Geleceğin Mimarı Bill Gates’e Göre Geleceğe Yön Verecek Üç Meslek Var!

Geleceğinizi kara bulutlar mı sardı? 

Tarihin gördüğü en önemli inovatörlerden olan Bill Gates’in engin tecrübelerine ve sahip olduğu verilere güvenmek iyi bir hamle olabilir.

Bill Gates yalnızca Microsoft’un kurucularından biri olan sıradan bir iş insanı değil, aynı zamanda saygın bir fütürist.

Yüzde yüz insan dışkısından elde edilen içme suyunu test ederken.

İnsanlığın geleceği için pek çok projeye destek olan ve bunun için çaba sarf eden birisi.

Gates farklı endüstrilerden sayısız girişimci ve bilim insanıyla iş birliği yapmaya bugün halen devam ediyor. 

Ona göre geleceği şekillendirecek üç alan mevcut:

Bilim, Mühendislik ve Ekonomi.

Bill Gates’e göre bu alanlarda uzmanlaşmayı başaran insanlar değişimin öncüsü olarak geleceği şekillendirecek.

Şimdi doğrudan Gates’e kulak verelim:

Temel bilim bilgisi, matematik becerileri ve ekonomi aklıma geliyor. Gelecekte bu becerilere ihtiyaç duyan pek çok kariyer fırsatı olacak. 

"Kodlama konusunda uzman olmanız ya da periyodik tabloyu ezbere bilmenize gerek yok."

Kodlama konusunda uzman olmanız ya da periyodik tabloyu ezbere bilmenize gerek yok, fakat konunun uzmanlarının düşündüğü gibi düşünebilme kabiliyetine sahip olmak size inanılmaz faydalar sağlayacak.

Görünüşe bakılırsa Gates kod yazabilme becerisini o kadar da hayati bulmuyor.

Kod yazmak zorunda değilsiniz. Fakat mühendislerin neyi yapıp neyi yapamayacağını anlayabilmelisiniz. Bunu başarabilenler muhtemelen endüstriyi şekillendirecek.

İşte böyle.

Eğer yolun başındaysanız, Gates’in işaret ettiği bu becerilerden en azından birine sahip olmaya çalışmakta fayda var. 

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR
04.01.2018

Bu söyledikleri Dünya için geçerli Türkiye'de geleceğin mesleği bilim insanlığı değil müteahhitlik. Maalesef.

Bu düşünce tarzı Türkiye'yi uçuruma götürür.

Pasif Kullanıcı
04.01.2018

Türkiye için geçerli olmadığına katılıyorum. Burada uzmanlıkların başlangıç ve orta seviyede hiç önemi yok. Ekonomi/iktisat bölümünü yılda 50 ekonomi kitabı okuyarak 3.5 üzeri ortalama ile ve iyi bir matematikle bitir; adamlar seni işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler mezunları ile aynı mülakata alıyorlar. Bazı şirketler bölüm bile yazmıyor, üniversite mezunu olsun yeter diyor. Referansa, tipine, kölelik yapabilme potansiyeline bakıp alıyorlar işe. İş yapan şey referans/torpil. Bunlar varsa güzel işleri kapıyorsun. Kalite yoksunu bir ülkede yaşıyoruz, kabul et veya etme. Gençlere tavsiyem: Bilim yapmak, uzmanlaşmak ve geleceğinizi çizebilmek istiyorsanız gidin yurt dışında master yapın. Finans, ekonomi, mba, yüksek mühendislik vesaire hangisi işinize gelirse.

Pasif Kullanıcı
05.01.2018

Ya Ayşenur; kusura bakma ama o kitap okudum diye hava atıyorsun, söylemeye çalıştığımı anlamamışsın. 1.si ben devlet kadrosundan bahsetmedim gördüğün üzere. Uluslararası şirketlerin mülakatlarından bilmekteyim ve onlarda dahi bu durum yaşanıyor. Gel biz seni eğiteceğiz, okulda aldığın eğitimi s... et diyorlar. İkincisi ise ben senin alanını hiç bir şekilde yermedim. Ekonomi mezunu ile Siyasal mezunu aynı işi yapmaz dedim. Yani siz bize, biz size rakip olmamalıyız çünkü aslında bambaşka şeyler bu bölümler. Burada birini diğerinin üstüne koymuyorum, bizim ülkede hepsi aynı sayılırken batıda okuduğun bölümde seçmeli olarak seçtiğin dersler bile dikkate alınıyor. Bundan bahsediyorum ben. Lütfen bir daha; insanlara sinirlenip fevri cevap vermek yerine, karşıdakinin yazdığını ve kendi yazdığını etraflıca okuduktan/inceledikten sonra cevap yaz. Böylece okuduğun kitapları gerçek hayata dökme şansın olabilir.

04.01.2018

E sözelciler napacak amk

TÜM YORUMLARI OKU (28)