Geçmek Bilmeyen Diş Problemlerinden Muzdarip Olanlar İçin Evde Uygulanabilecek 10 Uzman Tavsiyesi

1. Gazlı bez kullanın.

srv.onedio.com

Herhangi bir kanamada olduğu gibi, diş eti kanamalarında da gazlı bez kullanmak kanamanızı sağlıklı bir şekilde durduracaktır. Ancak diş eti kanaması sorununuz bir türlü geçmiyorsa, diş hekiminize danışmalısınız.

2. Şişliği azaltmak için soğuk bir kompres, ağrıyı azaltmak için sıcak bir kompres yapın.

Kanamayı anında durdurmak için kanayan diş etlerine soğuk kompres veya bir buz uygulayın. Kanama duruncaya kadar buzu orada tutun, ancak kompres veya buzu uyguladıktan 10 dakika sonra bile kanama devam ediyorsa doktora başvurun. 

Daha sonra ağrıyı hafifletmek için ılık bir kompres uygulayabilirsiniz. Ancak iltihabın geçtiğinden emin olun.

3. Tuzlu su ile gargara yapın.

srv.onedio.com

Bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin. Tuz eriyene kadar karıştırın. Ağzınıza 30 saniye gezdirin ve tükürün. Bunu 4-5 kez yapın. Bunu sabah bir kez ve yatmadan önce bir kez yapın. Tuzlu su diş etlerindeki şişliği azaltır ve diş eti kanamasını durdurmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, ağız içinde geçici olarak yüksek alkali ortam yaratır ve böylece bakterilerin sayısı oldukça azalır.

4. Ülkemizde pek yaygın değil ama 'ağız duşu' olarak bilinen diş temizleme aletine bir şans verin.

srv.onedio.com

Dişçilerden aşina olduğumuz küçük tazyikli su sıkan aletin evde kullanılabilenleri de var. Bu alet diş etlerinizde fırçanın ve diş ipinin ulaşamayacağı yerleri temizler. Bununla birlikte gargara da kullanırsanız etki iki katına çıkacaktır. Ayrıca diş ipi kullanamayanlar için de ideal bir üründür.

5. Kullandığınız gargaraların alkolsüz olmasına dikkat edin.

srv.onedio.com

Ağız gargaraları diş sağlığı için oldukça önemlidir. Bu yüzden diğer tüm kişisel bakım ürünlerinde olduğu gibi ağız gargaranızın da alkolsüz olmasına dikkat edin. Çünkü alkol, diş etlerine ve diş minelerine de zarar verecektir.

6. Poşet çayları kullandıktan sonra atmayın.

srv.onedio.com

Çayınızı içtikten sonra poşetini alın ve diş etinizin enfeksiyonlu bölgesine uygulayın. 5 dakika bekletin. Çay, diş eti enfeksiyonlarını hafifletmeye yardımcı olabilen 'tanik asit' içerir. Dişlerinizin üzerinde uzun süre bekletirseniz sararmaya sebep olabileceğinden doğru yere uyguladığınızdan emin olun.

7. Kıtır kıtır olan sebzeleri çiğ olarak tüketin.

Öğünler arasında kereviz ve havuç gibi kıtır sebzeler yemek, yiyecek artıklarını dişlerden uzaklaştırarak diş eti hastalıklarını önler. Ayrıca bu yiyecekler daha fazla tükürük salgılamanızı sağlayacağından ağzınızın temizlenmesine yardımcı olur. Az miktarda şeker ve karbonhidrat içerdiklerinden dişlerinizi de çürütmezler.

8. Yeşil yapraklı sebzeleri daha fazla tüketin.

K vitamini eksikliği kanınızın pıhtılaşmasını zorlaştırır. Diş etlerinizdeki kanamaların durmasının normalden daha uzun sürmesinin nedeni bu olabilir. Ispanak, lahana ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler mükemmel bir K vitamini kaynağıdır. Bu sebzeleri beslenme listenize mutlaka ekleyin.

9. Papatya çayını ağzınızda gezdirin.

Papatya çayını bildiğiniz gibi demleyin, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, çayı ağzınızda çevirin ve için. Papatya iltihap önleyici ve kas gevşetici özelliklere sahiptir. Papatya çayı da mideyi rahatlatır ve kanserli yaraları yatıştırır.

10. Dişlerinize bal sürün.

Her sabah ağzınızı ılık suyla çalkalayın ve dişlerinize 10 dakika boyunca bal ile masaj yapın. Bal, içerdiği propolisten ötürü doğal antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Ancak balı dişlerinize değil diş etlerinize uygulayın, özellikle de ağrıya neden olabilecek çürükleriniz varsa.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
20.09.2019

Aptal aptal yöntemleri yayımlamak için zaman mı harcadın ?

20.09.2019

Pamuğa kafi miktarda rakı döküp ağrı olan dişe uygulayın iyi geliyor, tamam alkole dikkat edin demiş ama ağrı geçmese bile şişeyi devirirsiniz ağrı falan bişi kalmaz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ