Onedio Logo

Geçmişe Ait Olağan Dışı Bu 20 Fikir Günümüzdeki Modern Fikirlerin Hepsinden Çok Daha Kullanışlı!

Kapak Görseli

Bugün herhangi bir yerde karşınıza çıksa direkt almak isteyeceğiniz birbirinden etkili tasarımlar...

1. Hiç çayınızı bardakta demlemek zorunda kalıp da ağzınıza giren çay parçalarıyla uğraştınız mı?

1. Hiç çayınızı bardakta demlemek zorunda kalıp da ağzınıza giren çay parçalarıyla uğraştınız mı? Görseli

Eğer cevabınız 'evet' ise, 1881 yılında tasarlanan bu icat tam da size göre. Demlik yerine harika bir alternatif oluştururken, hem çayınızı hem de şekerinizi aynı anda bardağınıza koyabilirsiniz.

2. Bir Reddit kullanıcısı, evinde yıllardır duran ve ne olduğuna dair en ufak bir fikrinin olmadığı bu şeyi Google'da patent numarasıyla arattı. Arama sonucunda ise bunun donut yapmak için kullanıldığını keşfetti. Şimdi tam da amacına göre kullabilecek!

2. Bir Reddit kullanıcısı, evinde yıllardır duran ve ne olduğuna dair en ufak bir fikrinin olmadığı bu şeyi Google'da patent numarasıyla arattı. Arama sonucunda ise bunun donut yapmak için kullanıldığını keşfetti. Şimdi tam da amacına göre kullabilecek! Görseli

3. Bu metal kutulardan hala birçok evde bulunuyor ve bazen insanlar ne için kullanacaklarını bile bilmiyorlar.

Bu kutular olta makinesine benziyorlar ve duvara sabitlenmeleri gerekiyor. Anlaşılan o ki, insanlar bunu eskiden yıkanan kıyafetleri kurutmak için kullanıyorlarmış. 40'lı ve 70'li yıllarda çok az insanın evinde otomatik kurutucular vardı, bu nedenle de bu kutular oldukça popülerdi.

4. Bu Çin tasarımı mücevher kutusu 1890-1900 yılları arasında özellikle bu şekilde yapıldı. Şeklinden ötürü daha çok kolyeleri saklamak için kullanılıyor. Böylece kolyeler zarar görmüyor.

İnsanlar bu kutuyu özellikle Chao Zho isimli 108 boncuktan oluşan bir takı için kullanıyorlardı.

5. Bu metal figür eskiden ışığı yakmak için kullanılırdı. Kullanan kişinin bakır alt kısma dokunması gerekiyordu. Misafirleri eğlendirmek ve evin iç tasarımı bir tık daha farklı hale getirmek için tasarlandı.

6. Yatate, pipoya benzese de aslında küçük bir yazma seti. İçinde mürekkep için bir kutu, fırça için bir gövde ve mektup açacağı bulunuyor. Bu setlerin taşınması oldukça kolay ve herhangi bir bilgiyi çabucak yazmanıza olanak sağlıyor.

7. Kül tablasına benzeyen bu kutunun adı Silent Butler. Eskiden kırıntıları ve masanın üstünde kalan külleri temizlemek için kullanılırdı.

8. Ayakkabı şeklindeki bu tasarım 1. ve 2. yüzyıllarda icat edildi ve parfüm şişesi olarak kullanıldı. Bugünlerde tasarlanmış olsaydı, belki de en iyi parfüm şişesi tasarımları yarışmasında yer alabilirdi.

9. Bu yüzük 1570 yılında icat edildi ve içerisinde güneş saatini saklayan özel bir kısım bulunuyor.

10. Bu kaşıklar 1870'li yıllarda bıyığı nedeniyle yemek yerken rahatsız olan erkekler için tasarlandı.

Çünkü yedikleri yemeğin küçük parçaları bıyıklarının arasında kalabiliyor, bıyıkları ıslanıyor ve bıyıklarını şekillendirmek için kullandıkları malzeme eriyordu. Bu durumdan kaçınmak için ise tasarımcılar sıradan bir kaşığa koruyucu bir panel yaptılar.

11. İki saplı bu kase, sigara içenlerin pipolarını şömine veya ocak közüyle yaktığı zamanlarda kullanılıyordu. Yanan közü kasenin içerisinde tutarak, sigarasını yakmak isteyen kişiler arasında kullanılıyordu.

12. Genç kadınlar için tasarlanan bu aksesuar birçok farklı sebeple kullanılıyordu. Bir kadın dışarı çıkarken bunu bilezik olarak kullanabiliyor ve bir erkek kendisine çiçek verdiğinde, çiçekleri özel tutacağı olan bu tasarımla sağlama alarak dans etmeye devam edebilirdi.

13. 1880 yılında tasarlanan bu Fransız parfüm tutacağının üst kısmına basıldığında, yumurta gibi açılarak parfüm şişelerini yükseltiyordu.

14. Bu çoraplar elbette iki parmaklı kişiler için tasarlanmadı. 4. ve 5. yüzyıllarda Mısır'daki insanlar iplerle ayrılan çarıklar giyerlerdi. Bu çoraplar da o çarıklar için yapılmıştı.

15. Bunu icat eden kişi büyük olasılıkla aynı anda birden fazla şeyi yapabiliyordu. Bu icat insanların bir seferde birçok kitabı okumasını sağlıyordu. Yapılması gereken sadece kolu çevirmek!

16. 4. yüzyıla ait bu bardak ışığın açısına bağlı olarak rengini değiştirebiliyor. Bu etki yalnızca camın altın ve gümüş parçacıkları içermesiyle açıklanabiliyor. Bunu yapan kişinin, üzümlerin olgunlaşma evrelerini göstermek istediğine dair bir teori de var.

17. 16. yüzyıla ait bu yüzükte bulunan çemberler, gökyüzündeki nesnelerin pozisyonunu belirlemek için kullanılıyordu.

18. Pompei'deki yollar bu taş bloklarla dolu. Arkeologlar yük arabalarının buradan nasıl geçebildiğini öğrenemediler. Anlaşılan o ki, bu yollar yalnızca yerel araçların tekerlerinin boşluklardan geçebileceği şekilde tasarlandı.

Böylece farklı araçlarla gelen düşmanlara karşı da bir koruma oluşturmuş oldular. Bu taş bloklar şehir sakinlerinin kuru yollarda yürümesini sağlayarak kıyafetlerinin kirlenmesini de engellemiş oluyordu.

19. 16. yüzyıla ait bu bıçaklar müziğe ait parçalarla tasarlandı ve her birinin üzerinde yemeğe başlamadan evvel söylenmesi gereken bir dua bulunuyor.

20. Bu küçük lamba özellikle karanlıkta uyumaktan korkan çocuklar için tasarlandı. İçerisine mumlar konduğu zaman ışık kedinin gözlerinden süzülerek odayı aydınlatıyor.

Bu lambalar aynı zamanda fareleri de korkutmak için kullanılıyordu. Çünkü birçok insan gözleri parlayan bir kedinin, herhangi bir kemirgeni korkuttuğuna inanıyordu.

Popüler İçerikler

100 Erkekle Birlikte Olacağını Söyledikten Sonra Tutuklanan OnlyFans Kullanıcısı İşkence Gördüğünü Anlattı
100 Erkekle Birlikte Olacağını Söyledikten Sonra Tutuklanan OnlyFans Kullanıcısı İşkence Gördüğünü Anlattı
Bolu Kartalkaya'daki Otel Yangınında Son Durum Açıklandı: 66 Kişi Öldü, 51 Kişi Yaralı
Bolu Kartalkaya'daki Otel Yangınında Son Durum Açıklandı: 66 Kişi Öldü, 51 Kişi Yaralı
TikTok'ta Canlı Yayın Açan Kadından Kartalkaya Yangını Hakkında Şok Eden Yorum!
TikTok'ta Canlı Yayın Açan Kadından Kartalkaya Yangını Hakkında Şok Eden Yorum!
YORUMLAR
08.04.2020

şu yüzük şeklindeki güneş saati anlamsız geldi, güneş saati sabit durmadığı zaman saati yanlış gösterip işlevini kaybeder ki zaten?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ