Geçici Avlanma Ortaklığı Kurarak Daha Etkili Bir Şekilde Avlanan Çakal ve Porsuk!

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir çakal ve porsuğun birlikte avlandığı iddia edilmişti. Webtekno'da yer alan habere göre ise, çakal ve porsuğun birlikte avlanması çok eski bir araştırma tarafından açıklanıyor. 28 yıl önce yapılan araştırmada, çakal ile porsuğun birlikte hareket ederek avlanma alanlarını genişlettiklerinden bahsediliyor.

'Geçici avlanma ortaklıkları' kuruyorlar

Çakal ve porsuğun vücut şekli ve avlanma stratejisi birbirlerini tamamlar nitelikte. Porsuklar, yeraltı tünellerinde saklanan küçük hayvanları avlamak için toprağı kazabiliyorlar. Bu sayede porsuklar, sincap gibi avların yer altındaki yuvasını basarak, avın yüzeye çıkmasını sağlıyorlar. Av, yer üstüne kaçtığında bu noktada çakal devreye giriyor ve avı hızlı bir şekilde kovalayarak yakalayabiliyor.

Yani ikilinin dostluğu için aslında karşılıklı fayda sağladıkları bir av ortaklığı denebilir.

Araştırmacılara göre çakallar ve porsuklar sadece sincapların daha yoğun olduğu bölgelerde avlanmak için bir araya geliyor. Makalenin yazarlarına göre çakallar, avı arama kısmını porsuklara bırakarak zaman ve enerjiden tasarruf ediyor. Ayrıca hem avcıların hem de avın yoğun olduğu bölgelerde, çakalların yalnız avlanmalarını engelleyen orman yapısı ve porsukların avlanma başarısını engelleyen bazı yuvalar ve stresli bir fiziksel ortam, onları ortaklığa itiyor. 

Kaynak: Webtekno

Birlikte hareket eden ve sosyal medyada viral olan çakal ve porsuğun o görüntüleri:

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR

vay çakal

07.02.2020

Kanka gel beraber avlanak :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ