Gaziantep'te Belediyeden Yeni Evlilere Skandal Kitap: 'Kadını Usulüne Uygun Dövün'

Gaziantep'te yeni evli çiftlere, belediye tarafından dağıtılan kitap tepkilerin odağında. Şahinbey Belediyesi'nin dağıttığı, Muhammed Saki Erol'un kaleme aldığı 'Aile Saadeti' isimli kitapta erkeklerin eşlerini 'nasıl ve neden döveceği' anlatılıyor. 

'Dövme usulleri'nin listelendiği kitapta, 'dövme halkın içinde değil, gizli ve kendi evinde olacak' gibi ifadeler yer alıyor.

Kitaptan: "Haddini aşmış kadın 'ıslah edilmek' için önce öğüt verilir, ardından yatakta yalnız bırakmak gibi fiili tavırlarla yola getirmeye çalışılır. Artık bunlarla uslanmayan kadın ise dövülür."

Oda TV'den Barış Terkoğlu'nun aktardığı bilgilere göre kitapta yer alan diğer ifadeler ise şöyle:

'Bu da fayda sağlamaz ise demek ki kadın yuvasının değil keyfinin derdindedir. Ona başka bir ilaç gerekmektedir. Bu azgın kadını boşayıp yuvayı dağıtmadan önce evin içinde ıslah etmek için kocaya tavsiye edilen bu ilaç onu korkutmak ve usulüne uygun dövmektir. Bu safhada kadını döverek cezalandırma, çok hassas bir iştir. Bu, ağır bir hastaya yan tesiri çok olan bir ilacı vermeye benzer.'

Kitapta 'dövme usulleri' madde madde anlatılıyor!

  • Sopa, demir gibi tehlikeli bir alet kullanılmayacak.

  • Dövme halkın içinde değil, gizli ve kendi evinde olacak.

  • Kadın dövülüp, kapı dışarı atılmayacak.

  • Kadını dövdüğünü kimseye söylemeyecek.

  • Dövme ve kavga sürekli olmayacak.

  • Kadın itaat edince dayağa son verilecek.

'Erkek ıslah edilmek için dövülebilir mi?' sorusuna kitapta şu şekilde yanıt veriliyor:

'Kadının, elinden ekmek yediği kimseye el kaldırması doğru değildir. Bunun için dinimizde, dayağı hak eden kocayı dövme işi kadına verilmemiştir.'

Kitapta ayrıca, kadınlara uygun görülen sosyal yaşam ‘tedavi, eğitim, hizmet ve zaruri ihtiyaç durumları hariç, kadın evinin dışında olmamalıdır’ denilerek sınırlandırıldı.

Daha önce Kütahya'da belediyenin evli çiftlere dağıttığı kitapta 'Erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir' ifadeleri yer almıştı

Kitaba Meclis kürsüsünden tepki gösterilmişti: 'Kadına davar muamelesi yapan, ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen, ahlak, vicdan dışı bir kitap'

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kitabı nikahlarda dağıtan Kütahya Belediyesi hakkında soruşturma talep etmişti.

Belediyeden Yeni Evlilere 'Tuhaf' Kitap: 'Sevişirken Konuşursan Çocuğun Kekeme Olur'

Kitap Ekşi Sözlük'te konuşuluyor: 'Bunu devletin bir kurumu dağıtamaz'

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
10.02.2017

Bunlarin boktan tek farkı bokun dogada bi işlevinin olmasi

10.02.2017

Yok müslüman , yok hristiyan , yok yahudi , yok budist yok şu yok bu. ! Oğlum siz salak mısınız ? Adamın ağzını bozduruyorsunuz !! Evet tüm dinler de kadın ayrımcılığı vardır ! tek müslümanlıkta değil , bunu müslümanlığa yıkmakta bir ahmaklık olur. Sıkıldım şu her iki düşünce taraflarının cahilliğinden , futbol taraftarı gibi yorumlar yapıyorsunuz salakmısınız ? Bu din , inanmak ve inanmamak meselesi değil , sen o siktiğimin elini hiç bir kadına kaldıramazsın !! nokta ister gider kardeşinle aldatır , ister gider çöpçüyle aldatır !! AMA SEN DÖ-VE-MEZ-SİN ! Bu kadar basit ya kadını yatakta mutlu edemiyorsan gider, sevildiğini hissettirmiyorsan gider. Bu din , dil ,ırk değil salakları bu insanlık meselesi . Sen sikine hakim olamayıp aldatılınca erkek adamdır yapar , kadın yapınca namus ! Hepinizin beyninde ki namus düşüncelerinizi sikiyim en sonunda benim de ağzımı bozdurdunuz !

10.02.2017

Götüne soksun kitabını

TÜM YORUMLARI OKU (168)