Gelecek Şekilleniyor: Dünyanın En Büyük Teknoloji Fuarı CES 2018'de Öne Çıkan 11 Müthiş Ürün

ABD’nin Las Vegas kentinde bu yıl 51.'si düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2018 teknoloji devlerini bir araya getirdi. Yeni icatlarla dikkat çeken bu yılki fuarda günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla yola çıkan girişimciler, uçan taksilerden dans eden robotlara kadar birçok yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Biz de fuarın ilk üç günü boyunca öne çıkan yenilikçi teknolojilerini sizin için derledik.

İşte CES 2018'in en çok konuşulan ve ilgi gören 11 ürünü... 👇

1. Dünyanın ilk sanal parmak izi okuyuculu telefonu

ABD'de düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarında Vivo, dünyanın ilk sanal parmak izi okuyuculu telefonunu tanıttı. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Vivo, Apple ve Samsung'tan beklenen hamleyi gerçekleştirerek dünyadaki ilk parmak izi tarayıcısı olan akıllı telefonu fuarda tanıtarak bu yılın ilk yarısında piyasaya çıkacağını açıkladı.

2. Kodak Bitcoin dünyasına adım attı

Fotoğraf makinelerinin dijitalleşmesiyle zor günler yaşayan Kodak, çareyi kripto para dünyasına adım atmakta buldu. KODAKCoin isimli bir ürünü üzerine çalışmalar yaptığını duyuran Kodak, Bitcoin madenciliği için geliştirdiği ürününü de görücüye çıkardı.

3. Elektrikli uçan taksi

Fuarda boy gösteren Bell Helicopter Textron, tüm tüketicilerin kullanabileceği geleceğin uçan taksisini tanıttı. Bell'in inovasyon direktörü Scott Drennen’in model ile ilgili yaptığı açıklamaya göre uçan taksi, nesnelerin internetinin bir parçası olacak.

4. Tesla'ya rakip geldi

Fuarda Byton tarafından tanıtılan elektrikli otomobil konsepti ise şimdiden en çok konuşulan modellerden biri olmayı başardı. Zira Tesla'ya rakip olacak model oldukça ilginç özelliklere ev sahipliği yapıyor. 523 kilometre menzile sahip olan elektrikli SUV modeli 272 beygir gücünde bir motora sahip.

5. Peşinizden ayrılmayan bavul

ForwardX'in geliştirdiği akıllı bavul sizi çok büyük bir zahmetten kurtarıyor ve peşinizden ayrılmıyor! Siz onu taşımıyorsunuz, o içindeki elektrikli motorla hep ardınızdan geliyor!

6. Mercedes-Benz'den yeni mutimedya sistemi

Mercedes-Benz’in yeni multimedya sistemi MBUX (Mercedes-Benz User Experience - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) tanıtıldı.

7. Sony'den yeni modeller

Sony, beklenen yeni akıllı telefonları Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra ve Xperia L2‘yi CES 2018 kapsamında resmi olarak tanıttı.

8. Dansçı robotlar

İngiliz sanatçı Giles Walker tarafından tasarlanan ve yüz kısmında mobese kameraları bulunan robotlar fuarda pole dance gösterisi yaptı

9. HTC Vive Pro

HTC, Vive serisi sanal gerçeklik başlıklarına bir yenisini daha ekledi. Orijinal modelin çıkışından neredeyse iki yıl sonra duyurulan HTC Vive Pro, kullanıcıların rahatsızlık duyduğu bazı noktaların düzeltilmesi için tasarlanmış bir cihaz olduğunu ilk bakışta gösteriyor.

10. iPhone X’u 48 kez şarj edebilen devasa güç kaynağı

Fuarda Duracell’in geliştirdiği devasa pil de pek çok kişinin ilgisini çekti. Normalde bir güç kaynağı telefonunuzu kaç sefer şarj edebilir? 1,2,3? Duracell’in geliştirdiği jenaratör benzeri yeni pil ile iPhone X’unuzu tam 48 kere şarj edebiliyorsunuz.

11. 10 saniye mottolu kamera

Pepcom’un Roader Time Machine Kamerası tuşuna bastıktan 10 saniye sonra fotoğraf çekiyor. Çektiği fotoğraf veya videolar sadece 10 saniyelik.

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR

O peşinden gelen bavul otobüste kalır burada, hiçbir işe yaramaz :D

12.01.2018

bi de sahibi önden giderken çaktırmadan çalarlar onu :(

Pasif Kullanıcı
12.01.2018

İnsanlık tarihi yazıyı bulduktan sonra çağlar boyunca birkaç adım atabilmiş. Ürünlerin çoğu kişisel lüks yaşam ürünleri. Şu an galaktik yolculukları gerçekleştirebilecek, yerin merkezine insan götürebilecek, başka gezegenlere yaşam verebilecek araçlar ve makineler yapabiliyor olmalıydık. Şu an bizden daha ileri seviyede ve pratik yapay zekalarla bütün hastalıklara tedavi sağlayabilecek gelişmeleri yapabilecek ürünler geliştiriyor olmalıydık. Şu an insanlığın geleceği için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünebilecek şeyler yapıyor olmalıydık. Ütopyalardan distopyalara akıyoruz. Geri evrimleşme sürecimiz sancılı biraz da.

12.01.2018

Diyosun diyosunda dünyanın geri kalanı gibi instagrama girim şu kıza bakim kim dm atmış su fotoğrafı instaya atsam mı işin bitmesine kaç saat kaldı yeaa kahrolsun hükümet lanet olsun baştakiler arkadaşlarla ne zaman buluşacaktık ya diye diye gelişseydi zaten o dediğin çağdaydık güzel kardeşim.

11.01.2018

Teknoloji iyi güzelde sonumuzu getirmese bari

TÜM YORUMLARI OKU (13)