Geçmişin Karanlık ve Korkunç Yanını Göstererek Arkeologları Dehşete Düşüren 18 Kalıntı

Ölüm çukurları, yamyam mağaraları, dondurulmuş çocuklar ve başsız iskeletler... Yüzyıllar önceki bu kalıntılar tarihin karanlık dönemlerindeki insanların şeytani yönlerini ışık tutuyor!

1. Ölüm çukuru

Kaynak

2012 yılında Fransa'da tesadüf eseri yarı çapı 2,5 metre ve derinliği 2 metre olan bir çukurla karşılaşıldı. 5.300 yıl öncesine ait insan kemiklerinin yer aldığı bu çukurda çok farklı yaş gruplarına ait iskelet var. Arkeologlara göre ise bunun bir toplu cezalandırma olma ihtimali oldukça yüksek.

2. Yamyam saldırısının gerçekleştirildiği bir mağara

Kaynak

1994'te İspanya'daki El Sidron mağarasında araştırmacıların bulduğu 12 adet Neandertal cesedinin günümüzden 20.000 yıl öncesine ait olduğu düşünülüyor. Bu cesetlerin ise başka bir Neandertal grubun karnını doyurma amacına kurban gittiği belirlenmiş. Ateş ve pişirme izine rastlanmayan bu insanların çiğ çiğ yenmiş oldukları açık.

3. Başsız Vikingler

Kaynak

2009 Haziran'ında arkeologlar, İngiltere’nin Dorset kentindeki Weymouth sahil kasabasında 54 adet parçalanmış iskeletin kalıntılarına rastladılar. Kalıntıların İskandinav Vikingleri'ne ait olduğunu kanıtlıyor. Kemiklerin çoğu ise 25 yaş altı bireylere ait. Hangi gerekçe ile öldürüldüğü bilinmeyen bireylere ait giysi ya da herhangi bir eşya olmaması ölenlerin çıplak bir şekilde infaz edildiğini gösteriyor.

4. Delinmiş kafatası içinde bir başka kafatası

Kaynak

İsveç'te bir göl yatağının dibinde, 8.000 yıl öncesine ait olduğu düşünülen ve kazık saplanmış başka bir kafatası bulundu. Dahası, kafatasının içerisinde oraya nasıl girdiği bilinmeyen başka bir kafatası daha vardı.

5. Vikinglere ait en büyük insan dışkısı

Kaynak

19.5 cm uzunluğuna sahip olan bu insan dışkısı arkeologlar tarafından kazı çalışmaları sırasında fosilleşmiş halde bulundu. Belki biraz garip gelecek ama, bulunan dışkıdan o dönemdeki beslenme düzenine dair geniş bir bilgi edinildi. Fosilde; ekmek, yulaf lapası, polen ve tahıl tanelerine ulaşıldı. Bu kalıntının nasıl günümüze kadar bozulmadan durduğuysa bilinmiyor.

6. Toplu ceza

Kaynak

Çin'in en sevilen hanedan savaşçılarından Yan Swei’nin cesedi bulunduğunda yanında bir kitabe ve başka iskeletlerde bulundu.Yan Swei yıllarca ülkesi için çalışmasına rağmen hükümdarın kardeşinin emri üzerine ailesiyle birlikte idam edilmiş ve ölü bedenler özensizce gömülmüştü.

7. İngiltere'de bulunan Grauballe adamı

Kaynak

1952'de Danimarka'da çok iyi korunduğu tespit edilen bir Grauballe adamı bulundu. MÖ 55 civarında yaşadığı tahmin edilen bu adamın hala saçları ve tırnakları var. Bunun dışında mumyanın en ürkütücü yanı ise boğazının kesildiğini gösteren boydan boya bir yarasının da hala korunuyor olması.

8. Vampir çocuk

Kaynak

İtalya'nın Umbria bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda ağzına taş yerleştirilmiş bir çocuk iskeleti bulundu. 10 yaşlarında olduğu tespit edilen bu çocuğun sıtma hastalığına sahip olduğu ve yeniden dirilip diğer canlılara hastalığını bulaştırmaması için ağzında taşla gömüldüğü saptandı.

9. Dünyanın en eski cüzzam hastası

Kaynak

Hindistan'da yapılan bir kazıda 4000 yıllık bir iskelet bulundu ve iskeletin cüzzam hastası bir bireye ait olduğu tespit edildi. Hindu geleneklerine göre cesetler yakıldığında eğer geriye vücut parçaları kalıyor ise bu, ölen kişinin yaşamı boyunca toplumdan dışlandığını gösteriyordu.  İnanışa göre bu cüzzam hastası da dışlanmış bir bireydi.

10. Kurban edilen 277 çocuğa ait toplu mezar

Kaynak

2019 yılında Peru'nun başkenti Lima'nın kuzeyindeki sahil kasabasında, yaşları 5 ile 14 arasında değişen 277 çocuğa ait ceset bulundu. Kurban edilen çocuklara ait cesetlerin bulunduğu bu alanın şimdiye kadarki yapılan çalışmalarda keşfedilen tarihin en büyük toplu mezarı olduğu belirlendi.

11. Tarihte kullanılan ilk kimyasal silaha ait kalıntılar

Kaynak

Suriye'nin Dura şehrinde yapılan kazılarda dünya tarihinde kullanılan ilk kimyasal gazın Suriye'de Romalılar ile Sasaniler arasında yapılan savaşta gerçekleştirildiği tespit edildi. Tüneli aşarak işgalcileri durdurmaya çalışan Romalılar, düşmanlarının tünele doldurduğu kimyasal silahla bedenlerini aside dönüştürerek yok etti.

12. Yanmış çocuk cesetleri

Kaynak

2011 yılında Alaska'da yapılan bir kazıda Buz Devri'nden kalma  yanmış çocuk cesetlerine rastlandı. 11.500 yıl öncesine ait bu bulgular ilk Amerikalıların nasıl yaşadıklarını gözler önüne seriyor. Çalışma yazarı Joel Irish ise çocukların başına gelenleri şu şekilde tespit ettiklerini söylüyor: 'Çocuğun çukura - evin içinde bir yangın ocağı - yerleştirildiğini ve yangının çocuğun üstünde başlatıldığını görebilirsiniz.”

13. İçleri kesilmiş ellerle dolu olan çukurlar

Kaynak

Antik Mısır'ın önemli şehirlerinden Avaris'te yapılan kazılar sırasında 3.600 yıllık dört adet çukur keşfedildi. Her bir çukurun içinde kesilmiş çok sayda el vardı. Bu vahşet dolu kalıntılar ise şöyle açıklandı: Antik Mısır'da düşmanların elini kesip lidere sunan savaşçılar verdiği her el karşılığında ödüllendirilirdi. Muhtemelen bu ellerin de zafer kutlamaları sırasında çukurlara atıldığı tahmin ediliyor.

14. Donmuş çocuk mumyalar

Kaynak

1999 yılında Şili ve Arjantin sınırında yer alan Llullaillaco dağında yapılan kazılarda 500 yıl öncesine ait donmuş 3 çocuk bedeni bulundu. Adlarını bulundukları yaşadıkları çevreden alan iki kız ve bir erken Llullaillaco çocuklarının Capacocha ritüeli sırasında tanrıya sunmak adına kurban edildiği düşünülüyor.

Daha detaylı bilgi için;

Dokunsanız Uyanacak! 500 Yıldır Bozulmayan Bedeniyle Adeta Canlı Gibi Duran 15 Yaşındaki Kız

15. Farklı insanlara ait kemik parçaları birleştirilerek oluşturulan iskeletler

Kaynak

Kuzey İskoçya'da 2000'lerin başında yapılan çalışmalarda 3000 yıl öncesine ait iki iskelet bulundu. Kalıntılar araştırılmak üzere laboratuvara götürüldüğünde bir dehşet ile karşılaşıldı. Bulunan iki iskelette çok sayıda insana ait farklı parçalar birleştirilerek yeni bir iskelet oluşturulmuştu.

16. Ağacın kökündeki çocuk cesedi

Kaynak

İrlanda'da 2015 yılında gerçekleşen bir fırtına sonucu 215 yıllık bir ağaç devrildi. Ağacın köklerini görenler ise şoka uğradı. Çünkü; burada 1030-1200 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen bir çocuk cesedi vardı. Çocukla ilgili ise arkeologlar bir cinayete kurban gittiğini ve buraya gömüldüğünü öngörüyor.

17. Zincirlenmiş insanlara ait iskeletler

Kaynak

Atina'da yapılan kazı çalışmalarında boyunları geriye düşmüş ağızları aralı onlarca iskelet bulundu. Ellerinden zincirlenen iskeletlerin MÖ 650 ile MÖ 625 yılları arasında ölmüş mahkûmlara ait olduğu düşünülüyor.

18. Moa pençesi

Kaynak

Yeni Zelanda'nın Owen dağlarında 1986 yılında arkeologlar oldukça büyük ve ürkütücü bir pençeye rastladılar. Laboratuvar ortamında incelenen pençenin prehistorik zamana ait Moa adında bir kuşa ait olduğu tespit edildi. Dev boyutlarda olduğu tahmin edilen bu kuşun uçamadığı biliniyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Korku Filmlerinden Çok Daha Korkunç 6 Arkeolojik Keşif
Tarih Kitaplarında Büyük İhtimalle Adı Bile Geçmeyen 10 İlginç Arkeolojik Buluntu
Günümüz Bilim İnsanlarını Bile Şaşkına Çeviren 13 Arkeolojik Keşif

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
Söylediklerinde Linç Edilebilecekleri Fikirlerini Çekinmeden Paylaşan Twitter Kullanıcıları
Dehşet Anları Kamerada: Sidney'de Bu Kez Vaaz Veren Piskopos Defalarca Bıçaklandı!
YORUMLAR
30.07.2020

İnsanoğlu hep aynıymış.

30.07.2020

O kadar binlerce yıla rağmen İNSANLIK olarak sıfır gelişme mk. Yine insanlar öldürülüyor yine çocuklar ölüyor.

01.08.2020

Adamın bokunu neden müzeye koyarsınız ki aq

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ