılan şeklinde denize uzanıyor. Işıklandırmayı güneş kolektörleri üstleniyor. Otelin iki ucunda ise deniz enerjisinden elektrik üretiliyor. Yağmur suları biriktiriliyor, otelin yüzen bahçeleri ise yolculara taze meyve ve sebze imkanı sunuyor.

Organik Yapı

Seyahatin fazlaca uzun sürmesinden yakınanlar için bu parça otelin birçok geminin demir atabileceği iskeleleri ve hatta bir helikopter pisti var. Fırtınada ya da denizin hareketli olduğu durumlarda gemi formunu değiştiriyor ve küçük tekneler etrafında koruyucu bir daire oluşturuyor.

Teknolojik mimarî

Londra’da yaşayan mühendis tasarımlarında doğayı analiz ediyor. Kumul bölgedeki bir evi böyle çizmiş. Kumullarda rüzgarın yönü ve yoğunluğu sürekli değişim gösterir. Santosuosso da işte bu durumdan yola çıkarak buna uygun bir ev modeli geliştirmiş.

Karmaşık formları görünür kılmak

Bilgisayar destekli rüzgar analizleri ona yardımcı oluyor. “Doğa çok karmaşık. Bilgisayar kapasitelerinin artması sonucunda doğal süreçlerin tamamen bir modelini çıkartmak ve kendimizi ona uyumlu hale getirmek mümkün oluyor” diyor Santosuosso. Kumuldaki evde rüzgâr kanalize ediliyor ve böylece dengeli bir ortam sıcaklığı yaratılıyor.

Kapalı sirkülasyon

Onun tüm futuristik tasarımlarında enerji büyük bir rol oynuyor. Parça otel tasarımında olduğu gibi bu yosun evin de kendi kendini beslemesi öngörülüyor. Buradaki yosunlar belli bir süre sonra hasat ediliyorlar ve evin reaktörlerinde biyodizele dönüşüyorlar. Ev sakinleri bu dizelden de elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Eskizden başka bir şey değil

Bazı görüntüler neredeyse gerçek gibi - örneğin burada parça otelin demir atmış olduğu Google-Map montajı görülüyor. Ancak Santosuosso şimdiye kadar hiçbir projesini hayata geçirmiş değil. Parça otel projesi ile turizmde değişim hedefliyor.

Küçük adımlar

Turizm branşından çok sayıda yatırımcı Santosuosso’ya başvurmuş. Ancak böyle büyük bir proje için hâlâ yeteri kadar sermayesi yok. “Bu parça otelin birgün gerçekleşeceğine inancım tam. Belki yakın bir tarihte bunun küçük bir versiyonu olabilir” diyor İtalyan mühendis.

Deutsche Welle Türkçe

Popüler İçerikler

Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"