Gelecek Kaygısı Taşıyan Bir Erkekle Birlikte Olan Kadınların Bilmesi Gereken 14 Şey

Her insanın hayatının bir bölümünü bu duygu işgal eder: Gelecek kaygısı. Ülkemizde erkeklerin daha derinden yaşadığını söylesek sanırız yanışmış olmayız. Ataerkil inanışları ve düzeni üzerinden atamamış toplumumuzda erkeğe ve kadına biçilen rollerin bir yansıması olarak gelecek kaygısını erkeklerde daha görüyoruz. 

İşte hayatınızda, gelecek kaygısı yaşayan bir erkek varsa, neler yaşadığınızı az çok tahmin ediyoruz.

1. Kendinizi sürekli olarak bir teselli etme, rahatlatma çabası içinde görüyorsunuz.

2. Haliyle bu durum sizi çok yoruyor, belki farkında değilsiniz ama yavaş yavaş eriyorsunuz.

3. Birlikte olduğunuz kişinin içinde bulunduğu olumsuz ruh hali ilişkinizi ve dolayısıyla sizi aynı yönde etkiliyor.

4. Artık neredeyse birlikte hiçbir şey yapamaz hale geldiniz, her yere tek başına gitmek zorunda kalıyorsunuz.

5. Her konunun, tartışmanın, konuşmanın dönüp dolaşıp bu noktada kilitlenmesi canınızı sıkıyor.

6. Gelecek planlarını hep tek kişilik yapıyor olması, sizi dahil etmeye yanaşmaması canınızı sıkıyor.

7. Yardım talepleriniz sürekli geri çevriliyor, bu işi şahsi meselesi olarak kabul ediyor, oysa sizinle paylaşsa…

8. Ona acıdığınız, onu aciz ve çaresiz gördüğünüz yönünde inanışları var ve bunları kıramıyorsunuz.

9. Kendinizi suçlu hissettiğiniz anlar oluyor, onun bu durumda olmasında kendinizin de payı olduğunu düşünüp üzülüyorsunuz.

10. Dışarı çıkmak, eğlenmek, gülmek, sinemaya, tiyatroya gitmek hayal oldu, hep “şimdi bunun sırası mı?” tepkisiyle karşılaşıyorsunuz.

11. Bunun bir gelecek kaygısı mı yoksa kişilik özelliği mi olduğu konusunda şüpheler oluşuyor kafanızda, ya negatif bir insansa?

12. Bu ruh hali ilişkinizi üniversite sıralarında yakaladıysa durumunuz çok daha vahim, çünkü çok uzun süreceğinden emin gibisiniz.

13. Zaman zaman ilişkiyi bitirme isteği geliyor, “en güzel yıllarınızı” böyle mi geçireceksiniz?

14. Daha sevgiliyken sorunlarını, sıkıntılarını paylaşmaya yanaşmayan biri evlilikte hayatın müşterek olduğuna gerçekten inanacak mı?

Bonus - İçine gelecek kaygısı düşmüş biriyle birlikte olmak, bir ilişkiyi sürdürmek, hayatı paylaşmak bir hayli zordur. Kendisini geleceği ile sizin aranızda seçim yapmak zorunda hissedebilir. Kolay gelsin.

Popüler İçerikler

AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
11.02.2016

Erkek arkadaşlar lütfen ne istediğiniz bilin ve kadınlara ona göre davranın. İkilemde kalmayın. En önemlisi ''karamsar olmayın''.. Bir karar verin ve sonuna kadar gidin.. (aşırı patlayasım geldi bu konuda)

11.02.2016

kararsızlıklardan nefret ediyorum

11.02.2016

Yolun başındaysanız vazgeçin. Siz kendiniz daha çok tükeniyor ve mahvoluyorsunuz. Onu düzelteyim teselli edeyim moral vereyim derken bi bakmışsınız sizin psikoloji sıfıra ermiş. Öyle yani.

Pasif Kullanıcı
11.02.2016

Gelecek kaygısı olan adam gibisi var mı? Günübirlik yaşayan hiçbi şeyi götüne takmayan tipler daha tehlikelidir. Bi bakmışsınız ikiniz birlikte dımdızlak kalmışsınız ortada ve beyimizin ne yapacağına dair hiçbi fikri yok! Oysa gelecek kaygısı olan adam öyle mi? Onun her zaman bi B, C, D ve hatta E planı bile vardır. Fırtına gelmeden sığınağı, deprem olmadan çadırı kurmuş, sel olmadan tekneyi sağlam kazığa bağlamıştır. Biraz stres oluyo olabilirsiniz belki ama tedbirsiz ve her şeye gözü kapalı atlayan ayran budalası bi adamdan yeğdir gelecek kaygısı taşıyan adam. O, daha doğmamış ve doğması muhtemel olmayan çocuklarının bile yaşamdan ölüme bütün hayatını palnlamıştır. Bu adamın iki dakka sonra ne yapacağı da bellidir, 5 yıl sonra nerde olacağı da... Kötü sürprizlerle de karşılaşmaz. Karşılaşsa bile ne yapacağı bellidir zaten.

TÜM YORUMLARI OKU (13)