Gazze Ablukası Genişliyor: Elektrik, Su ve Şimdi de İnternet

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Operasyonu' sonucu başlayan İsrail-Filistin savaşı tüm yıkımıyla devam ediyor. Gazze'yi abluka altına alan İsrail, bugün yaklaşık 1 milyon sivile kenti terk etmeleri ultimatomunu vermişti. İsrail İletişim Başkanlığı, yarından itibaren Gazze'deki internet bağlantısının tamamen kesileceğini açıkladı.

İsrail ordusu 7 Ekim tarihinden bu yana başta Gazze olmak üzere Filistinlilerin yaşadığı bölgelere yoğun taarruzuna devam ediyor.

Gazze'de devam eden İsrail saldırılarında Refah Kampı dahil bütün yerleşim yerleri yıkıma şahit olmuştu.

Tamamen İsrail güçleri ile çevrelenen Gazze'de elektirik ve suya ulaşım engelleniyordu. Gazze koridorunu saran ve bombardımana devam eden İsrail hava filosu, bugün Filistinlilere "24 saat içerisinde şehri terk edin ve güneye gidin." ultimatoumunu vermişti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı sözcüsü Adnan Abu Hasna Gazze ablukası hakkında, "Gazze Şeridi, su, sağlık malzemeleri ve gıda dahil insani yardımların ulaştırılması için güvenli koridorlar açılmazsa eşsiz bir insani faciaya şahit olacak." ifadelerini kullandı.

İsrail İletişim Başkanlığı, yarından itibaren Gazze'deki internet bağlantısının tamamen kesileceğini açıkladı ve Gazzelilere 'gidin' çağrısını yineledi.

Independent Turkish'in aktardığı habere göre İsrail, Gazze'deki Al-Awda Hastanesi'nin boşaltılması için 2 saat süre verdi. Aksi takdirde saldırıların yönü hastanenin olduğu bölgeye yönelebilir.

Hastane personeli içerideki hastaları tahliye etmeye çalışıyor.

Bu başlıklara da göz atabilirsiniz:

İsrail’in Kanlı Saldırısı: Gazze’den Çıkmaya Çalışan Konvoyu Vurdular
Metin Akpınar’dan Kızları İçin İlk Açıklama: “İkisi de Benim Nüfusuma Geçecek”
Festival Alanından Yeni Görüntüler! İçlerine Gizlenenler Vardır Diye Portatif Kabinlere Ateş Etmişler

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
13.10.2023

Hamas daha Elektrik-Su-İnternetini koruyamıyor, Filistin Halkını nasıl koruyacak? İşin garip tarafı zaten Filistin Halkını da koruyamıyor, dolayısıyla Hamasın defedilmesi gerekir Filistinden, buda benim şahsi görüşüm, çünkü Boş Mücadele yapılıyor Can Kaybetirilerek

13.10.2023

zamlara ve sığınmacı istilasına ses etmeyen din kardeşleriniz pazar günü toplanıyor 1 gün daha sıkın dişinizi

13.10.2023

Netanyahu Haifa limanı için Çin'le masaya oturdu. Bu Çinin Doğu Akdeniz'e gelmesi demektir...... Bu yüzden Amerika'nın elini çabuk tutup donanmayı Akdeniz'e getirmesi için bahane lazımdı.... Bu nedenle Hamas içindeki itlerine bu saldırıyı yaptırdı... Hem İsrail'e gözdağı verdi hem de Akdeniz'e Çin'den önce konuşlandı.... Olay bu.... Ne İsrail ne Filistin kimsenin umurunda değil maalesef.... Amerika çıkarları için dünyayı bile yakar...

13.10.2023

Hem Gazze'de hem İsrail'de sivil ölümlerin sorumlusu Amerika'dır... Bunun dışındaki şeyler için boşa kafanızı yormayın...

TÜM YORUMLARI OKU (11)