Geleceğe Dönüş Filmlerinin Efsanevi Otomobili DeLorean Alpha5 Modeliyle Geri Dönüyor

Geleceğe Dönüş filmiyle ünlü olan DMC-12 yani DeLorean'ın izlerini taşıyan DeLorean Alpha5, çarpıcı bir tasarımla tanıtıldı. Uzun süredir aracın çeşitli parçalarının görsellerini paylaşan firma yeni nesil DeLorean'ın tüm tasarımını gözler önüne seren paylaşımlar yaptı.

Geleceğe Dönüş filmleriyle aklımıza kazınan DeLorean geri döndü.

Italdesign tarafından tasarlanan yeni Alpha5, coupe stili gövdesi, martı kanat kapıları ve arka camındaki panjurlarla ikonik DMC-12'nin DNA'sını taşıdığını belli etse de genel tasarım olarak çok daha modern bir görünüme sahip. Eski modelin aksine daha yuvarlak ve kaslı hatlara sahip olan Alpha5'in ön bölümünde çizgi şeklindeki ince farlar dikkat çekiyor.

DeLorean'ın yeni tasarımı çağa ayak uyduran öğeleriyle dikkatleri çekiyor.

Profilden bakıldığında türbine benzeyen büyük tekerlekleriyle oldukça dinamik görünen modelin şarj girişi sürücü tarafındaki ön çamurluk üzerine konumlandırılmış. Siyah sütunlar, yan aynalar ve tavanın gövde rengiyle kontrast oluşturduğu otomobilin arka tarafı da boydan boya uzanan LED stoplar, dikey hava kanalları ve arka difüzör ile sportif bir görünüm sunuyor.

DeLorean Alpha5, martı kanat kapıların yukarı kalkmasıyla erişilen kabinde dört kişilik geniş bir yaşam alanı sunuluyor.

Konsol ve kapı içlerinin bir bütün gibi göründüğü alanda üç kollu direksiyonun hemen arkasında büyük bir dijital gösterge ekranına yer verilmiş. Çift katlı orta konsolun üst kısmında multimedya ekranı ve diğer kontrollere yer verilirken, alt kısım da kablosuz şarj ünitesi gibi özelliklere ayrılmış.

DeLorean Alpha5'in teknik özellikleri henüz tam olarak bilinmiyor.

DeLorean Alpha5'te kullanılan elektrik motorlarının gücü açıklanmadı fakat 0'dan 96 km/s hıza (60 mph) 2.99 saniyede, 141 km/s'e de 4.35 saniyede çıktığı biliniyor. Maksimum sürat elektronik olarak 241 km/s ile sınırlandırılmış. 100 kWsa'lik büyük bir batarya paketiyle donatılan aracın sürüş menzili EPA ölçümlerine göre 483 kilometre olarak açıklandı. Bu değerlerin giriş seviyesi modeller için geçerli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Aracın daha yüksek performanslı versiyonları da olacak.

DeLorean Alpha5 modeli ilk etapta yalnızca 88 adet üretilecek. Üretimin ise 2024 yılında başlaması bekleniyor.

Araç dışardan bakıldığında iki kişilik gibi görünse de martı kanat kapılar dört kişilik iç kabine rahat giriş çıkış imkanı sunuyor.

DeLorean Alpha 5'in tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir 👇

Geleceğe Dönüş'ün Efsane Aracı DeLorean Tekrar Üretilecek
Fütüristik Uçan Kaykayı ve DeLorean Arabası İle Londra Sokaklarında Gezen Adam

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!
Serenay Sarıkaya mı? Hande Erçel mi? Maskülen Tarzın Kime Daha Çok Yakıştığını Birlikte Seçiyoruz!