Gazi Üniversitesi'nin Solcu Olduğu Analizini Yapan Kişiye Gelen Birbirinden Efsane Tepkiler

Politik sağ ve sol kavramları Türkiye'nin siyasi tarihi boyunca en tartışmalı konularından biridir. Bu kavramların en çok etkisini gösterdiği yerler de üniversitelerdir. Son yıllarda ülkedeki eğitim kurumlarının politik ekseni değişmiş ya da kaymış olabilir ama bazıları var ki kayması pek mümkün değil. Twitter'da @Macronizm adlı bir kullanıcı, bir görselle Türkiye'deki üniversitelerin politik eksendeki yerini gösterdi. Ancak Gazi Üniversitesi'nin sol tarafta olması kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Türkiye'deki üniversiteler uzun yıllardır politik olarak sağ ve sol şeklinde ayrılmakta; bu ayrım da kendi içerisinde otoriter ve özgürlükçü olarak farklılaşmaktadır. Ancak bazı üniversiteler vardır ki onların politik olarak sağ eksende olduğu ayan beyan ortadadır.

Twitter'da @Macronizm adlı bir kullanıcı, bir görselle Türkiye'deki üniversitelerin politik eksendeki yerini gösterdi. Ancak Gazi Üniversitesi'nin sol tarafta olması kullanıcılardan tepki aldı. Bakalım kimler bu tweete ne yorumlar yaptı?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

Bonus: Tabii paylaşım sahibi linç yiyince bunu ekonomik eksene göre analiz ettiğini söylemiş ama bence pek de inandırıcı değil. Tweette kabak gibi "politik eksen" yazıyor. Yorum sizin!

Bunlar da İlgini Çekebilir

Herkesin "Siyasetbuddy"si Kendine: Siyasetçilerle Ortak Özelliklerini Paylaşarak Hepimizi Güldüren Kişiler
Kız Arkadaşına Sevr Kadar Ağır Maddeli Sevgililik Sözleşmesi İmzalatan Erkek Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı
Zamlara Tek Bir Görselle Yorum Yaparak Ağlanacak Halimize Güldüren Kullanıcılar

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
31.07.2023

gaziden çıkıp solcu olan tek bir insan evladı yoktur. geneli memur zihniyetli, ülkücü, müslüman falan olurlar. okul biter, atanırlar ve direkt evlenirler. sonrası yarrak gibi bir hayat.

31.07.2023

merhaba gazi mezunuyum. lisans + yük.lis total 7 yıl okudum. sol görüş girdim aynı şekilde çıktım. böyle bir insan evladıyım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ