Geleceğin Yıldızları: Yakın Zamanda Başarılarıyla Bizi Gururlandıran 9 Genç Yeteneğimiz

2019 yılı göğsümüzü kabartan başarılarla başladı. Spor ve müzik alanında uluslararası ödüller alan kendisi küçük ama yetenekleri büyük olan gençlerimizi biz de sizler için derledik...

9 yaşındaki sihirli parmaklar Arya Su Gülenç

Cihat Aşkın, Fazıl Say, İbrahim Yazıcı ve Bülent Evcil'in Sanat Kurulu'nu oluşturduğu ÇEV Sanat'ın, Genç Yetenekler projesindeki 42 üstün yetenekli sanatçıdan birisi olan Gülenç, ABD'de düzenlenen Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması'na katılarak büyük ödülün sahibi oldu.

9 Yaşındaki Bursalı Müzik Dehası Arya Su, Crescendo Uluslararası Müzik Yarışması'nda Büyük Ödülü Aldı

Okçulukta 3 büyük başarı

Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen yılın sporcusu ödüllerinde, Merve Nur Eroğlu'nun paralimpik kadınlar kategorisinde yılın sporcusu, Mete Gazoz da dünyada yılın en iyi çıkış yapan sporcu ve yılın en sporcusu ve Klasik Yay Bayanlarda ise Yasemin Ecem Anagöz yılın sporcusu ödülünü kazandı.

🏹 Okçulukta Uluslararası Ödüller: Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz Yılın Sporcusu Seçildi

Geleceğin Magnus Carlsen'i Baver Yılmaz

Antalya'da yapılan turnuvada 7 yaş kategorisinde yer alan Mardin Kızıltepeli Baver Yılmaz, oynadığı 11 maçtan da puan kaybetmeden galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu.7 yaşındaki şampiyon Baver, elde ettiği bu başarıyla milli takım havuzuna girmeye de hak kazandı.

Geleceğin Ustası: Puan Kaybetmeden Türkiye Satranç Şampiyonu Olan 7 Yaşındaki Baver Yılmaz

Notalara hükmeden kardeşler

6. sınıf öğrencisi Nil İpek Şabi ile 4. sınıf öğrencisi kardeşi Kıvanç Arda Şabi daha önce aldıkları uluslararası ödüllere yenilerini ekledi. '4. Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'na birlikte katılan kardeşler keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve üçüncülükle döndü.

Müzisyen Kardeşler Gururlandırmaya Devam Ediyor: Mozart Yarışması'ndan Birincilik ve Üçüncülükle Döndüler

Çellonun prensesi Nehir Nisa Alemdar

Bilkent Üniversitesi Müzik Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Nehir Nisa Alemdar, Çek Cumhuriyeti'nde katıldığı 13. Jan Vychytil Uluslararası Viyolonsel Yarışmasında 160 kişi arasından 3. kategoride birincilik elde etti

Minik Ellerin Büyük Başarısı: Çellist Nehir Nisa Alemdar'dan Uluslararası Birincilik

Buzların efesi Efe Çetiz

Dünya Basic Novice A Boys kategorisinde aldığı 23.03'lük teknik puanla minik erkeklerde adını dünya rekorları listesine yazdıran 'buzların Efesi' lakaplı Efe Çetiz son olarak geçtiğimiz hafta Sofya'da altın madalya alarak büyük bir başarıya daha imza atmıştı.

Duymayan Kalmasın: 12 Yaşındaki Efe, Buz Pateninde Dünya Rekoru Kırmayı Başardı!

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
18.02.2019

gerçekleştirdikleri başarıların hiçbiri türkiye içinde önemli bir yere sahip değil. futbol, basketbol veya siyaset harici kazanılan zaferlerin hiçbir önemi yok. sadece onedio sitesinin ziyaretçilerinin göğsünü kabartır belki. geri kalan türkiye vatandaşlarının umrunda değil keza benimde öyle.

18.02.2019

Çok güzel başarılar ama sahip çıkılmadığı sürece,onlarda da milli bilinç oluşmadığı sürece ve Türk toplumu olarak kendi milli karakterimizi oluşturup birleşmediğimiz sürece onlar da şu ankiler gibi başka milletlerin hizmetçileri olurlar ancak.Cidden başka bütün toplumlara bakın hepsinin karakterleri,kültürleri oturmuş.İngilizler,Japonlar,Ruslar hangi milleti sayarsanız sayın kafanızda canlanıyor ve dünyaca kabul görüyorlar.Biz kadim milletlerden olduğumuz halde hala Türk deyince uluslararası alanda belli bir kimliğimiz yok nedense.

19.02.2019

Bir de İzmir'in gururu Arda Ayhan var. 12 yaşında 3 adet uluslararası başarı kazanan Arda Ayhan'ın hikayesine İlkses Gazetesi'nden "İzmir'in gururu:Arda" haberinden ulaşabilirsiniz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ