Hamilelikte Kaç Kilo Almak Normaldir?

Gebelikte kaç kilo almak normal tüm anne adayları tarafından merak edilen soruların başına gelmektedir. Hamilelik esnasında anne adayının yeteri kadar kilo alması sağlıklı bir hamilelik ve bebek gelişimi için önemli bir konudur. Anne adaylarının gebelikte alması gereken kilo her anne adayında değişiklik göstermekle birlikte alınan fazla kilo, bebeğin sağlığının yanı sıra doğum esnasında yaşanabilecek bir takım riskleri de beraberinde getirmektedir. Peki, hamilelikte kaç kilo almak normal sayılabilir? İşte merak edilen sorunun yanıtı ve detayları...

Gebelik sürecinin ilk dönemlerinde mide bulantıları ve kusmalar yaşansa da 3. aydan sonra iştahta artış devreye giriyor. Özellikle ilk kez anneliği tadanlar fazla iştah artışı nedeniyle kilo almaktan endişe duyabiliyor. Bazı anne adayları 7-8 kilo ile gebelik sürecini atlatırken bazıları iştahı ile başa çıkamadığından 30-35 kilo alabiliyor. Bu durum gebelikte kaç kilo almak normal? Sorusunu araştırmaya itiyor. Peki, gebelikte kaç kilo almak normal? İşte merak ettiğiniz bu sorunun cevabı…

Gebelikte Kaç Kilo Almak Normal?

Gebelik döneminde anne adayının alması gereken kilo anne adayının mevcut kilosu ve yaşına bağlıdır. Buna göre normal bir kiloya sahip olan anne adayının gebeliğin başından doğuma kadar alması gereken ideal kilo 9-12 kilodur. Ancak anne adayı daha kilosu ise 7-11 kilo alması yeterli olacaktır. Bununla birlikte fazla zayıf olan anne adayları gebelikte 12-18 kilo alabilirler. Aşırı kilo almayan anne adaylarının hamilelik ve doğum süreci daha sağlıklı geçer. Ayrıca doğumun ardından normal kilosuna daha çabuk dönerler.

Hamilelikte Kilo Artışı Nasıl Takip Edilir?

Gebelik sürecinde ilk 3 ay mide bulantısı, kusma ve buna bağlı iştahsızlık birçok anne adayının ortak sorunlarından biridir. Bunlara ek olarak kokulara hassasiyet artar. Bu sebeple gebeliğin ilk 3 ayında birkaç kilo alınması normaldir. İlerleyen dönemlerde bu kilo artışı 1,5 kiloya kadar çıkabilir. Haftalık olarak ele alınırsa alınan kilonun 400 gramı geçmemesi daha faydalıdır. Aşırı bir kilo artışı varsa kilo artışına neden olacak yağlı ve karbonhidrat içerikli gıdalardan kaçınmak ve yürüyüş gibi hafif egzersizlerle kalori yakılması gerekir. Gebelikte alınan aşırı kilo; gebelik tansiyonu, gebelik şekeri ve gebelik zehirlenmesi gibi risklere yol açtığından anne adayları kilolarını haftalık ya da aylık olarak takip edebilirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Emziren Anne Memede Kızarıklık Yaşıyorsa Ne Yapmalı? Memede Kızarıklık Neden Olur?
Normal Doğum Sonrasında Dikiş Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Hamilelikte Mutsuzluk Nedenleri Nelerdir?
Hamilelikte Ateş Basması Nasıl Geçer?
Gebelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Gebelikte Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir?

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu