Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'ndeki Yangın 7 Yıl Önceki Soruyu Tekrar Akıllara Getirdi: Bu Nasıl Malzeme?

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında patlamalar yaşanırken alevler hastanenin dış cephesini tamamen kapladı. Çatıda başlayan yangın kısa sürede diğer katlara da sıçradı. Aynı yerde 26 Eylül 2011'de bina inşa edilirken yangın çıkmış ve kullanılan dış cephe malzemesinin alev alması büyük eleştiriye uğramıştı.

İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan açıklamasında yaralı ve can kaybı olmadığını yoğun bakım dışındaki hastaların tahliye edildiğini söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin: 'Yangın kontrol altına alındı'

Şu anda yangın kontrol altına alındı. Şu ana kadar ölü noktasında üzücü haber yok, İnşallah sonuna kadar da olmaz. İtfaiye bütün katlara ulaştı ve müdahale yapılıyor. Bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. İçeride herhangi bir yangın yok. Yangın dış yüzeyde ve çatıda. Ama içeriye duman dolmuş, o dumanı tahliye ediyorlar bir taraftan. Neticede inşallah üzücü bir durumla karşılaşmayız.

'Dumandan zehirlenen hastalarımız var'

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, 'Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var onları da hastaneye gönderiyoruz.' dedi.

'Yangın alarmı çalışmadı'

CNN Türk yayınında konuşan hasta yakını Erkan Canbay, eşinin hasta olduğunu ve yangın başladığında sekizinci katta olduklarını söyledi. Yangın alarmının çalışmadığını belirten Canbay, “Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar. Birçok hasta sedyede kaldı, şoktayım, anlamıyorum. Hastamı götürmeye çalışıyorum, ikimizde halsiziz, perişanız” dedi.

Yangın havadan da görüntülendi 👇

7 yıl önce de yangın çıkmıştı

Bugün alevler içinde kalan Gaziosmanpaşa 'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 26 Eylül 2001 tarihinde de yangın çıkmıştı. Alevler o zaman inşaat halinde olan hastanenin büyük bir bölümünde hasara yol açmıştı. O zaman çıkan haberlerde dış cephenin yanması büyük eleştiriye uğramıştı.

Sosyal medyadan tepkiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kaynak: AA, DHA

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
05.04.2018

Bir de nükleer santral yapmaya kalkıyorlar iş güvenliği sıfır bu ülkede

05.04.2018

deveye sormuşlar neren eğri diye oda nerem doğru ki demiş memleketin hali tam olarak böyle.

Yeni Türkiye'ye hoş geldiniz.Son 1 gün içinde yaşananlar. Türkiye medya özgürlüğünde yapılan değerlendirmede 0 puan aldı.Üniversitede 4 kişi öldürüldü.Yeni yapılan hastane cayır cayır yandı.

TÜM YORUMLARI OKU (18)