Geçirdiği Kaza Sonucu Beyninde Hasarlar Oluşan Formula Efsanesi Michael Schumacher Komadan Uyanıyor!

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in, geçirdiği korkunç kayak kazasından sonra beyninde ağır hasarlar meydana geldi. Schumacher'in geçirdiği kazayı ve şu anki sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri Daily Mail'den sizler için derledik.

İyileşme sürecinin oldukça yavaş ilerlediği Schumacher'in 15 yaşındaki oğlu Mick tarafından belirtilmişti.

45 yaşındaki efsane, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Fransa'da geçirdiği kazanın ardından altı ayını komada geçirdi. Şu an ise tedavisi evde devam ediyor. 

Fransız F1 spikeri Jean-Louis Moncet, Europe 1 radyo kanalı ile yaptığı röportajda 'Oğlunu gördüm ve bana Schumi'nin yavaş, fazlasıyla yavaş bir şekilde kendine geldiğini söyledi. Her ne kadar işler olması gerekenden yavaş ilerlese de çok zamanı var. Hayatını yeniden rayına oturtmak için önünde bir ömür var.' dedi.

Ayrıca 69 yaşındaki Moncet'in yaptığı açıklamalara göre Michael, düşüşü sırasında bir kayaya sıkıştığında yaralandı.

'Michael çarpmadan ötürü değil, kaskına monte ettiği Go-Pro kameradan ötürü beyin hasarı yaşadı.'

Moncet, Schumacher'in hala mücadele ettiğini, şu an oldukça iyi şartlarda bakım ve tedavi gördüğünü belirtti. Schumacher kaza sonrası tıbbi müdahale ile sürdürülen komadan uyandığında, beyninde ciddi zedelenmeler olduğu için tedavisine devam ediyordu. 7 kez dünya şampiyonu olan efsane, iki ay önce İsviçre'de bulunan bu rehabilitasyon merkezinden taburcu edildi, evine çocukları ve eşiyle beraber döndü. Evine döndükten sonra ise menajeri Sabine Kehm tarafından 'uzun ve zorlu bir süreç' olacağına dair bir açıklama geldi.

Ferrari'nin eski takım patronu Jean Todt da, Schumacher'i geçen ay ziyaret etti.

'Önemli olan onun yaşıyor olması ve ailesinin de onunla beraber olması. Biz gerçekten daha iyi olacağına inanıyoruz. Zamana ve yalnız kalmaya ihtiyacı var. Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda gerçekten ciddi bir ilerleme ve iyileşme gösterdi. Ama onu uzun ve zorlu bir yol bekliyor. Umarım her şey yoluna girecek. Ailesi ona gerçekten çok yakın. Zamana ve huzura ihtiyacı var.'

Schumacher'in evinde kendisine gereken bakımın sağlanması için 15 uzman bulunuyor.

Anlaşılan o ki, şu an rahatlıkla hareket edemiyor ve konuşamıyor. Tedavinin ise her ay yaklaşık 100.000 pound civarında olduğu düşünülüyor. Bu yılın sonunda Schumacher'in babası da Almanya'dan oğlunun yanına taşınacak. Mick ise kariyer yolculuğunda şimdiden babasının adımlarını takip ediyor diyebiliriz.

Geçtiğimiz ay Fransa'da düzenlenen dünya şampiyonasında yarışı 2. olarak bitirdi.

Geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada, bunun yalnızca 'başlangıç' olduğunu belirtti. 

Biz de Schumacher'in sağlığına bir an önce kavuşmasını, Mick'in de başarılarının devamını diliyoruz.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!