Geçtiğimiz Günlerde Resmileşen Düzenlemeye Göre Psikiyatrik Tedavilerde Ekstazi ve Sihirli Mantar Kullanılacak

1 Temmuz'da resmileşen yeni düzenlemeye göre Avustralya'da artık MDMA yani ekstazi ve sihirli mantar bazı psikiyatrik hastalıkları tedavi etmede kullanılabilecek. Dünyada bir ilk olan bu tedavi yönteminin detayları içeriğimizde. 👇

Avustralya geçtiğimiz günlerde bir ilke imza attı.

Dünyada bazı psikiyatrik hastalıkları tedavi etmek için psikedelik madde kullanımını yasallaştıran ilk ülke oldu.

Psikedelik maddeler birincil etkisi olağandışı bilinç durumlarını tetiklemek olan halüsinojenik maddelerdir.

Psikiyatristler artık travma sonrası stres bozukluğu yaşayanlara ve bazı depresyon türleri için sihirli mantar ve MDMA reçete edebiliyor.

Bu durum bazı doktorlar tarafından takdir edilse de bazıları bunun aşırı abartılı olmaması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, kullanıcının uyuşturucu etkisi altındayken hoş olmayan bir deneyim yaşaması anlamına gelen "bad trip" yani "ölüm tribi" riskinin hala mevcut olduğunu söylüyor.

Ayrıca bu tedavinin ücreti de oldukça yüksek. Avustralya basının yer alan haberlere göre bahsi geçen tedavi on binlerce dolara mal olabilir.

MDMA, yani halk arasında bilinen adıyla ekstazi, halüsinojen olarak işlev gören sentetik bir uyuşturucudur.

Kullanıcının enerji seviyelerini ve duyusal deneyimlerini arttırırken zaman algısını bozar.

Doğal ortamda yetişen ve halüsinojen mantarlar olarak da adlandırılan sihirli mantarlar da aktif bileşik psilosibin nedeniyle halüsinojenik etkilere sahiptir.

Avustralya bu maddeleri ilaç olarak düzenleyen ilk ülke olurken, ABD, Kanada ve İsrail'de de klinik deneyler devam etmekte.

Avustralya'da 1 Temmuz'da resmiyet kazanan yeni düzenlemeler uyarınca, onaylı psikiyatristler travma sonrası stres bozukluğu için MDMA ve diğer tedavilere direnen depresyon için psilosibin reçete edebilecek.

Güney Avustralya Üniversitesi'nde ruh sağlığı araştırmacısı olan Dr. Mike Musker, MDMA söz konusu olduğunda hastanın 5 ile 8 hafta boyunca tedavi göreceğini söyledi.

Her tedavi yaklaşık 8 saat sürecek ve terapist tüm bu süre boyunca hastayla birlikte kalacaktır.

Avustralya'nın Terapötik Ürünler İdaresi (Therapeutic Goods Administration) Şubat ayında MDMA ve psilosibini tedavi amaçlı kullanılabilecek şekilde yeniden sınıflandırarak tıp ve bilim dünyasındaki pek çok kişiyi şoke etmişti.

İlaçlar, 'ciddi ruh sağlığı sorunları olan' hastalar için 'tıbbi olarak kontrol edilen bir ortamda' kullanıldığında 'nispeten güvenli' olduğunu ilan edildi. Aksi takdirde hem MDMA hem de psilosibin Avustralya'da yasadışıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Etkileriyle İnsanları Hayrete Düşüren Sihirli Mantarların Depresyonu Nasıl Tedavi Ettiğini Açıklıyoruz!
Bilim İnsanları, İnsanların Kış Uykusuna Yatmasını Sağlayabilecek Yeni Bir Teknoloji Geliştirdi!
Araştırmacılar, İyileşmesi Aylar Süren Ameliyat İzleri İçin Yeni Bir Yöntem Buldu!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
07.07.2023

bu maddeler iyi hoş da doktorla sarmaz o kafa. yanında sevdiğin ve seni sevdiğinden emin oldugun biri olmak zorunda. ona sarılıp okşayabilmeli öpebilmelisin. ayrıca mantarlar depresif ruh halindeyken sıkıntı baya psychedelic oldugu için. microdosing olabilir ama. kısacası sevecek kimseniz yoksa eroin türevi opiler, benzolar, weed, alkol vs daha çok sarar. dünyanın en mutluluk veren drugı ecstacy oldugu halde onun bile tek başına tadı yok. empati hissini arttırıyor ve sevgi dolu olup birilerine sarılmak istiyorsun. sarılamayınca da düşüşler, halisler...

07.07.2023

kısacası depresif adamın zaten kimsesi yoktur ve ex sıkıntı olabilir biraz. shroom da halise düşürür kafayı sıyırabilir. microdosing olumlu.

07.07.2023

Netflix de detaylı bir belgesel var bu maddelerin tarihi ve denekler ile ilgili “Zihninizi nasıl değiştirirsiniz?”

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ