İklim ve Gelişim Bilgi Ağı Asya Kıtası Genel Yöneticisi Ali Tauqeer Sheikh konuyla ilgili olarak 'Anayasa Mahkemesi'nin reşit olmayan bir çocuğa böyle bir hak tanımış olması ülke için örnek teşkil eden ve çığır açan bir karar oldu ve bu gibi kişilerin daha alt mahkemelere başvurabilmesinin önünü açtı' diyor.
Avukat baba ise, 'Bana çok umut veriyor,' diyerek sevincini dile getirdi.
Rabab Ali, Sindh ilinin Tharparkar bölgesinde bulunan kirli linyit kömürünün Pakistan'ın karbondioksit emisyonunu şiddetli bir şekilde arttıracağını, aynı zamanda gelecek nesiller için hava kirliliğini felaket seviyelere ulaştıracağını ve küresel ısınmada da payı olacağını ileri sürdü. Bu yasal başvuruda mevcut durumun; anayasada temin edilmiş olan 'yaşama hakkı' ve Pakistan'ın gelecek nesillerinin 'temel hakları'nı ihlal ettiği maddeleri de bulunuyor. Üstelik hükümetin doğal ve kültürel kaynakları 'Kamu Güveni Prensibi' kapsamında koruması gerektiği ilkesine de karşı geldiği ileri sürülüyor.
Bu Pakistan tarihinde ilk defa reşit olmayan bir kişinin kamu yararına bir dava açması anlamına geliyor. Ayrıca küresel olarak bir akım gibi süren ve hükümetleri iklim değişikliği konusunda aksiyon almaya mecbur bırakan yasal adımların en yenisi olarak değerlendirilebilecek bir örnek.
Oha amk. Ben 7 yaşındayken babamın ne iş yaptığını bilmiyordum.
Hep deriz ya "Dünya bu güzel insanlar hatrına dönüyor." İşte dünya bu güzel çocuk ve beraberindeki güzel insanlar hatrına dönüyor.
Büyüdüğünde çocuklarını da umarım bu şekilde yetiştirirsin. Yaşı kaç olursa olsun hepimize örnek olacak bir birey. Tebrik ederim.