Geçtiğimiz Hafta Tahliye Edilmişti: Ahmet Altan Gözaltına Alındı

FETÖ’nün medya yapılanması davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Altan gözaltına alındı. 

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan'ın Göztepe'deki evine akşam saatlerinde polis ekipleri geldi. Altan, ellerinde yakalama kararı olan polisler tarafından gözaltına alındı. Altan'ın işlemlerinin ardından yeniden cezaevine girmesi bekleniyor.

10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmetmişti. Mahkeme heyeti, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Karar ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı.

4 Kasım'da verilen tahliye kararına Başsavcılık itiraz etmişti.

FETÖ'nün Medya Yapılanmasına Yönelik Davada Karar: Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak’a Tahliye, Mehmet Altan’a Beraat

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 yıl 6 ay 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan ceza alan Ahmet Altan'ın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım günü itiraz etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Altan'ın avukatı karara tepki göstererek hukukun çiğnendiğini aktardı.

T24'ten Elif Akgül'e konuşan Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu şu ifadeleri kullandı: 

'Üç gündür her gün mahkeme kalemine gidiyorum. Karar gözümün önünde yazıldı ama üç yıldır süren dosyaya daha dün atanan mahkeme başkanının talimatıyla bana verilmedi. Bu nedenle karar metnine ne yazıldığını ben görmedim. Kararı Sabah gazetesinden öğrendim. Bununla birlikte bir mahkeme bir dosya hakkında hüküm verdiyse artık o dosyadan el çekmiş demektir. O dosya artık üst mahkemelerin yetki alanındadır. Yani, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi istinaf mahkemesinin yetkisini gasp ediyor. Burada üç yıldır süren, Yargıtay'dan geçmiş ve hüküm kurulmuş bir dosya var. Ama dosyanın içeriğini, aşamalarını bilmeyen bir hakim, tahliye üzerine karar veriyor, tahliye kararını kaldırıyor. Bu hukuku çiğnemektir, betonların altına gömmektir. Bu dönemde ne yazık ki savcılar böyle bir yöntem buldular.'

Popüler İçerikler

50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
YORUMLAR

körler sağırlar, birbirini ağırlar. :)

12.11.2019

türlü kumpaslarla ülkenin serefli generallerini iceri tikarken, gün gelip adaletin size de lazim olacagini düsünememistiniz degil mi? bir gram üzülmüyor, kizmiyorum bu adaletsiz tutum size karsi uygulaninca. ayni yataktaydiniz yillarca, oh olsun

12.11.2019

10 yıl 6 ay hapis cezası alan birinin tahliye edilmesi normal de, tutuklanması mı anormal yani...

TÜM YORUMLARI OKU (10)