Geçen Yıl Ekonomisi En Çok Büyüyen Ülkeyi Bulabilecek misin?

Bakalım bu ülkelerden hangisinin ekonomisi en büyük büyüme oranına sahipmiş?

Maalesef Güney kore değil...

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Güney kore değil ama günümüzde dünyanın en gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerinden biri olan Güney Kore'nin GSYİH oranı 1,63 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı 30.644 dolardır. Eğer doğru cevaba ulaşmak istiyorsan testi tekrar çözebilirsin!

Maalesef doğru cevap bu değil...

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Kanada değil. Kanada'nın GSYİH oranı 1,64 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı ise, 42.080 dolardır. Teste tekrar dön ve bu sefer dikkatli bir şekilde cevabını ver!

İtalya doğru cevap değildi...

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke İtalya değil ama biraz daha dikkatli düşünüp soruya tekrar dönebilirsin! İtalya'nın GSYİH oranı 1,88 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı ise, 30.657 dolardır.

Maalesef Fransa doğru cevap değildi.

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Fransa değil ama testi tekrar çözme şansın var! Ayrıca Fransa'nın GSYİH oranı 2,63 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı ise, 39.257 dolardır.

Olmadı... Hindistan doğru cevap değil.

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Hindistan değil. Hindistan'ın GSYİH oranı 2,66 trilyon dolar ve kişi başına düşen GSYİH oranı ise, 1.877 dolar. Teste tekrar dön, bu sefer doğru cevabı bulacağına eminiz!

Almanya doğru cevap değil!

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Almanya değil ama teste tekrar dönerek doğru cevabı bulmak için çabalayabilirsin! Vasıflı iş gücü ve gelişmiş altyapısı ile Almanya'nın GSYİH oranı 3,85 trilyon dolar ve kişi başına düşen GSYİH oranı ise, 45.466 dolardır.

Olmadı...

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Japonya değil ama zihnini biraz daha zorlayarak doğru cevaba ulaşabilirsin! Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan Japonya'nın GSYİH oranı 5,06 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı ise, 39.048 dolar.

Maalesef Çin doğru cevap değildi.

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke Çin değil ama doğru cevaba çok yaklaştın! 21.yüzyılın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Çin'in GSYİH oranı 14,72 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı 10.434 dolar. Biraz daha düşünüp teste tekrar dönebilirsin!

Tebrikler! ABD doğru cevaptı.

Geçen yıl ekonomisi en çok büyüyen ülke ABD olduğu için doğru cevabı buldun! Amerika Birleşik Devletleri'nin GSYİH oranı 20,89 trilyon dolar ve kişi başına GSYİH oranı ise 63.413 dolar. Eğer bu cevabı tek seferde bulduysan gerçekten ekonomiden anlıyorsun demektir!

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
17.01.2023

Yapay bir virus yarat ✅ Dunyaya sar ✅ Maske dezenfektan sat ✅ Asi yap sat ✅ Paralari kir ✅ Tek seferde bildim seni tabiki 🇺🇸

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ