'Gece Yatmak Bilmez Sabah Kalkmaz Bilmez'ler Buraya! Geceleri Geç Uyuyup Sabahları Yorgun Uyananlara Bilim İnsanları Çare Buldu

Geceleri uyuyamamaktan ya da geç yattığınız için sabahları yorgun uyanmaktan muzdaripseniz koşun size harika haberlerimiz var. Bilim insanları geç uyuyan kişilerin 3 haftada uyku düzenlerini yeniden eğitip daha sağlıklı yaşamalarını sağlayacak sırları açıkladı. 

Buyursunlar 👇

İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi ile Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nden araştırmacılar, geceleri geç uyuyabilen bazı katılımcılar üzerinden bir deney gerçekleştirdi.

Belli saatlerde yatağa girmek, uykudan önce kahve gibi ürünler tüketmemek herkesin bildiği yöntemlerken araştırmacılar farklı yollar izlemeyi tercih etti.

Yapmanız gerekenler aslında hayli basit. Kalem ve kağıtlar hazırsa başlayalım.

Normal uyanma saatinizden 2 ila 3 saat arası daha erken uyanıp dışarı çıkın. Bol bol güneş ışığı almak son derece önemli.

Her gün düzenli olarak spor yapmalısınız. Ancak akşamları değil. Bilim insanları bu konuda çok net. Sabahları yapılacakmış o spor.

Biraz zor olacak ama saat 15.00'ten sonra kafeinden uzak durmalısınız.

"Ay dur şurada az yatayım" demek yok. 16.00'dan sonra kestirmek vay efendim şekerlemek falan yok.

Uyandıktan sonra en kısa sürede kahvaltı yapılmalı. Fakat sağlıklı bir kahvaltı olacak(mış)

Her gün aynı saatte öğlen yemeği yemeniz son derece mühim. Unutmadan 19.00'dan sonra da bir şey yemek yok.

Ve son olarak her gün normal yatma saatinizden 2-3 saat önce yatağa gidin ve ışıklarınızı en aza indirin.

3 hafta boyunca düzenli olarak bunları yaparsanız uyku düzeniniz yerine gelecek ve sabahları huzurla uyanacaksınız. İyi geceler 😍

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
12.06.2019

Askerden sonra uyku düzenim bozuldu. Gece saat 2'lere kadar sarkıyordu yatağa girmem. Sabah da 7.30 da uyanınca finito. Günlük 5-6 saat uykuyla gün boyu enerjisizlik, halsizlik, bıkkınlık, depresif bir haller falan. Ben de mal gibi kan testi yaptırıyorum hala acaba demir mi eksik diye. Sonra saat 22.00 de zorla yatmaya başladım tabi yarım saat debelenme oluyor. Sabahları 6 da kalkıp Ankara Üni havuzunda bir saat yüzüp öyle işe gitmeler, şekeri bırakmalar sigarayı azaltmalar düzenli beslenme ara öğün falan derken acayip şükela oluyor. Tavsiye ederim, insan olduğunuzu hatırlıyorsunuz..

12.06.2019

tam bizim ülkemize layık uygulama....... biz bir ekmek parası için 24 saat uyanık olmak için savaşıyoruz. Sen kendı ülkende devam et ..bize ters kardeş

12.06.2019

Tüm bunları yapmak için erken kalkmak lazım?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ