Geleceği Okuyan Bir Dahi mi Yoksa Klasik Bir 'Pumpçı' mı? Elon Musk'ın 1 Dolar Hedefi Koyduğu Dogecoin Nedir?

Sıra dışı davranışlarıyla her zaman ilgi odağı olmayı başaran Elon Musk, kripto paraların da en büyük destekçilerinden biri. Dogecoin ise onun özel ilgi alanı!

Bu içerik eğlence ve bilgilendirme amacıyla üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

1. Kripto para piyasalarıyla ilgileniyorsanız Elon Musk'ın bu konudaki paylaşımlarını görmemiş olmanız mümkün değil!

Dünyanın en zengini olma konusunda Jeff Bezos ile birlikte zirveyi paylaşan Elon Musk, birçok ünlü milyarderin aksine her zaman kripto paraların destekçisi oldu.

2. Enteresan hamleleriyle her zaman gündeme oturmayı başaran genç milyarderin inovatif fikirleriyle 'olmaz' denileni oldurduğunu biliyoruz.

Elon Musk'ın daha önce uzaya otomobil göndermek gibi çılgınca hayallerini gerçekleştirdiğini biliyoruz. Eğlenceli bir kripto para birimi olan ve internet dünyasında goygoy malzemesi haline gelen Dogecoin'in gerçekten Elon Musk'ın hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını ise zaman gösterecek.

3. Kritik zamanlarda Bitcoin'i destekler nitelikte açıklamalar yapan Elon Musk'ın BTC'nin yükselişinde pay sahibi olduğunu belirtmemek olmaz!

Kripto paralara yatırım yapıyorsanız Elon Musk'ın Twitter bildirimlerini açmanız şart! Paylaşımlarında sık sık kripto paralardan bahseden Musk, Tesla üzerinden 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklamıştı. Bir süre sonra Tesla'nın BTC ile araç satışına başladığını duyurdu. Bu açıklamaların BTC'nin yükselişinde önemli bir paya sahip olduğu kesin.

4. Peki, Elon Musk'ın 'geleceğin para birimi' ilan ettiği Dogecoin nedir?

Merkeziyetsiz bir sisteme sahip olan Dogecoin 2013 yılı sonlarında piyasaya sürüldü. Blockchain teknolojisini geliştirme amacı bulunmayan coin, bankacılık işlem masraflarını minimuma indiren, bağımsız bir ödeme altyapısı sunmayı amaçlıyor. 

Sınırsız sayıda üretilebilmesiyle enflasyonist olarak tanımlanan Dogecoin, bu özelliğiyle BTC'den ve birçok kripto para biriminden ayrışıyor. Popüler coin genellikte proje fonlama, bahşiş gibi işlemlerde kullanılıyor.

5. Dogecoin nasıl satın alınır?

Elon Musk'ın ilgisiyle oldukça popüler hale gelen DOGE, kripto para borsalarında işlem görüyor.

6. Madencilik yaparak Dogecoin sahibi olmak mümkün.

Aynı Bitcoin ve Ethereum'da olduğu gibi Dogecoin için de 'mining' yapma şansınız bulunuyor. Bitcoin madenciliğinde dakika başına blok süresi 10 dakikayı bulurken Dogecoin'de bu süre yaklaşık 1 dakika. Dogecoin madencilere solo ve havuz seçeneğiyle 'mining' opsiyonu sunuyor.

7. Eğlenceli bir kripto para birimi: 'Meme Inspired Coin'

'Trol coin' ya da 'meme coin' olarak geçen Dogecoin, sosyal medyada  'shiba inu' cinsi sevimli bir köpek görseliyle popüler hale gelmiş durumda. Dogecoin'in mimarları Billy Markus ve Jack Palmer, bu coin'i piyasaya sürme motivasyonlarının her geçen gün piyasaya dahil olan altcoin'lerle dalga geçmek olduğunu belirtiyor. DOGE'un yükseliş rallisinin temelinde bu eğlenceli bakış açısı yatıyor olabilir.

8. ''Mars'ın para birimi olabilir.''

Genç milyarder Dogecoin'i 'halkın kriptosu' olarak nitelendiriyor. Mars'ta koloni kurma hayali olduğunu her fırsatta dile getiren Elon Musk'a göre, Mars'ın para birimi DOGE olabilir. Konuyu genellikle esprili bir üslupla ele alan Musk'ın bu açıklamalarında ne derece ciddi olduğunu kestirmek pek mümkün değil.

9. ''Elinde yüklü miktarda Dogecoin bulunduran kişiler satmaya karar verirse onları destekleyeceğim. Hesaplarını boşaltırlarsa dolarla ödeme yapacağım.''

Dogecoin'in önündeki en büyük engelin elinde yüklü miktarda DOGE tutan 'balinalar' olduğunu belirten genç milyarder, bu kişilerin coin'leri elinden çıkarması halinde dolarla ödeme yapacağını belirtti.

10. Dogecoin gerçekten 1 dolara ulaşabilir mi?

Elon Musk'ın desteğinden hareketle Redidit'te DOGE için 1 usd hedef fiyat biçilmiş durumda. Şu anda sirkülasyonda 130 milyara yakın Dogecoin bulunuyor. Market hacim sıralamasında da DOGE ilk 20'de yerini almış gözüküyor. Piyasa değeri yaklaşık 7 milyar doları bulan Dogecoin'in 2021 Mart ayındaki ortalama fiyatı ise yaklaşık 0,05 dolar. Gelecekte DOGE'nin gerçekten o değere ulaşıp ulaşamayacağı belirsizliğini korurken bu hedefin gerçekleşmesi için DOGE'nin yolunun uzun olduğu kesin.

11. Piyasa fiyatlarında yüksek dalgalanma görmek mümkün.

Günlük grafiğinde görüldüğü üzere, Dogecoin dolar bazında 1 Ocak'tan itibaren yaklaşık 5 kat değer kazandı. Tavan fiyatı 0,078 dolar olan DOGE, an itibariyle yaklaşık 0,06 dolar civarında fiyatlanıyor.

12. Elon Musk dünya çapında manipülasyon yapan klasik bir 'pumpçı' olabilir mi?

Piyasada 'pump yapmak' olarak kullanılan tabir, bir coin'in reklamını yaparak fiyat şişirmek anlamına geliyor.

Teorik olarak Elon Musk'ın pumpçı olmadığını ispat etmek mümkün değil zira kendisi adeta Dogecoin'in fahri CEO'su gibi davranıyor. Tesla üzerinden 1,5 milyar dolarlık BTC alımı yaptığını bildiğimiz Musk, bu alımdan ciddi oranda kar sağlamıştı. Genç milyarder çocuğu için DOGE aldığını da açıklamıştı.

13. Elon Musk'ın Dogecoin'e olan bağlılığı nereden geliyor?

Elon Musk'ın Dogecoin macerası aslında 1 Nisan şakasıyla başladı. Dogecoin'in resmi sayfasındaki bir ankette şakayla DOGE CEO'luğu için aday gösterilen Musk, bu konuyu eğlenceli bulunca kendi sayfasından paylaşımlar yapmaya başladı. DOGE'u dilinden düşürmeyen Musk, bu tavrıyla sosyal medya caps'lerine konu olmaya devam ediyor.

Bonus: ''SpaceX Ay'a gerçekten Dogecoin götürecek.''

Biz bu içeriği hazırlarken bir tweet paylaşan Musk, SpaceX ile Ay'a Dogecoin göndereceğini açıkladı. Bu tweet DOGE/USD paritesinde %20'ye yakın bir yükselişe neden oldu. 

DOGE ile ilgili çok sık şaka yaptığını ve bunların şaka olarak algılanması gerektiğini söyleyen Musk, ileride DOGE'un gerçekten dünyanın para birimi olmasının eğlenceli ve ironik bir sonuç olacağını belirtti.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
Kavak Yelleri Senaristinin Diziyi Neden Bıraktığı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
08.04.2021

Tahtacı aq

Pumpçı tabi nolucak elinde büyük bir hacim ve popülerite var. Twitterda doge coin paylaşarak adam servetini katlıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ